
Zöldséges pite



Hozzávalók
Piteformához (Ø 26 cm):
Töltelékhez:
Túrós-olajos tésztához:
Szóráshoz:
Elkészítés
Előkészítés:
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.


Zöldséges pite
Hozzávalók
kb. 12 szelet elkészítéséhez
Piteformához (Ø 26 cm):
Töltelékhez:
Túrós-olajos tésztához:
Szóráshoz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés:
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.
Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Elkészítés:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.
A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.
Sütési idő: kb. 30-32 perc
Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!
A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.

Legújabb cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?