Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zöldséges pite

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Adag kb. 12 szelet
Recept megosztása

Hozzávalók

kb. 12 szelet elkészítéséhez

Piteformához (Ø 26 cm):

némi zsiradék

Töltelékhez:

200 g póréhagyma
300 g cukkini
3 evőkanál étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál szárított kakukkfű
frissen őrölt bors
150 g koktélparadicsom
2 darab tojás (M-es)
150 g tejföl 20%-os
4 evőkanál tej

Túrós-olajos tésztához:

200 g búzaliszt
3 teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
125 g félzsíros túró
50 ml hideg víz
50 ml étolaj, pl. olívaolaj
1 teáskanál só
1 teáskanál cukor

Szóráshoz:

egy kevés apróra vágott petrezselyem
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk és kb. 2 cm széles csíkokra vágjuk. A cukkinit megmossuk és kb. 1 cm-es kockákra vágjuk.
Egy edényben felmelegítjük az olajat, és a póréhagymát fedő alatt, alacsony lángon kb. 5 percig pároljuk.
Hozzáadjuk a kakukkfüvet és a cukkinit, fedő alatt kb. 3 percig pároljuk, sóval és borssal ízesítjük. Ezután hagyjuk a zöldségkeveréket kb. 15 percig kihűlni.
Közben mossuk meg és vágjuk félbe a koktélparadicsomot. Kenjük ki a piteforma alját és melegítsük elő a sütőt.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)

Elkészítés:

Tészta:
Keverjük össze a lisztet és a sütőport egy keverőtálban. Adjuk hozzá a többi tésztához való hozzávalót, és keverjük össze egy konyhai robotgéppel (dagasztó spirál) először a legalacsonyabb, majd a legmagasabb fokozaton, amíg sima tésztát kapunk. (Ne gyúrjuk túl sokáig, mert a tészta ragadni fog!). Ezután a tésztát lisztezett munkafelületen nyújtsuk kerek lappá (kb. 32 cm átmérőjű). A tésztát tegyük a formába, és a szélét 1 cm-re húzzuk fel, az alját villával többször szurkáljuk meg.

A zöldségkeveréket osszuk el a tésztán. A tojásokat, a tejfölt és a tejet keverjük habosra, sóval és borssal ízesítsük, majd öntsük a zöldségekre. A paradicsomokat a vágott felükkel felfelé osszuk el a tetején. A formát tegyük a sütő középső részében lévő rácsra és süssük meg a pitét.

Sütési idő: kb. 30-32 perc

Kérjük, vegye figyelembe saját sütője tulajdonságait!

A zöldséges pitét petrezselyemmel megszórjuk, és melegen vagy hidegen tálaljuk.
Zöldséges pite

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
30 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
46 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

0 Kedvelés

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák

A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.

Elolvasom Elolvasom
2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!