Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zserbó

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

60 dkg liszt
2 db tojás
10 dkg cukor
20 dkg zsír
1,5 dl tej
2 dkg élesztő
3 evőkanál rum

Töltelék:

30 dkg darált dió
15 dkg cukor
30 dkg baracklekvár

Máz:

3 evőkanál cukor
0,5 dl víz
6-8 dkg margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit vajazzuk és lisztezzük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra!

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben majd hozzáadjuk a liszttel elmorzsolt zsíros keverékhez, közepes keménységű tésztát készítünk. 4 cipóra osztjuk, egyenként kisodorjuk gáztepsi méretűre, megkenjük a lekvár egyharmad részével és megszórjuk a cukorral összekevert dió egyharmadával. Ezt még kétszer megismételjük, majd befedjük a negyedik lappal megszurkáljuk fogpiszkálóval és 180 fokon 35-40 percig sütjük.
Ha kihűlt a kakaót összekeverjük a cukorral és a vízzel, majd összeforraljuk, amikor elolvadt a cukor és szép fényes a massza, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a margarint, majd ráöntjük a süti tetejére. 2-3 óra múlva szépen szeletelhető.

Tálalás

Nagyon finom és sok lesz belőle!
Zserbó Zserbó Zserbó

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!