Ínycsiklandó sós és zöldséges sütik
2019. augusztus 02.Nyáron sokszor az édes ízek kerülnek előtérbe. Hogy inspirációt nyújtsunk némi változatosságra, most egy sós süteményekből álló összeállítást készítettünk nektek.
Nyáron sorra jönnek a finomabbnál finomabb gyümölcsök, és szezonja van a szintén édes fagylaltnak is.
Nem meglepő, ha a nyári szezonban inkább az édes finomságoknak jut nagyobb szerep a konyhában. De érdemes kicsit keresgélni a receptek között, mert a sós sütik kellő változatosságot jelenthetnek édes társaik mellett.
Sőt! Még jobb, ha kicsit körülnézünk a zöldséges receptek között, hiszen nyáron nem csak az édes gyümölcsökben, hanem az izgalmas zöldségekben is tobzódhatunk, segítségükkel pedig akár szokásokat is bevezethetünk otthon.
Olaszos ízek
A szezonjában igazán zamatos paradicsomot amellett, hogy el is rakhatjuk télire, készíthetünk belőle házi ketchupot, de sós sütikbe is használhatjuk frissen. A paradicsom ráadásul szezonjában a legzamatosabb, érdemes ezt kihasználni. Az olaszos finomságok akár vacsorára is megállják a helyüket.
Popeye kedvence
A paradicsom mellett a spenót is nagyobb szerephez juthat, az értékes alapanyag kiválóan harmonizál többféle tésztával, és így a kicsikkel is könnyebben megszerettethetjük ezt a sokak által kevésbé kedvelt leveles zöldséget.
Bár nem tűnik különösen izgalmas zöldségnek, de a cukkini nagyon jól variálható. Attól függően milyen egyéb alapanyagokat, fűszereket teszünk mellé, a végeredmény messze nem lesz unalmas, érdemes vele próbálkozni.
Túrós tippek
Összeállításainkban a túrót eddig legtöbbször az édes sütemények kapcsán tárgyaltuk, noha ez a Magyarországon kedvelt alapanyag a sós, zöldséges tészták esetében is kiváló választás lehet.
Egy zöldséges, túrós pite kellemes változatosságot hozhat a nyári vacsoráink közé.
Érdemes ebben az időszakban minél több zöldséget fogyasztanunk és megszerettetnünk az aprónéppel.
Az ilyen ínycsiklandó, zöldséges ételek pedig tökéletes eszközök ahhoz, hogy változatossá és szezonálissá reformáljuk a családi menüt.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.