Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas krémes

1 cs. Leveles vajas tészta
8 dl tej /rizstej/
1 kávéskanál őrölt fahéj /5 g/

tetejére:

2 dkg porcukor
1 csípet őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mélyhűtőből kivett tészta kiolvasztása.
A házi krémes krémpor a recept szerint elkészítése.

Elkészítés

A leveles tésztából 2 lapot készítettem, az egyiket bejelöltem a szeletelés szerint. A lapokat olajozott sütőlapon előmelegített sütőben kb. 200 c fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöttem, kicsit összezsugorodott ezért kisebb szeletek lettek. Délután készítettem.
A krémet keverő edényben a leírtak alapján elkészítettem majd mikor szép habos lett tettem hozzá a fahéjat és a fixálót. Megkentem az alsó lapot a krémmel és ráraktam a felszeletelt másik lapot. Hűtőbe tettem este, és másnap szeleteltem, és meghintettem a fahéjas porcukorral.

Tálalás

16 db lett.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A családomnak mivel szeretjük a fahéjasat ízlett. Sajnos a szeletelés nekem nagyon ritkán sikerül olyan szépre.
Fahéjas krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!