Almás Kígyórétes
Hozzávalók
1 rúdhoz:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
Elkészítjük a tölteléket közben. Az almát lereszeljük, vagy apró kockára vágjuk. Kevés margarinon megpároljuk az almát, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal. Amikor a leve elpárolgott, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Közepét megszórjuk morzsával és odahalmozzuk az almát. A szabadon maradt 2 oldalt bevagdossuk, majd szépen felhajtogatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és addig hagyjuk még kelni, míg előmelegszik a sütő. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Almás Kígyórétes
Hozzávalók
1 rúdhoz:
Töltelék:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Elkészítjük a tölteléket közben. Az almát lereszeljük, vagy apró kockára vágjuk. Kevés margarinon megpároljuk az almát, majd megszórjuk cukorral és fahéjjal. Amikor a leve elpárolgott, levesszük a tűzről és kihűtjük.
A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk téglalap alakúra. Közepét megszórjuk morzsával és odahalmozzuk az almát. A szabadon maradt 2 oldalt bevagdossuk, majd szépen felhajtogatjuk. Sütőpapíros tepsibe tesszük, és addig hagyjuk még kelni, míg előmelegszik a sütő. Tojással lekenjük és 180 fokon kb. 20-30 perc alatt készre sütjük.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?