Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aranygaluska

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aranygaluska

60 dkg liszt
10 dkg porcukor
4 tojássárgája
1 citrom reszelt héja
csipet só
10 dkg Rama
1 narancs reszelt héja
5 dkg élesztő
fél liter tej
15 dkg Rama
20 dkg dió megcukrozva

sodó:

1,5 liter tej
8 ek. cukor

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőből, tejből, egy teáskanál lisztből kovászt készítek. Amíg elkészül, egy keverő-, vagy ha van kelesztő- tálba beleteszem a hozzávalókat. A lisztet, csipet sót, a porcukrot, a tojássárgákat, a puha Ramát, a citrom és narancshéjat. Nagyjából összekeverjük. A kovászt ráöntöm a tésztaalapra, és tovább keverem. Ezek után langyosra melegítek kb. 2 dl tejet. Apránként hozzáadagolom addig, amíg rétestészta állagú tésztát nem kapok. Kb. 40 perc alatt megkelesztem. Ha kelesztőtálban készítjük, akkor kétszer zárom vissza a tetejét. A diót ledarálom, és ízlés szerint cukrozom, a 15 dkg Ramát megolvasztom. Lisztezett deszkára teszem, nem szoktam gyúrni, ahogy van kb. 2 cm vastagságúra nyújtom. Pogácsaszaggatóval 3 cm-es bucikat szaggatok. Egy 20x30-as tepsiben szorosan egymás mellé tesszük. Ha kész egy sor, óvatosan csurgatok rá Ramát, nem kell sok, mert a második sorra is teszünk, és nehogy túl Ramás legyen, majd rászórjuk a dió felét. A második sorral ugyan így járunk el, és előmelegített sütőben 20-25 perc alatt készre sütjük. Melegen a sodóval tálaljuk.
Aranygaluska

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!