Bejgli
Hozzávalók
Bejgli
Diótöltelék:
Máktöltelék:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztre rácsipkedjük a margarint, elmorzsoljuk, élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, a porcukorral a lisztes alaphoz gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük, 4 részre osztjuk, szabályos téglalap alakúra nyújtjuk, és kettőt dióval kettőt mákkal megtöltünk. Szorosra feltekerjük, zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük. Megszúrjuk őket pár helyen, tojássárgájával lekenjük, miután megszáradt fehérjével is lekenjük. Hűvös helyen 1 éjszakát pihentetjük, reggel megismételjük a lekenést. Előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 45-55 percig sütjük.
Tálalás
Bejgli
Hozzávalók
Bejgli
Diótöltelék:
Máktöltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztre rácsipkedjük a margarint, elmorzsoljuk, élesztőt felfuttatjuk kevés tejben, a porcukorral a lisztes alaphoz gyúrjuk. Fél órát a hűtőben pihentetjük, 4 részre osztjuk, szabályos téglalap alakúra nyújtjuk, és kettőt dióval kettőt mákkal megtöltünk. Szorosra feltekerjük, zsírozott lisztezett tepsibe helyezzük. Megszúrjuk őket pár helyen, tojássárgájával lekenjük, miután megszáradt fehérjével is lekenjük. Hűvös helyen 1 éjszakát pihentetjük, reggel megismételjük a lekenést. Előmelegített sütőben lassú tűzön kb. 45-55 percig sütjük.
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?