Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fahéjas krémes

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Fahéjas krémes

1 cs. Leveles vajas tészta
8 dl tej /rizstej/
1 kávéskanál őrölt fahéj /5 g/

tetejére:

2 dkg porcukor
1 csípet őrölt fahéj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A mélyhűtőből kivett tészta kiolvasztása.
A házi krémes krémpor a recept szerint elkészítése.

Elkészítés

A leveles tésztából 2 lapot készítettem, az egyiket bejelöltem a szeletelés szerint. A lapokat olajozott sütőlapon előmelegített sütőben kb. 200 c fokon kb. 10-12 perc alatt megsütöttem, kicsit összezsugorodott ezért kisebb szeletek lettek. Délután készítettem.
A krémet keverő edényben a leírtak alapján elkészítettem majd mikor szép habos lett tettem hozzá a fahéjat és a fixálót. Megkentem az alsó lapot a krémmel és ráraktam a felszeletelt másik lapot. Hűtőbe tettem este, és másnap szeleteltem, és meghintettem a fahéjas porcukorral.

Tálalás

16 db lett.

Tárolás

Hűtőben.

Alternatív elkészítés

A családomnak mivel szeretjük a fahéjasat ízlett. Sajnos a szeletelés nekem nagyon ritkán sikerül olyan szépre.
Fahéjas krémes

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
52 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
60 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

2 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
1 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
3 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!