Fahéjas szerelemkalács
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, amit betakarjuk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és egyenként hüvelykujjnyi vastag rudakká sodorjuk.
A tészták két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részt átvágjuk és a két szálat egymáson háromszor összecsavarjuk, a végét összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Letakarva hagyjuk kb. 30 percet kelni, míg a sütő bemelegszik.
A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tojást kicsit felverjük.
A megkelt tésztát lekenjük a tojással és megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Fahéjas szerelemkalács
Hozzávalók
Tésztához:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, amit betakarjuk kevéske liszttel, hogy ne érintkezzen közvetlenül az élesztővel.
Hozzáadjuk a felfutott élesztőt, a maradék cukrot, vaníliás cukrot, a margarint, a tojást és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A megkelt tésztát 8 egyenlő részre osztjuk és egyenként hüvelykujjnyi vastag rudakká sodorjuk.
A tészták két végét csigaszerűen feltekerjük, majd az alsó részt átvágjuk és a két szálat egymáson háromszor összecsavarjuk, a végét összecsípjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Letakarva hagyjuk kb. 30 percet kelni, míg a sütő bemelegszik.
A cukrot a fahéjjal összekeverjük, a tojást kicsit felverjük.
A megkelt tésztát lekenjük a tojással és megszórjuk a fahéjas cukorral.
180 fokon alul-felülsütéssel 25 perc alatt megsütjük és rácson hagyjuk kihűlni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?