Fánk
Hozzávalók
Fánk
Cukormáz:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a vajat előtte megolvasztjuk.
Jól kidolgozzuk, a maradék tejjel. Kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután forró olajban mindkét felét megsütjük.
Cukormázhoz a porcukrot citromlével gépi habverővel jól összedolgozzuk, beletesszük az ételszínezéket, majd a fánkokra kenjük.
Fánk
Hozzávalók
Fánk
Cukormáz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet összedolgozzuk a többi hozzávalóval, a vajat előtte megolvasztjuk.
Jól kidolgozzuk, a maradék tejjel. Kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk a tésztát, kiszaggatjuk pogácsa szaggatóval, 10 percig pihenni hagyjuk. Ezután forró olajban mindkét felét megsütjük.
Cukormázhoz a porcukrot citromlével gépi habverővel jól összedolgozzuk, beletesszük az ételszínezéket, majd a fánkokra kenjük.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?