Füstölt sajtos kiflik
Hozzávalók
Füstölt sajtos kiflik
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.
Töltelék: a vajat habosra keverjük a sóval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A cipókat egyenként lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel és ráhelyezünk egy másik lapot megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk és felsodorjuk, mint egy kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk köztük helyet hagyva, mert még kelnek, majd a tejfölös tojással megkenjük megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük szép pirosra.
Tálalás
Füstölt sajtos kiflik
Hozzávalók
Füstölt sajtos kiflik
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.
Töltelék: a vajat habosra keverjük a sóval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A cipókat egyenként lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel és ráhelyezünk egy másik lapot megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk és felsodorjuk, mint egy kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk köztük helyet hagyva, mert még kelnek, majd a tejfölös tojással megkenjük megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük szép pirosra.
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?