Gesztenyés bonbon
Hozzávalók
Gesztenyés bonbon
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
1 rész tejszín, 2 rész csokoládé vízgőz fölött összeolvasztunk, jól összekeverünk hűtjük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a gesztenyemasszát, ne legyen folyós, de beton kemény sem. A rumot is belekeverjük, esetleg a cukrot, ha kell. Zsákba töltjük a krémet és a meghűlt csoki kapszlikba töltjük, úgy, hogy ne legyen púpos. Jöhet a talpazás! A temperált csokit ráöntjük, várunk míg kicsit dermed majd a felesleget lehúzzuk. Hűtőbe vele, mikor már láthatóan elválik a formától a csoki, akkor kiborítjuk, kis papír kapszliban vagy celofánba csomagolva kínáljuk.
Alternatív elkészítés
Gesztenyés bonbon
Hozzávalók
Gesztenyés bonbon
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
1 rész tejszín, 2 rész csokoládé vízgőz fölött összeolvasztunk, jól összekeverünk hűtjük. Ha langyosra hűlt hozzákeverjük a gesztenyemasszát, ne legyen folyós, de beton kemény sem. A rumot is belekeverjük, esetleg a cukrot, ha kell. Zsákba töltjük a krémet és a meghűlt csoki kapszlikba töltjük, úgy, hogy ne legyen púpos. Jöhet a talpazás! A temperált csokit ráöntjük, várunk míg kicsit dermed majd a felesleget lehúzzuk. Hűtőbe vele, mikor már láthatóan elválik a formától a csoki, akkor kiborítjuk, kis papír kapszliban vagy celofánba csomagolva kínáljuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?