Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gombás-zöldhagymás kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

3 dkg élesztő
2 dl tej
2 dkg cukor
50 dkg liszt
1 tojássárgája
mokkáskanál só
20 dkg vaj

Töltelékhez:

20 dkg gomba
3 szál zöldhagyma
3 dkg vaj
só és bors (ízlés szerint)
1 ek. vágott petrezselyem

Kenéshez:

1 tojás
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az élesztőt kb. 0,5 dl langyos tejben a cukorral futtatjuk. 45 dkg átszitált liszthez keverjük a sót, adjuk hozzá a felfuttatott élesztőt, a tojássárgáját, a maradék langyos tejet és alaposan dolgozzuk össze, majd letakarva 3 órára tegyük hűtőbe. Közben a maradék 5 dkg lisztet gyúrjuk össze a vajjal és kb. 10X10-es kockára formázzuk. A kelt tésztát gyúrjuk át, és lisztezett deszkán nyújtsuk kb. 20X20-as négyzetté. Az egyik szélére tegyük a vajas tésztát, és a másik részt hajtsuk rá, a széleket nyomkodjuk össze. Ismét nyújtsuk 20X20-as nagyságúra, és hajtsuk ketté és tegyük hűtőbe legalább 20 percre.Ezt a műveletet még legalább négyszer csináljuk meg. A töltelékhez a gombát, hagymát tisztítsuk meg, vágjuk apróra. Vajat forrósítsuk fel, futtassuk meg rajta a hagymát, tegyük rá a gombát, és pirítsuk meg. Ha elpárolgott a leve, sózzuk, borsozzuk és szórjuk meg petrezselyemmel és tegyük félre hűlni. A tésztát nyújtsuk ki kb. 2 mm vastagra, és vágjunk 15 cm-es csíkokat. A csíkokat vágjuk hegyes háromszögekre. Osszuk el rajtuk a tölteléket, és tekerjük kifliformára. Sütőpapírral béleljük ki a tepsit, sorakoztassuk rá a kifliket és a felvert tojással kenjük meg. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig sütjük.

Tálalás

Kb. 18-20 db

Tárolás

Konyharuhával letakarva.
Gombás-zöldhagymás kifli Gombás-zöldhagymás kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!