Isteni bukta
Hozzávalók
Isteni bukta
Töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Lisztet, cukrot, sót, a tojást, a felolvasztott vajat és a felfuttatott tejet összekeverjük, alaposan összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Tetejét liszttel megszórjuk, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lisztezzük, és 35 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8*8 cm kockákra vágjuk, megtöltjük és formázzuk. Én most túrós batyut készítettem.
Az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tepsit és a buktákat beleforgatva a vajba, úgy tesszük a tepsibe, viszonylag szorosan.(nem fognak összesülni).
Még 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Nekem ez nagyon bevált! :)
Tálalás
Isteni bukta
Hozzávalók
Isteni bukta
Töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Lisztet, cukrot, sót, a tojást, a felolvasztott vajat és a felfuttatott tejet összekeverjük, alaposan összegyúrjuk, 5 percig dagasztjuk. Tetejét liszttel megszórjuk, 15 percig pihentetjük.
Átgyúrjuk, ismét lisztezzük, és 35 percig kelesztjük.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk, 8*8 cm kockákra vágjuk, megtöltjük és formázzuk. Én most túrós batyut készítettem.
Az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tepsit és a buktákat beleforgatva a vajba, úgy tesszük a tepsibe, viszonylag szorosan.(nem fognak összesülni).
Még 15 percig pihentetjük, majd 180 fokos sütőben 25-35 perc alatt készre sütjük. Porcukorral tálaljuk.
Nekem ez nagyon bevált! :)
Tálalás
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?