Kakaós kalács másként
Hozzávalók
Hozzávalók:
Megszóráshoz:
Elkészítés
Elkészítés
Utána duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
Kelés után lisztezett deszkán kettévágjuk.
Mindkettőből külön-külön egy kb. 12 cm széles, hosszú csíkot nyújtottam, ugyanis a dobozforma 12 cm széles. Megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a kakaós cukorral.
A tészta végéből 8-10 cm-t visszahajtottam. Azért ennyit, mert a doboz 12 cm mély, így marad hely a kelésnek. A visszahajtott rész alá nyúltam, megemeltem és rátettem a töltelékes részre. Addig folytattam, míg elfogyott a tészta. Így egy harmonikaszerű tésztát kaptam, aminek az alja zárt maradt, nem tudott sütés közben kifolyni a csokoládé.
A sütőpapírral kibélelt dobozba állítottam. A másik tésztával megismételtem ugyanezt és azt is a dobozba tettem. Letakartam és hagytam, hogy ismét duplájára keljen.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A kenésből kimaradt olvasztott vajjal megkentem. 15 percig sütöttem fedetlenül, majd egy fóliával lazán letakarva további 25 percig.
Sütőből kivéve rákentem a megmaradt vajat. Rácson hagytam kihűlni.
Kakaós kalács másként
Hozzávalók
Hozzávalók:
Megszóráshoz:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Utána duplájára kelesztjük kb. 45 perc alatt.
Kelés után lisztezett deszkán kettévágjuk.
Mindkettőből külön-külön egy kb. 12 cm széles, hosszú csíkot nyújtottam, ugyanis a dobozforma 12 cm széles. Megkentem olvasztott vajjal és megszórtam a kakaós cukorral.
A tészta végéből 8-10 cm-t visszahajtottam. Azért ennyit, mert a doboz 12 cm mély, így marad hely a kelésnek. A visszahajtott rész alá nyúltam, megemeltem és rátettem a töltelékes részre. Addig folytattam, míg elfogyott a tészta. Így egy harmonikaszerű tésztát kaptam, aminek az alja zárt maradt, nem tudott sütés közben kifolyni a csokoládé.
A sütőpapírral kibélelt dobozba állítottam. A másik tésztával megismételtem ugyanezt és azt is a dobozba tettem. Letakartam és hagytam, hogy ismét duplájára keljen.
Ezalatt előmelegítettem a sütőt 180 fokra. A kenésből kimaradt olvasztott vajjal megkentem. 15 percig sütöttem fedetlenül, majd egy fóliával lazán letakarva további 25 percig.
Sütőből kivéve rákentem a megmaradt vajat. Rácson hagytam kihűlni.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?