Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Lekváros bukta

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Lekváros bukta

60 dkg finomliszt
1 dl olaj
2,5 dl langyos tej
2,5 dkg élesztő
5 ek. cukor
1 db tojás
1 csipet só
nem túl folyós, sütésálló lekvár
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Minden hozzávaló szobahőmérsékletű legyen!

Elkészítés

Nálam a kelt tészta készítése mindig ugyanúgy történik. Előveszem a kenyérsütőt, és szép kényelmesen belemérem a hozzávalókat. Először belecsorgattam az olajat, beleütöttem a tojást, hozzáöntöttem a kimért és meglangyosított tejet. Erre jött a liszt, egyik sarokban a csipet só, másikba a cukor, majd a tetejére rámorzsoltam az élesztőt. És máris elindult a dagasztó kelesztő program, s most hagytam, hogy szép kényelmesen ledolgozza a másfél órát. Van, amikor a dagasztás után kiveszem egy tálba a fényes tésztagombócot, és letakarva meleg helyen hagyom duplájára nőni. Most azonban ezt a feladatot is a kenyérsütő végezte. Én már csak lisztezett felületen kicsit átgyúrtam, majd ujjnyi vastagra nyújtottam a tésztát, és megpróbáltam lehetőleg egyforma négyzetekre vágni. Minden négyzetre tettem Bence kedvenc csokis-mentás meggylekvárjából, amit a nyáron főztem. Aztán a két szélét behajtottam a tésztának, feltekertem, és egy kerámia sütőtálba egymástól két ujjnyi távolságra bepakoltam a buktákat. Hideg sütőben kezdtem sütni, így míg bemelegedett a tűzhely, addig a bukták is újra megkeltek odabent. Amikor már láttam, hogy van egy kis "kérge" a tésztának, kicsit megspricceltem vízzel, majd hagytam, hogy szép aranyszínűre süljön minden darab. Kivéve még melegen tányérra sorakoztattam, és megszórtam porcukorral.

Tálalás

8-9 bukta lesz ebből az adagból.
Lekváros bukta

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!