Mákvirág kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
Elkészítés
1. a cukrot a tejhez adjuk és meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk benne az élesztőt és hagyjuk felfutni,
2. a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a citrom héját, az olajat és a tojást, majd a végén az élesztős elegyet,
3. puha kalácstésztát dagasztunk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük,
4. a tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a vajjal. Megszórjuk a porcukorral és citromhéjjal elkevert mákkal, és egy evőkanállal „megdobáljuk" szilvalekvárral,
5. az egészet feltekerjük, mint egy bejglit. Kör alakúra hajtjuk (a két végét összeillesztjük, akár le is vághatjuk a csücsköt, hogy szebb legyen) és sütőpapíros tepsire helyezzük,
6. Bevágásokat ejtünk a tepsihez képest merőlegesen a tésztán kb. 5 cm-es távolságban és az így keletkezett cikkeket kifelé fordítjuk, így alakul ki a virágunk,
7. Kb. 15 percig hagyjuk még pihenni, majd lekenjük a tojássárgájával,
8. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Mákvirág kalács
Hozzávalók
Hozzávalók:
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
1. a cukrot a tejhez adjuk és meglangyosítjuk. Elmorzsoljuk benne az élesztőt és hagyjuk felfutni,
2. a lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a citrom héját, az olajat és a tojást, majd a végén az élesztős elegyet,
3. puha kalácstésztát dagasztunk, majd langyos helyen duplájára kelesztjük,
4. a tésztát lisztezett deszkán 3-5 mm vékonyra kinyújtjuk, megkenjük a vajjal. Megszórjuk a porcukorral és citromhéjjal elkevert mákkal, és egy evőkanállal „megdobáljuk" szilvalekvárral,
5. az egészet feltekerjük, mint egy bejglit. Kör alakúra hajtjuk (a két végét összeillesztjük, akár le is vághatjuk a csücsköt, hogy szebb legyen) és sütőpapíros tepsire helyezzük,
6. Bevágásokat ejtünk a tepsihez képest merőlegesen a tésztán kb. 5 cm-es távolságban és az így keletkezett cikkeket kifelé fordítjuk, így alakul ki a virágunk,
7. Kb. 15 percig hagyjuk még pihenni, majd lekenjük a tojássárgájával,
8. Előmelegített sütőben kb. 45-50 perc alatt aranybarnára sütjük.
Tálalás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?