Mogyorós aranygaluska
Hozzávalók
Mogyorós aranygaluska
Forgatáshoz:
Tepsi kenéséhez:
Elkészítés
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felolvasztott margarint, a zsírt, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy tálkába öntünk 1 dl olajat.
Egy másik tálkában a darált mogyoróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
Ha megkelt a tészta, egy evőkanalat megmártunk az olajban, a tésztából kikanalazunk egy adagot.
Megforgatjuk az olajos kanálban a falatkát, hogy mindenhol érje az olaj.
Megforgatjuk a cukros mogyoróban.
A tepsibe állítgatjuk.
Míg a sütő bemelegszik, kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Természetesen mogyoró hiányában, dióval is készíthető.
Mogyorós aranygaluska
Hozzávalók
Mogyorós aranygaluska
Tepsi kenéséhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a sót, a felolvasztott margarint, a zsírt, a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Akkor jó, ha már nem csak az edény faláról válik le a tészta, hanem a kezünkről is.
Egy óra alatt meleg helyen, konyharuhával letakarva, a duplájára kelesztjük.
Egy tálkába öntünk 1 dl olajat.
Egy másik tálkában a darált mogyoróhoz keverjük a cukrot, a vaníliás cukrot.
Egy közepes méretű tepsit kikenünk margarinnal, majd megszórjuk liszttel.
Ha megkelt a tészta, egy evőkanalat megmártunk az olajban, a tésztából kikanalazunk egy adagot.
Megforgatjuk az olajos kanálban a falatkát, hogy mindenhol érje az olaj.
Megforgatjuk a cukros mogyoróban.
A tepsibe állítgatjuk.
Míg a sütő bemelegszik, kb. 30 percet még kelesztjük.
180 fokon 25 perc alatt, hőlégkeveréssel megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Természetesen mogyoró hiányában, dióval is készíthető.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?