Sonkás töltött kifli
Hozzávalók
tésztához:
töltelékhez:
Elkészítés
Elkészítés
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az olíva olajt.
A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a sonkát lereszeljük, vagy apróra összevágjuk, a tojást is apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, és a többi hozzávalóval ízlés szerint összekeverjük.
Ha megkelt a tészta átgyúrjuk, 2 részre osztjuk, és kb. 30 centis körre nyújtjuk mindkettőt. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk a köröket.
A körcikkek külső, szélesebb felére halmozzuk a tölteléket, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A tetejét megkenhetjük tojással, és szórhatunk rá sajtot is.
Sonkás töltött kifli
Hozzávalók
tésztához:
töltelékhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Hozzáadjuk a tojásokat, a sót, az olíva olajt.
A tésztát megdagasztjuk, majd letakarva duplájára kelesztjük.
Közben elkészítjük a tölteléket.
Ehhez a sonkát lereszeljük, vagy apróra összevágjuk, a tojást is apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük, és a többi hozzávalóval ízlés szerint összekeverjük.
Ha megkelt a tészta átgyúrjuk, 2 részre osztjuk, és kb. 30 centis körre nyújtjuk mindkettőt. Átlósan 12 cikkelyre vágjuk a köröket.
A körcikkek külső, szélesebb felére halmozzuk a tölteléket, és szorosan feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük a kifliket, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
A tetejét megkenhetjük tojással, és szórhatunk rá sajtot is.
Legújabb cikkek
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?