Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrófánk

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrófánk

0,5 kg tehéntúró
3 tojás
5 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
5 dkg cukor
csipet só
1 citrom héja

Sütéshez:

olaj

Tálaláshoz:

bármilyen lekvár, porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrót áttörjük, és kikeverjük a tojások sárgájával, cukrokkal, sóval.
A tojásfehérjéket felverjük keményre, és óvatosan hozzákeverjük ezt is a túróhoz.
Bele reszeljük a citromhéját, és a lisztet, morzsát is hozzáadjuk.
Vizes kézzel kis kroketteket csinálunk, és forró olajban aranybarnára sütjük.

Tálalás

Porcukorral, fahéjas porcukorral, ízlés szerinti lekvárral tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Az eredeti recept cukor nélkül van, tehát ez egy sós fánk, de nagyon jó így édesen is, és egy tartalmasabb leves mellé bármelyik változat elkészíthető.
Túrófánk

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!