Főzzünk be kevesebb cukorral!

Dátum 2022. június 10.

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Így használd a befőzőcukrokat

A Dr. Oetker befőzőszerekbe természetes gyümölcspektin került. Ez teszi lehetővé, hogy a lekvárok, dzsemek, zselék hosszadalmas főzési folyamatát pár percre rövidítsük. Így nemcsak rengeteg időt spórolhatunk meg, hanem a gyümölcsök rostjai sem főnek szét, ezáltal megmarad az értékes vitamintartalmuk és az eredeti ízük. Felhasználásuk rendkívül egyszerű: az előkészített gyümölcsöt vagy gyümölcsöket (lekvárok esetén pépesítve, dzsemeknél pépesítve és darabolva) egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, valamint a többi hozzávalót, például fűszereket, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel  

A 350 grammos kiszerelésű Dr. Oetker Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel 1 kilogramm gyümölcshöz elegendő. A termékben a cukor egy része édesítőszerekre lett cserélve, így a hagyományos lekvárokhoz (1:1 arányban állnak gyümölcsből és cukorból) képest akár 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni a lekvárunk, dzsemünk. Mindezt úgy, hogy közben az édes, gyümölcsös ízhatás garantált! Kompromisszumot tehát nem kell kötnünk, a kedvenc gyümölcseinket bátran feldolgozhatjuk epertől a meggyig, málnától a barackig. A fantáziánkat is bátran eresszük szabadon, használjunk a gyümölcsökkel harmonizáló fűszereket, fahéjat, vaníliát, szegfűszeget, csillagánizst, vagy akár citromhéjat.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Befőzőcukor Sztíviával

A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával szintén 350 grammos kiszerelésű termék, segítségével pedig ugyancsak 1 kilogramm gyümölcsöt főzhetünk be. (Sőt! Itt említjük meg, hogy akár italokat is befőzhetünk nagyobb mennyiségű gyümölcs felhasználásával, bármelyik befőzőcukorral.) A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítették. Az édes, gyümölcsös lekvár- és dzsem-élmény garantált, ám hasonlóan az előbbiekben bemutatott befőzőcukorhoz, a végeredmény az 1:1 arányú hagyományos lekvárokhoz képest 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni. Jól hangzik, ugye? Végül nézzük még meg, hogy mi is pontosan a sztívia! Dél-Amerikában őshonos növény, magyarul jázminpakócának vagy édesfűnek nevezik. Édesítő ereje a leveleiben rejlik, és 300-szor olyan intenzív, mint az azonos mennyiségű, hagyományos cukoré. A legjobb hír pedig az, hogy hőkezelés, hevítés hatására sem veszíti el édesítő képességét, tehát tökéletes választás egészségtudatos lekvárokhoz.

Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!