Főzzünk be kevesebb cukorral!

Dátum 2022. június 10.

Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!

Így használd a befőzőcukrokat

A Dr. Oetker befőzőszerekbe természetes gyümölcspektin került. Ez teszi lehetővé, hogy a lekvárok, dzsemek, zselék hosszadalmas főzési folyamatát pár percre rövidítsük. Így nemcsak rengeteg időt spórolhatunk meg, hanem a gyümölcsök rostjai sem főnek szét, ezáltal megmarad az értékes vitamintartalmuk és az eredeti ízük. Felhasználásuk rendkívül egyszerű: az előkészített gyümölcsöt vagy gyümölcsöket (lekvárok esetén pépesítve, dzsemeknél pépesítve és darabolva) egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, valamint a többi hozzávalót, például fűszereket, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel  

A 350 grammos kiszerelésű Dr. Oetker Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel 1 kilogramm gyümölcshöz elegendő. A termékben a cukor egy része édesítőszerekre lett cserélve, így a hagyományos lekvárokhoz (1:1 arányban állnak gyümölcsből és cukorból) képest akár 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni a lekvárunk, dzsemünk. Mindezt úgy, hogy közben az édes, gyümölcsös ízhatás garantált! Kompromisszumot tehát nem kell kötnünk, a kedvenc gyümölcseinket bátran feldolgozhatjuk epertől a meggyig, málnától a barackig. A fantáziánkat is bátran eresszük szabadon, használjunk a gyümölcsökkel harmonizáló fűszereket, fahéjat, vaníliát, szegfűszeget, csillagánizst.

Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Befőzőcukor Sztíviával

A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával szintén 350 grammos kiszerelésű termék, segítségével pedig ugyancsak 1 kilogramm gyümölcsöt főzhetünk be. (Sőt! Itt említjük meg, hogy akár italokat is befőzhetünk nagyobb mennyiségű gyümölcs felhasználásával, bármelyik befőzőcukorral.) A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítették. Az édes, gyümölcsös lekvár- és dzsem-élmény garantált, ám hasonlóan az előbbiekben bemutatott befőzőcukorhoz, a végeredmény az 1:1 arányú hagyományos lekvárokhoz képest 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni. Jól hangzik, ugye? Végül nézzük még meg, hogy mi is pontosan a sztívia! Dél-Amerikában őshonos növény, magyarul jázminpakócának vagy édesfűnek nevezik. Édesítő ereje a leveleiben rejlik, és 300-szor olyan intenzív, mint az azonos mennyiségű, hagyományos cukoré. A legjobb hír pedig az, hogy hőkezelés, hevítés hatására sem veszíti el édesítő képességét, tehát tökéletes választás egészségtudatos lekvárokhoz.

Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
1 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!