Főzzünk be kevesebb cukorral!
Szívesen eltennéd a nyár ízeit, de törekszel arra, hogy kevesebb cukrot fogyassz? Jó hír, hogy nem kell kompromisszumot kötnöd, indulhat a befőzés kisebb mennyiségű cukorral!
Így használd a befőzőcukrokat
A Dr. Oetker befőzőszerekbe természetes gyümölcspektin került. Ez teszi lehetővé, hogy a lekvárok, dzsemek, zselék hosszadalmas főzési folyamatát pár percre rövidítsük. Így nemcsak rengeteg időt spórolhatunk meg, hanem a gyümölcsök rostjai sem főnek szét, ezáltal megmarad az értékes vitamintartalmuk és az eredeti ízük. Felhasználásuk rendkívül egyszerű: az előkészített gyümölcsöt vagy gyümölcsöket (lekvárok esetén pépesítve, dzsemeknél pépesítve és darabolva) egy főzőedénybe öntjük, hozzáadjuk a befőzőcukrot, valamint a többi hozzávalót, például fűszereket, majd alaposan elkeverjük. Az egészet állandó keverés mellett nagy lángon felforraljuk, majd további keverés mellett 3 percig zubogva forrni hagyjuk. Ha szükséges, a habot eltávolítjuk a tetejéről, és azonnal az előkészített üvegekbe töltjük, jól lezárjuk, majd 5 percre fejjel lefelé állítjuk.
Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel
A 350 grammos kiszerelésű Dr. Oetker Befőzőcukor Fruktózzal és édesítőszerekkel 1 kilogramm gyümölcshöz elegendő. A termékben a cukor egy része édesítőszerekre lett cserélve, így a hagyományos lekvárokhoz (1:1 arányban állnak gyümölcsből és cukorból) képest akár 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni a lekvárunk, dzsemünk. Mindezt úgy, hogy közben az édes, gyümölcsös ízhatás garantált! Kompromisszumot tehát nem kell kötnünk, a kedvenc gyümölcseinket bátran feldolgozhatjuk epertől a meggyig, málnától a barackig. A fantáziánkat is bátran eresszük szabadon, használjunk a gyümölcsökkel harmonizáló fűszereket, fahéjat, vaníliát, szegfűszeget, csillagánizst.
Befőzőcukor Sztíviával
A Dr. Oetker Befőzőcukor Sztíviával szintén 350 grammos kiszerelésű termék, segítségével pedig ugyancsak 1 kilogramm gyümölcsöt főzhetünk be. (Sőt! Itt említjük meg, hogy akár italokat is befőzhetünk nagyobb mennyiségű gyümölcs felhasználásával, bármelyik befőzőcukorral.) A termékben a cukor egy részét a sztívia növény kivonatával (szteviol glikozidok) helyettesítették. Az édes, gyümölcsös lekvár- és dzsem-élmény garantált, ám hasonlóan az előbbiekben bemutatott befőzőcukorhoz, a végeredmény az 1:1 arányú hagyományos lekvárokhoz képest 40%-kal kevesebb kalóriát fog tartalmazni. Jól hangzik, ugye? Végül nézzük még meg, hogy mi is pontosan a sztívia! Dél-Amerikában őshonos növény, magyarul jázminpakócának vagy édesfűnek nevezik. Édesítő ereje a leveleiben rejlik, és 300-szor olyan intenzív, mint az azonos mennyiségű, hagyományos cukoré. A legjobb hír pedig az, hogy hőkezelés, hevítés hatására sem veszíti el édesítő képességét, tehát tökéletes választás egészségtudatos lekvárokhoz.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
