Fűszerezd szabadon!

Dátum 2019. augusztus 23.

A fűszerek tényleg minden ételtípust fel tudnak dobni. Az édes ízekhez is kiválóan társíthatók. Te próbáltad már? Mutatunk pár izgalmas ötletet.

A fűszereket legtöbbször inkább sós karakterű ételekkel kapcsoljuk össze, holott, ha egy kicsit tágítjuk a fűszerekkel kapcsolatos tudásunkat és megszokásaink horizontját, újabb izgalmas ízkalandokban lehet részünk.

Nyáron tobzódhatunk a szezonális gyümölcsökben, de ha már épp sütünk valamit, nézzünk körül kicsit a fűszerkertben is. Nyáron a befőzés lehet az egyik fő tevékenység a szezonális konyhában, és ilyenkor is bátran bevethetjük a zamatos gyümölcsök mellé a friss fűszereket is.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Vannak persze olyan fűszerek, amelyekről rögtön az édességek jutnak az eszünkbe. Ilyen lehet a fahéj, a vanília, a szegfűszeg is. Klasszikus párosnak számít például a szilva és a fahéj násza is.

De nyugodtan lehetünk bátrabbak, ha az ízek párosításáról és felfedezéséről van szó. A klasszikus fűszerek mellé például nyugodtan bevethetjük a hazánkban kicsit kevéssé elterjedt kardamomot is.

Ezeknek a fűszereknek a harmonikus elegye lehet egy-egy mézeskalács-fűszerkeverék, amit nem csak karácsonykor használhatunk, ha ízesíteni szeretnénk a süteményeinket - nyugodtan feldobhatjuk vele akár az idei szilvalekvárunkat is!

Ha pedig tovább variálnánk fűszeres kalandozásainkat, próbáljuk ki a gyömbért is.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Érdemes vele is - akárcsak a fahéjjal - óvatosan bánnunk, mert elég erős fűszer és ha véletlenül többet használunk belőle, mint amit a recept ír, bizony kicsit csípős is lehet a végeredmény.

Ha pedig az eddig felsorolt illatos és buja fűszerek mellett valami hűsítő kiegészítőre vágynánk, érdemes a mentás receptek között körülnéznünk.

Ha tovább bővítenénk az ízpalettát, próbáljuk ki a barackot például egy kis rozmaringgal. Az izgalmas lekvárt később így akár még húsok mellé is kínálhatjuk.

A konyha és a sütés az egyik legkiválóbb terepe a kreativitásunk megélésének. Legyünk kísérletezők és nyitottak, próbáljunk ki új és szokatlan párosokat is.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!