Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 1.rész
2021. december 10.Legyen klasszikus, különleges, vegán vagy épp színpompás, ezekkel a receptekkel még izgalmasabb lesz az ünnep. Süss könnyedén karácsonyra a családdal és a barátokkal!
„Kiskarácsony, nagykarácsony…”
Ha meghalljuk az ismert dallamot, rögtön elkezdünk dudorászni, énekelgetni. A karácsony varázsa minket is elér, amint a karácsonyi élelmiszerek, alapanyagok kikerülnek a szupermarketek polcaira. Mindenki kezd lázba jönni, ugye? Az emberek együtt sütnek és nevetgélnek, időt töltenek a családjukkal és a barátaikkal. Ha vágyunk még némi inspirációra, jöjjenek a legjobb karácsonyi receptötletek!
Kis habcsók fák
Szinte hallatszik, ahogy az első hópelyhek ellepik a zajokat, mint a gyapjú. És ha már gyapjúról beszélünk, mi az, ami rögtön eszünkbe jut róla? Könnyű és fehér. Akár a habcsókok! Neki is vághatunk a téli csodaországnak ezzel a tojásfehérjehabos édességgel. Mini karácsonyfákat fogunk sütni linzer talppal és krémes, narancskompótos töltelékkel. Erre kerülnek a zöldre színezett habcsókok, amelyek a fenyőfát szimbolizálják. Az apró habcsók fák ehető erdőt alkotnak és színes szórócukrokkal díszítettek, mint a kültéri karácsonyfák. Olyan mutatósak, hogy mindenki fel fog rájuk figyelni!
Sütés nélküli rénszarvas sajttorta
Következzen valami cukiság a gyerekeknek! Olyan sütés nélküli sajttortát készítünk, amely pont úgy fest, mint Rudolf, a rénszarvas. És még csak nem is bonyolult az elkészítése. Szemei ehető cukorka szemek, orra piros csokipasztilla, agancsait pedig sós perec alkotja. Alapja összetördelt sós perec és vajas keksz. A gyerekek szeme úgy fog csillogni, amikor megpillantják, mint Rudolf orra!
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.