Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 1.rész

Dátum 2021. december 10.

Legyen klasszikus, különleges, vegán vagy épp színpompás, ezekkel a receptekkel még izgalmasabb lesz az ünnep. Süss könnyedén karácsonyra a családdal és a barátokkal!

„Kiskarácsony, nagykarácsony…”

Ha meghalljuk az ismert dallamot, rögtön elkezdünk dudorászni, énekelgetni. A karácsony varázsa minket is elér, amint a karácsonyi élelmiszerek, alapanyagok kikerülnek a szupermarketek polcaira. Mindenki kezd lázba jönni, ugye? Az emberek együtt sütnek és nevetgélnek, időt töltenek a családjukkal és a barátaikkal. Ha vágyunk még némi inspirációra, jöjjenek a legjobb karácsonyi receptötletek!

Kis habcsók fák

Szinte hallatszik, ahogy az első hópelyhek ellepik a zajokat, mint a gyapjú. És ha már gyapjúról beszélünk, mi az, ami rögtön eszünkbe jut róla? Könnyű és fehér. Akár a habcsókok! Neki is vághatunk a téli csodaországnak ezzel a tojásfehérjehabos édességgel. Mini karácsonyfákat fogunk sütni linzer talppal és krémes, narancskompótos töltelékkel. Erre kerülnek a zöldre színezett habcsókok, amelyek a fenyőfát szimbolizálják. Az apró habcsók fák ehető erdőt alkotnak és színes szórócukrokkal díszítettek, mint a kültéri karácsonyfák. Olyan mutatósak, hogy mindenki fel fog rájuk figyelni!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
72 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sütés nélküli rénszarvas sajttorta

Következzen valami cukiság a gyerekeknek! Olyan sütés nélküli sajttortát készítünk, amely pont úgy fest, mint Rudolf, a rénszarvas. És még csak nem is bonyolult az elkészítése. Szemei ehető cukorka szemek, orra piros csokipasztilla, agancsait pedig sós perec alkotja. Alapja összetördelt sós perec és vajas keksz. A gyerekek szeme úgy fog csillogni, amikor megpillantják, mint Rudolf orra!

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!