Készíts kreatív karácsonyi sütiket! 1.rész
2021. december 10.Legyen klasszikus, különleges, vegán vagy épp színpompás, ezekkel a receptekkel még izgalmasabb lesz az ünnep. Süss könnyedén karácsonyra a családdal és a barátokkal!
„Kiskarácsony, nagykarácsony…”
Ha meghalljuk az ismert dallamot, rögtön elkezdünk dudorászni, énekelgetni. A karácsony varázsa minket is elér, amint a karácsonyi élelmiszerek, alapanyagok kikerülnek a szupermarketek polcaira. Mindenki kezd lázba jönni, ugye? Az emberek együtt sütnek és nevetgélnek, időt töltenek a családjukkal és a barátaikkal. Ha vágyunk még némi inspirációra, jöjjenek a legjobb karácsonyi receptötletek!
Kis habcsók fák
Szinte hallatszik, ahogy az első hópelyhek ellepik a zajokat, mint a gyapjú. És ha már gyapjúról beszélünk, mi az, ami rögtön eszünkbe jut róla? Könnyű és fehér. Akár a habcsókok! Neki is vághatunk a téli csodaországnak ezzel a tojásfehérjehabos édességgel. Mini karácsonyfákat fogunk sütni linzer talppal és krémes, narancskompótos töltelékkel. Erre kerülnek a zöldre színezett habcsókok, amelyek a fenyőfát szimbolizálják. Az apró habcsók fák ehető erdőt alkotnak és színes szórócukrokkal díszítettek, mint a kültéri karácsonyfák. Olyan mutatósak, hogy mindenki fel fog rájuk figyelni!
Sütés nélküli rénszarvas sajttorta
Következzen valami cukiság a gyerekeknek! Olyan sütés nélküli sajttortát készítünk, amely pont úgy fest, mint Rudolf, a rénszarvas. És még csak nem is bonyolult az elkészítése. Szemei ehető cukorka szemek, orra piros csokipasztilla, agancsait pedig sós perec alkotja. Alapja összetördelt sós perec és vajas keksz. A gyerekek szeme úgy fog csillogni, amikor megpillantják, mint Rudolf orra!
Kapcsolódó cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák
Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!
Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?
Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!