Könnyű, szilveszteri falatkák
2019. december 18.Szilveszterkor mindannyian szeretnénk átadni magunkat az önfeledt ünneplésnek. Ehhez hoztunk most pár finom falatot.
Gyorsan készíthető finomságok leveles tésztából
A nagy karácsonyi dőzsölés után szilveszterre érdemes könnyen elkészíthető, apró falatokat készíteni, melyekkel nem kell hosszan pepecselni a konyhában.
A töltött leveles tészta nagyon hálás műfaj, hiszen megvehetjük előre és kedvünk szerint variálhatjuk, nincs vele sok munka. Külön pozitívum, hogy egyszerre készíthetünk akár édes és sós falatkákat is.
Szerencsehozó szimbólumok szilveszterkor
Ahogy a karácsonyi finomságoknál, itt is nyugodtan használhatjuk az ünnep szimbólumait, melyek főleg a szerencsés, egészséges, bőséges új év támogatásához kapcsolódnak. Egy lóherés ropogtatnivaló vélhetően mindenki tetszését elnyeri és ha hiszünk a babonákban, akkor a szerencsés évkezdetet is megalapozhatjuk vele.
És ha már szerencsehozó szimbólumokról beszélünk, a malac figuráját semmiképpen ne hagyjuk ki a felsorolásból. A szilveszteri szerencsemalacok igazán mutatósak és különleges formájuk kedvességet, változatosságot csempész a klasszikus aprósütemények mellé.
Süteményekbe rejtett jókívánságok
Készíthetünk igazi szerencsebatyukat, melyekben jókívánságokat rejthetünk el. Társasági összejöveteleken a batyuk titkának felfedezése is jó mulatság lehet.
A szilveszterkor oly kedvelt virslit is „beépíthejük” különböző kis falatkákba, és így két legyet üthetünk egy csapásra.
Ha egy kicsit bonyolultabb feladatba is van még lendületünk belefogni, választhatunk egy mutatós tortát is. Ha meg akarjuk bolondítani egy kicsit, formavilágában itt is bátran beemelhetjük a szilveszter jellegzetes elemeit. Egy lóherés szerencsetorta biztosan nagy sikert arathat a vendégek körében.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.