Tippek fagyikészítéshez
Csoki, vanília, puncs, eper? Bármelyik is legyen a kedvenced, most mutatunk pár trükköt, hogy neked is jól sikerülhessen a házi fagyid.
Joghurtos, gyümölcsös fagyik egyszerűen
A legegyszerűbb joghurtos fagyit úgy készíthetjük el, ha a bolti joghurthoz kevés lekvárt, vagy idénygyümölcsökből készült gyümölcspépet keverünk, fapálcikát szúrunk a tetejébe és betesszük a fagyasztóba.
Ha van otthon turmixgép, igazán könnyen összedobhatunk egy könnyű epres csodát
A kedvenc szezonális gyümölcseinket tisztítás után turmixoljuk össze, majd tegyük a fagyasztóba. Húsz percenként keverjük át, hogy igazi “fagyi-állagot” kapjunk.
Gyümölcsök aprítva, fagyasztva
Érdemes a banánnal is próbálkozni, mert ezzel a megoldással a természetes édesítés is megoldott.
Ha nem szeretnénk banánt tenni a fagyiba, egy kis mézzel is édesíthetjük.
Sima aprítóval is készíthetünk fagylaltot. A gyümölcsöket tisztítva, apróra vágva fagyasszuk le, majd ha már fagyottak, tegyük őket az aprítóba egy kis tejszínnel esetleg joghurttal, némi cukor társaságában. Ha a művelet során a fagyink túlságosan felolvadna, tegyük vissza kicsit a mélyhűtőbe.
A legegyszerűbb házi mogyorós fagyit is könnyű otthon elkészíteni. Tej, tejszín, krémpuding por, mogyorókrém és kakaó - kis botmixerezés, hűtőbe vele, és kész is a hűsítő édesség.
Bátran kísérletezzünk
Ha gép nélkül dolgozunk és a fagyasztóból mindig kivesszük a masszát átkeverni, érdemes lapos dobozt választani, mert abban könnyebben megfagy a fagyialap.
A házi fagyikat sokféleképpen variálhatjuk.
Ha a kész fagylalt tetejére friss vagy fagyasztott idénygyümölcsöket szórsz, még több szín és textúra tud megjelenni a házi fagyidban.
Egy-egy kedvenc ízt jól át lehet ültetni hűsítő formába is, kísérletezz, vagy próbáld ki tejberizsfagylalt receptünket!
Kapcsolódó cikkek
Uzsonnasütemények Airfryerben
Akár uzsonnára, vagy reggelire, tízóraira varázsolnánk frissen sült finomságokat az asztalra, a forró levegős fritőzre mindig számíthatunk.
Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.