Tippek fagyikészítéshez
Csoki, vanília, puncs, eper? Bármelyik is legyen a kedvenced, most mutatunk pár trükköt, hogy neked is jól sikerülhessen a házi fagyid.
Joghurtos, gyümölcsös fagyik egyszerűen
A legegyszerűbb joghurtos fagyit úgy készíthetjük el, ha a bolti joghurthoz kevés lekvárt, vagy idénygyümölcsökből készült gyümölcspépet keverünk, fapálcikát szúrunk a tetejébe és betesszük a fagyasztóba.
Ha van otthon turmixgép, igazán könnyen összedobhatunk egy könnyű epres csodát
A kedvenc szezonális gyümölcseinket tisztítás után turmixoljuk össze, majd tegyük a fagyasztóba. Húsz percenként keverjük át, hogy igazi “fagyi-állagot” kapjunk.
Gyümölcsök aprítva, fagyasztva
Érdemes a banánnal is próbálkozni, mert ezzel a megoldással a természetes édesítés is megoldott.
Ha nem szeretnénk banánt tenni a fagyiba, egy kis mézzel is édesíthetjük.
Sima aprítóval is készíthetünk fagylaltot. A gyümölcsöket tisztítva, apróra vágva fagyasszuk le, majd ha már fagyottak, tegyük őket az aprítóba egy kis tejszínnel esetleg joghurttal, némi cukor társaságában. Ha a művelet során a fagyink túlságosan felolvadna, tegyük vissza kicsit a mélyhűtőbe.
A legegyszerűbb házi mogyorós fagyit is könnyű otthon elkészíteni. Tej, tejszín, krémpuding por, mogyorókrém és kakaó - kis botmixerezés, hűtőbe vele, és kész is a hűsítő édesség.
Bátran kísérletezzünk
Ha gép nélkül dolgozunk és a fagyasztóból mindig kivesszük a masszát átkeverni, érdemes lapos dobozt választani, mert abban könnyebben megfagy a fagyialap.
A házi fagyikat sokféleképpen variálhatjuk.
Ha a kész fagylalt tetejére friss vagy fagyasztott idénygyümölcsöket szórsz, még több szín és textúra tud megjelenni a házi fagyidban.
Egy-egy kedvenc ízt jól át lehet ültetni hűsítő formába is, kísérletezz, vagy próbáld ki tejberizsfagylalt receptünket!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
