Müzlit a sütibe!
A müzli, vagy ahogy Svájcban hívják: “müesli”, eredetileg kásácskát jelentett. Régen az alpesi pásztorok eledele volt, majd kicsit később egy zürichi orvos tette elérhetővé és ismertté a nagyobb közönség számára.
A müzlit Dr. Maximilian Oscar Bircher-Benner svájci orvos eredetileg kizárólag a kórházi étrend részeként használta. Aztán az emberek elkezdték megkedvelni és elterjedt a kórházakon kívül is. Ennek eredményeképpen természetesen egyre több ízesítése, variációja lett ismert.
A müzli egyik legfőbb alapanyaga a zab, ami egyre több süteményben is visszaköszön. Érdemes kísérletezni vele, mert segítségével nem csak változatosabbá tehetjük étrendünket, de akár kicsit alakbarátabb süteményeket is készíthetünk vele.
Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a pohárkrémek akkor lesznek igazán finomak, ha van bennük valami, ami roppan. Erre is tökéletes megoldás lehet a müzli, amivel kiválóan feldobhatjuk ezeket a könnyed desszerteket.
Ahogy beköszönt a tavasz, végre megérkeznek a friss gyümölcsök, amikor csak lehet, érdemes beépíteni őket az étrendünkbe.
A müzlivel megszórt gyümölcs saláták frissítő desszertek lehetnek és még a kicsik is lelkesen kanalazhatják majd.
Amennyiben valami finomat készítenénk tízóraira, uzsonnára, játszótérre, iskolába, akkor bátran keressünk valami jó keksz receptet, amit könnyen tudunk szállítani és biztos, hogy csak olyan alapanyagok lesznek benne, amiket mi beletettünk. Sőt! Ha ezen az vonalon megyünk tovább, még akár müzliszeletet is készíthetünk házilag. Nem ördöngösség és a gyerekek is részt vehetnek az elkészítésében.
Ha pedig végképp le akarjuk venni a családot a lábáról, még akár fagylaltot is rejthetünk roppanós müzli-burokba: a melegebb napok igazi sztárja lehet ez az izgalmas édesség.
Kapcsolódó cikkek

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval
Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!


Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!


Húsvéti brunch
Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!


Krémes, a hagyományos sütemények királynője
Habos, remegős és pillekönnyű – talán ez az a három jelző, ami elsőre eszünkbe jut a krémesről. Sokan ezzel a sütivel kapcsolják össze a családi ünnepeket, másoknak cukrászdai sütizések emléke villan be.
