Müzlit a sütibe!

Dátum 2019. április 16.
A müzli az egyre kedveltebb és elterjedtebb reggelik közé tartozik. De ne ragadjunk le pusztán a reggeliknél: ha müzliről van szó, nyugodtan kísérletezzünk ezzel az alapanyaggal a sütikben, pohárkrémekben is.

 

A müzli, vagy ahogy Svájcban hívják: “müesli”, eredetileg kásácskát jelentett. Régen az alpesi pásztorok eledele volt, majd kicsit később egy zürichi orvos tette elérhetővé és ismertté a nagyobb közönség számára.

A müzlit Dr. Maximilian Oscar Bircher-Benner svájci orvos eredetileg kizárólag a kórházi étrend részeként használta. Aztán az emberek elkezdték megkedvelni és elterjedt a kórházakon kívül is. Ennek eredményeképpen természetesen egyre több ízesítése, variációja lett ismert. 

A müzli egyik legfőbb alapanyaga a zab, ami egyre több süteményben is visszaköszön. Érdemes kísérletezni vele, mert segítségével nem csak változatosabbá tehetjük étrendünket, de akár kicsit alakbarátabb süteményeket is készíthetünk vele.

Ahogy egy korábbi cikkünkben írtuk, a pohárkrémek akkor lesznek igazán finomak, ha van bennük valami, ami roppan. Erre is tökéletes megoldás lehet a müzli, amivel kiválóan feldobhatjuk ezeket a könnyed desszerteket.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ahogy beköszönt a tavasz, végre megérkeznek a friss gyümölcsök, amikor csak lehet, érdemes beépíteni őket az étrendünkbe.

A müzlivel megszórt gyümölcs saláták frissítő desszertek lehetnek és még a kicsik is lelkesen kanalazhatják majd.

Amennyiben valami finomat készítenénk tízóraira, uzsonnára, játszótérre, iskolába, akkor bátran keressünk valami jó keksz receptet, amit könnyen tudunk szállítani és biztos, hogy csak olyan alapanyagok lesznek benne, amiket mi beletettünk. Sőt! Ha ezen az vonalon megyünk tovább, még akár müzliszeletet is készíthetünk házilag. Nem ördöngösség és a gyerekek is részt vehetnek az elkészítésében.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

 

Ha pedig végképp le akarjuk venni a családot a lábáról, még akár fagylaltot is rejthetünk roppanós müzli-burokba: a melegebb napok igazi sztárja lehet ez az izgalmas édesség.

 

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!