7 tipp a tökéletes pohárkrémhez

Dátum 2018. augusztus 15.

A nyár desszert-sztárjai közé tartozhat a nagy nyári klasszikusok mellett a pohárkrém is.

A pohárkrémek titka

A különböző textúrák keveredésénél kereshető. Az a legjobb, ha minél több féle állagú alapanyag lelhető fel bennük, így minden falat egy aprócska meglepetés és minden újabb falat újabb édes csábítás, az ismeretlen varázsának ígéretével.

Ráadásul nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs is elérhető a piacokon, még pikánsabb és izgalmasabb variációkat lehet készíteni.

És persze, ami egyáltalán nem utolsó szempont, a pohárkrém a könnyebben elkészíthető édességek közé tartozik, ezért mindenki bátran megpróbálhatja elkészíteni, nem kell hozzá cukrász végzettség.

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Lássunk néhány tippet!

Tészta: egy jól komponált könnyű textúrájú tészta jó alapja a pohárkrémeknek. Kell valami, ami ellenpontozza és stabil alapra helyezi a krémes, lágy desszertet.

Krém: A pohárkrém lelke az igazán jó minőségű krém. Ez lehet főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.

Roppanós: A pohárkrém akkor lesz igazán élvezetes gasztronómiai kaland, ha a lágy tésztát, könnyed krémet valami kontraszttal ellenpontozzuk. Nem kell belőle sok, de nagyon feldobhatja  desszertünket egy kis granola, müzli, vagy különféle ízesítésű gabonapelyhek is.

Egy kis csavar: ha felnőtteknek készül, a tésztát meglocsolhatom némi alkohollal is. A brandyk, likőrök, tokaji aszú jó választás lehet.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Turbózzuk fel!

Gyümölcsök: még tovább bolondíthatjuk ezt a hálás édességet szezonális gyümölcsökkel. Akár frissen, akár kicsit párolva, vagy karamellizálva csodás harmóniát alkothatnak a többi összetevővel.

Lekvárok: újabb felfedezendő réteget hozhatunk létre pikáns lekvárokkal is. Ha épp nem akarjuk megbontani a polcon lévőket, friss gyümölcsökből egy serpenyőben is gyorsan összedobhatunk egy könnyű gyümölcs-ragut.

Extra tipp: bizonyos gyümölcsökhöz nagyon jól passzolnak egyes fűszerek, virágvizek is. Ne féljünk még tovább kísérletezni akár mentával, citromfűvel, vagy akár bazsalikommal, rózsavízzel, narancsvirág vízzel is.

Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!