7 tipp a tökéletes pohárkrémhez
A nyár desszert-sztárjai közé tartozhat a nagy nyári klasszikusok mellett a pohárkrém is.
A pohárkrémek titka
A különböző textúrák keveredésénél kereshető. Az a legjobb, ha minél több féle állagú alapanyag lelhető fel bennük, így minden falat egy aprócska meglepetés és minden újabb falat újabb édes csábítás, az ismeretlen varázsának ígéretével.
Ráadásul nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs is elérhető a piacokon, még pikánsabb és izgalmasabb variációkat lehet készíteni.
És persze, ami egyáltalán nem utolsó szempont, a pohárkrém a könnyebben elkészíthető édességek közé tartozik, ezért mindenki bátran megpróbálhatja elkészíteni, nem kell hozzá cukrász végzettség.
Lássunk néhány tippet!
Tészta: egy jól komponált könnyű textúrájú tészta jó alapja a pohárkrémeknek. Kell valami, ami ellenpontozza és stabil alapra helyezi a krémes, lágy desszertet.
Krém: A pohárkrém lelke az igazán jó minőségű krém. Ez lehet főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.
Roppanós: A pohárkrém akkor lesz igazán élvezetes gasztronómiai kaland, ha a lágy tésztát, könnyed krémet valami kontraszttal ellenpontozzuk. Nem kell belőle sok, de nagyon feldobhatja desszertünket egy kis granola, müzli, vagy különféle ízesítésű gabonapelyhek is.
Egy kis csavar: ha felnőtteknek készül, a tésztát meglocsolhatom némi alkohollal is. A brandyk, likőrök, tokaji aszú jó választás lehet.
Turbózzuk fel!
Gyümölcsök: még tovább bolondíthatjuk ezt a hálás édességet szezonális gyümölcsökkel. Akár frissen, akár kicsit párolva, vagy karamellizálva csodás harmóniát alkothatnak a többi összetevővel.
Lekvárok: újabb felfedezendő réteget hozhatunk létre pikáns lekvárokkal is. Ha épp nem akarjuk megbontani a polcon lévőket, friss gyümölcsökből egy serpenyőben is gyorsan összedobhatunk egy könnyű gyümölcs-ragut.
Extra tipp: bizonyos gyümölcsökhöz nagyon jól passzolnak egyes fűszerek, virágvizek is. Ne féljünk még tovább kísérletezni akár mentával, citromfűvel, vagy akár bazsalikommal, rózsavízzel, narancsvirág vízzel is.
Kapcsolódó cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.


A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
Ha szereted a csupa csoki süteményeket, desszerteket, nem hiányozhat a repertoárodból a tökéletes ganache egyszerű, de nagyszerű receptje.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
