7 tipp a tökéletes pohárkrémhez

Dátum 2018. augusztus 15.
A nyár desszert-sztárjai közé tartozhat a nagy nyári klasszikusok mellett a pohárkrém is.

A pohárkrémek titka a különböző textúrák keveredésénél kereshető. Az a legjobb, ha minél több féle állagú alapanyag lelhető fel bennük, így minden falat egy aprócska meglepetés és minden újabb falat újabb édes csábítás, az ismeretlen varázsának ígéretével.

Ráadásul nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs is elérhető a piacokon, még pikánsabb és izgalmasabb variációkat lehet készíteni.

És persze, ami egyáltalán nem utolsó szempont, a pohárkrém a könnyebben elkészíthető édességek közé tartozik, ezért mindenki bátran megpróbálhatja elkészíteni, nem kell hozzá cukrász végzettség.

Szükséges idő 0-20 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tészta: egy jól komponált könnyű textúrájú tészta jó alapja a pohárkrémeknek. Kell valami, ami ellenpontozza és stabil alapra helyezi a krémes, lágy desszertet.

Krém: A pohárkrém lelke az igazán jó minőségű krém. Ez lehet főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.

Roppanós: A pohárkrém akkor lesz igazán élvezetes gasztronómiai kaland, ha a lágy tésztát, könnyed krémet valami kontraszttal ellenpontozzuk. Nem kell belőle sok, de nagyon feldobhatja  desszertünket egy kis granola, müzli, vagy különféle ízesítésű gabonapelyhek is.

Egy kis csavar: ha felnőtteknek készül, a tésztát meglocsolhatom némi alkohollal is. A brandyk, likőrök, tokaji aszú jó választás lehet.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyümölcsök: még tovább bolondíthatjuk ezt a hálás édességet szezonális gyümölcsökkel. Akár frissen, akár kicsit párolva, vagy karamellizálva csodás harmóniát alkothatnak a többi összetevővel.

Lekvárok: újabb felfedezendő réteget hozhatunk létre pikáns lekvárokkal is. Ha épp nem akarjuk megbontani a polcon lévőket, friss gyümölcsökből egy serpenyőben is gyorsan összedobhatunk egy könnyű gyümölcs-ragut.

Extra tipp: bizonyos gyümölcsökhöz nagyon jól passzolnak egyes fűszerek, virágvizek is. Ne féljünk még tovább kísérletezni akár mentával, citromfűvel, vagy akár bazsalikommal, rózsavízzel, narancsvirág vízzel is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!