7 tipp a tökéletes pohárkrémhez
A nyár desszert-sztárjai közé tartozhat a nagy nyári klasszikusok mellett a pohárkrém is.
A pohárkrémek titka
A különböző textúrák keveredésénél kereshető. Az a legjobb, ha minél több féle állagú alapanyag lelhető fel bennük, így minden falat egy aprócska meglepetés és minden újabb falat újabb édes csábítás, az ismeretlen varázsának ígéretével.
Ráadásul nyáron, amikor rengeteg friss gyümölcs is elérhető a piacokon, még pikánsabb és izgalmasabb variációkat lehet készíteni.
És persze, ami egyáltalán nem utolsó szempont, a pohárkrém a könnyebben elkészíthető édességek közé tartozik, ezért mindenki bátran megpróbálhatja elkészíteni, nem kell hozzá cukrász végzettség.
Lássunk néhány tippet!
Tészta: egy jól komponált könnyű textúrájú tészta jó alapja a pohárkrémeknek. Kell valami, ami ellenpontozza és stabil alapra helyezi a krémes, lágy desszertet.
Krém: A pohárkrém lelke az igazán jó minőségű krém. Ez lehet főzött cukrászkrém, ízesített mascarpone, de akár tejberizs vagy tejbegríz is.
Roppanós: A pohárkrém akkor lesz igazán élvezetes gasztronómiai kaland, ha a lágy tésztát, könnyed krémet valami kontraszttal ellenpontozzuk. Nem kell belőle sok, de nagyon feldobhatja desszertünket egy kis granola, müzli, vagy különféle ízesítésű gabonapelyhek is.
Egy kis csavar: ha felnőtteknek készül, a tésztát meglocsolhatom némi alkohollal is. A brandyk, likőrök, tokaji aszú jó választás lehet.
Turbózzuk fel!
Gyümölcsök: még tovább bolondíthatjuk ezt a hálás édességet szezonális gyümölcsökkel. Akár frissen, akár kicsit párolva, vagy karamellizálva csodás harmóniát alkothatnak a többi összetevővel.
Lekvárok: újabb felfedezendő réteget hozhatunk létre pikáns lekvárokkal is. Ha épp nem akarjuk megbontani a polcon lévőket, friss gyümölcsökből egy serpenyőben is gyorsan összedobhatunk egy könnyű gyümölcs-ragut.
Extra tipp: bizonyos gyümölcsökhöz nagyon jól passzolnak egyes fűszerek, virágvizek is. Ne féljünk még tovább kísérletezni akár mentával, citromfűvel, vagy akár bazsalikommal, rózsavízzel, narancsvirág vízzel is.
Kapcsolódó cikkek

Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.


Variációk tiramisura
Az olasz eredetű édesség megunhatatlan! Akár a klasszikus recept alapján készítjük, akár „csavarunk” egyet rajta, a krémes-babapiskótás desszert sikere garantált!


Túl a fánkon – édes ötletek farsangra
Amióta világ a világ, a farsang egyet jelent a fánkkal. A klasszikus szalagos, csöröge vagy túrófánk mellé viszont még sok mással is készülhetünk a buliba kicsik és nagyok örömére.


Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
