Becsöngettek! - tuti tízórai tippek
2019. augusztus 30.Idén ősszel is becsöngettek, irány az iskola! Összeszedtük, melyek azok az otthon is elkészíthető tízóraik, amelyekkel színesíthetjük a kicsik uzsonnáit, tízóraijait.
Bár az iskolai büfék kínálata vonzó opció lehet, de a kicsik és a nagyobbak is imádják a jó kis házi finomságokat. Így a családi kasszát is kímélhetjük és abban is biztosak lehetünk, hogy az általunk is jónak tartott alapanyagok kerülnek az uzsonnául szolgáló házi finomságba. Nem beszélve arról, hogy egy-egy jól eltalált darabbal megtörhetjük a szendvicsek néha talán egyhangú világát és még akár új alapanyagokat is becsempészhetünk a kicsik étrendjébe.
Az sem mellékes tény, hogy nagyon sok péksütemény lefagyasztható, így nem kell kétnaponta a sütő mellé állnunk, hanem könnyen be tudunk előre spájzolni.
Batyuba vele!
A batyuk tökéletes tízórai alanyok. Könnyen szállíthatók, bármivel megtölthetők. Lehetnek akár édesek vagy sósak is. Sőt, akár egy sütésen belül is készíthetünk több félét.
A batyuk arra is tökéletesek, hogy új alapanyagot szerettessünk meg a nebulókkal. Lehet, hogy a spenót önmagában nem csúszik le olyan könnyen, de egy izgalmas töltelék egy foszlós batyuban már sokat árnyalhat a képen.
Tekerd be!
A tízóraik másik nagy sztárja természetesen a mindenféle csiga. A nagy klasszikus kakaós csiga mellett találhatunk még sokféle ízesítést. Isteni lehet a fahéjas, vagy akár a vaníliás változat is. A csigák előnye a batyukhoz hasonlóan, hogy kaphatnak édes és sós tölteléket egyaránt.
És ha már a betekerésnél tartunk, ne hagyjuk ki a szintén számtalan módon megtölthető tortilla tekercset sem. A szendvics rokona, de mégsem ugyanaz, hiszen az arányokat könnyen elbillenthetjük a tésztáról a töltelék javára.
Foszlósan jó!
Vannak olyan tésztatípusok, melyek önmagukban is könnyedén kitesznek egy kisétkezést. A sörkifli tésztája puha és foszlós és szintén sokféleképpen feldobható, akárcsak mondjuk egy sós muffin. Ez utóbbi elkészítését azok is bátran kipróbálhatják, akik úgy érzik, nem mozognak még túl rutinosan a konyhában.
Kapcsolódó cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!