Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
Dekoráljunk brownie-t!
A csupa csoki sütire úgy is gondolhatunk, mint egy tökéletesen díszíthető alapra. Sötétbarna színe és egyenletes, lapos teteje révén könnyedén darabolható és dekorálható. Az egész évben kapható Brownies süteménypor mellett az ünnepi időszakban beszerezhetjük a karácsonyra hangolt Brownies dekor készletet is. A doboz ugyanúgy tartalmazza az alapport, amelyhez csak tojásokat, napraforgóolajat és vizet kell adnunk, és már simíthatjuk is az összehajtogatható papír sütőformába, ami szintén a készlet része. Ha elkészült és kihűlt a süti, jöhet a legizgalmasabb rész, a díszítés! A csomagban találunk fehér és zöld cukormázat (praktikus dekor tollakba töltve), piros és zöld cukorkákat és aranyos cukorka szemeket. Ha a sütit háromszögekre vágjuk, rénszarvast, fenyőfát, karácsonyfát, Mikulást készíthetünk, négyzet vagy téglalap alakú sütikből pedig lehet karácsonyi üdvözlőlap, ajándékcsomag. A kisebb méretű sütiket pálcikára is szúrhatjuk cake popként.
Nincs karácsony mézeskalács nélkül!
Ez az a süti, ami szinte minden családban elkészül, a gyerekek imádják díszíteni, fűszerei pedig garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot a konyhába is. A Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel az illatos fűszerek – mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér – garantáltak, ráadásul receptet is találunk a tésztához a tasak hátoldalán. A mézeskalács szuper egyszerű elkészítésében a Dr. Oetker Mézeskalács alappor nyújt segítséget, a doboz mellé mindössze margarint, tejet és tojást kell még beszereznünk. A mézeskalácsokat változatosan és kreatívan díszíthetjük Dr. Oetker dekor tollakkal, díszítő cukormázzal és dekor cukrokkal.
Mi kerüljön a fára?
Ha apró habcsókoknak készítjük el, akkor feldobhatunk velük ünnepi tortákat, pohárdesszerteket, a nagyobbak önállóan is lehetnek a süteményes tál ékei, ha pedig akasztható habkarikákat sütünk, „csináld magad” karácsonyfadíszeket kapunk. A Dr. Oetker Habcsók alapporból víz hozzáadásával kb. 50 darab habcsók vagy habkarika készíthető. Ételszínezékekkel kedvünkre színezhetjük, dekor cukrokkal pedig tovább díszíthetjük. Zárásképpen pedig tegyük hozzá, hogy a feljebb már említett mézeskalácsokat is felakaszthatjuk a karácsonyfára, ha sütés előtt a kiszaggatott formákba apró lyukakat fúrunk például egy szívószál segítségével.
Kapcsolódó cikkek

Régi ízek, elfeledett édességek nyomában
Csapjuk fel a családi szakácskönyvet, és merüljünk el a már-már elfeledett finomságok olvasgatásában! Prósza, málé, lisztes sterc, kinek ismerősek ezek az ételnevek?


Sajttorta, az amerikai kedvenc
A sajttorta mára meghódította szinte az egész világot, méltán nevezhetjük az egyik legnépszerűbb sütifajtának. Létezik belőle sült és sütés nélküli verzió, íme a sajttorta egyszeregy!


Így használd a Creme VEGA-t a mindennapokban
A növényi tejföl-alternatíva igazán hasznos társ a konyhában, hiszen főzéshez, sütéshez és hőkezelést nem igénylő ételekhez is bevethetjük. Felhasználási tippek következnek!


Készítsünk látványos süteményeket egyszerű praktikákkal!
Kreatív, mutatós sütiket készíteni egyáltalán nem ördöngösség! Az alábbi trükkök segítenek, hogy te is elkápráztathasd vendégeidet a legújabb desszertcsodáddal.


A sokoldalú ganache – így készítsd el és használd fel a klasszikus csokikrémet
Ha szereted a csupa csoki süteményeket, desszerteket, nem hiányozhat a repertoárodból a tökéletes ganache egyszerű, de nagyszerű receptje.


Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.
