Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Dátum 2022. december 15.

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Dekoráljunk brownie-t!

A csupa csoki sütire úgy is gondolhatunk, mint egy tökéletesen díszíthető alapra. Sötétbarna színe és egyenletes, lapos teteje révén könnyedén darabolható és dekorálható. Az egész évben kapható Brownies süteménypor mellett az ünnepi időszakban beszerezhetjük a karácsonyra hangolt Brownies dekor készletet is. A doboz ugyanúgy tartalmazza az alapport, amelyhez csak tojásokat, napraforgóolajat és vizet kell adnunk, és már simíthatjuk is az összehajtogatható papír sütőformába, ami szintén a készlet része. Ha elkészült és kihűlt a süti, jöhet a legizgalmasabb rész, a díszítés! A csomagban találunk fehér és zöld cukormázat (praktikus dekor tollakba töltve), piros és zöld cukorkákat és aranyos cukorka szemeket. Ha a sütit háromszögekre vágjuk, rénszarvast, fenyőfát, karácsonyfát, Mikulást készíthetünk, négyzet vagy téglalap alakú sütikből pedig lehet karácsonyi üdvözlőlap, ajándékcsomag. A kisebb méretű sütiket pálcikára is szúrhatjuk cake popként.

Nincs karácsony mézeskalács nélkül!

Ez az a süti, ami szinte minden családban elkészül, a gyerekek imádják díszíteni, fűszerei pedig garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot a konyhába is. A Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel az illatos fűszerek – mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér – garantáltak, ráadásul receptet is találunk a tésztához a tasak hátoldalán. A mézeskalács szuper egyszerű elkészítésében a Dr. Oetker Mézeskalács alappor nyújt segítséget, a doboz mellé mindössze margarint, tejet és tojást kell még beszereznünk. A mézeskalácsokat változatosan és kreatívan díszíthetjük Dr. Oetker dekor tollakkal, díszítő cukormázzal és dekor cukrokkal.

Mi kerüljön a fára?

Ha apró habcsókoknak készítjük el, akkor feldobhatunk velük ünnepi tortákat, pohárdesszerteket, a nagyobbak önállóan is lehetnek a süteményes tál ékei, ha pedig akasztható habkarikákat sütünk, „csináld magad” karácsonyfadíszeket kapunk. A Dr. Oetker Habcsók alapporból víz hozzáadásával kb. 50 darab habcsók vagy habkarika készíthető. Ételszínezékekkel kedvünkre színezhetjük, dekor cukrokkal pedig tovább díszíthetjük. Zárásképpen pedig tegyük hozzá, hogy a feljebb már említett mézeskalácsokat is felakaszthatjuk a karácsonyfára, ha sütés előtt a kiszaggatott formákba apró lyukakat fúrunk például egy szívószál segítségével.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
38 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!