Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.
Dekoráljunk brownie-t!
A csupa csoki sütire úgy is gondolhatunk, mint egy tökéletesen díszíthető alapra. Sötétbarna színe és egyenletes, lapos teteje révén könnyedén darabolható és dekorálható. Az egész évben kapható Brownies süteménypor mellett az ünnepi időszakban beszerezhetjük a karácsonyra hangolt Brownies dekor készletet is. A doboz ugyanúgy tartalmazza az alapport, amelyhez csak tojásokat, napraforgóolajat és vizet kell adnunk, és már simíthatjuk is az összehajtogatható papír sütőformába, ami szintén a készlet része. Ha elkészült és kihűlt a süti, jöhet a legizgalmasabb rész, a díszítés! A csomagban találunk fehér és zöld cukormázat (praktikus dekor tollakba töltve), piros és zöld cukorkákat és aranyos cukorka szemeket. Ha a sütit háromszögekre vágjuk, rénszarvast, fenyőfát, karácsonyfát, Mikulást készíthetünk, négyzet vagy téglalap alakú sütikből pedig lehet karácsonyi üdvözlőlap, ajándékcsomag. A kisebb méretű sütiket pálcikára is szúrhatjuk cake popként.
Nincs karácsony mézeskalács nélkül!
Ez az a süti, ami szinte minden családban elkészül, a gyerekek imádják díszíteni, fűszerei pedig garantáltan meghozzák az ünnepi hangulatot a konyhába is. A Dr. Oetker Sütőpor mézeskalács fűszerkeverékkel az illatos fűszerek – mint a fahéj, szegfűszeg, szegfűbors és gyömbér – garantáltak, ráadásul receptet is találunk a tésztához a tasak hátoldalán. A mézeskalács szuper egyszerű elkészítésében a Dr. Oetker Mézeskalács alappor nyújt segítséget, a doboz mellé mindössze margarint, tejet és tojást kell még beszereznünk. A mézeskalácsokat változatosan és kreatívan díszíthetjük Dr. Oetker dekor tollakkal, díszítő cukormázzal és dekor cukrokkal.
Mi kerüljön a fára?
Ha apró habcsókoknak készítjük el, akkor feldobhatunk velük ünnepi tortákat, pohárdesszerteket, a nagyobbak önállóan is lehetnek a süteményes tál ékei, ha pedig akasztható habkarikákat sütünk, „csináld magad” karácsonyfadíszeket kapunk. A Dr. Oetker Habcsók alapporból víz hozzáadásával kb. 50 darab habcsók vagy habkarika készíthető. Ételszínezékekkel kedvünkre színezhetjük, dekor cukrokkal pedig tovább díszíthetjük. Zárásképpen pedig tegyük hozzá, hogy a feljebb már említett mézeskalácsokat is felakaszthatjuk a karácsonyfára, ha sütés előtt a kiszaggatott formákba apró lyukakat fúrunk például egy szívószál segítségével.
Kapcsolódó cikkek

Befőzés indul! Tartósítási kisokos
Ki ne szeretné a tavasz és a nyár kincseit eltenni a téli időszakra? Készülhet lekvár, dzsem, savanyúság vagy szörp, tippjeink segítségével a befőzés gyerekjáték lesz.


Süssünk hatékonyan, kevesebb mosogatással!
Bárcsak az a fránya mosogatás elmaradhatna sütés után! Szerencsére létezik pár praktika az elmosogatásra váró eszközök számának csökkentésére, mutatjuk!


5 kedvelt alaptészta, számtalan lehetőség
Egy sokoldalúan felhasználható alaprecept ismerete kincs a konyhában, hiszen a variációk száma szinte végtelen. Cikkünkben 5 méltán népszerű tésztafajtát szedtünk csokorba.


Praktikus megoldások: íme a kreatív sütés kellékei
Cikkünkben olyan innovatív ötleteket, eszközöket gyűjtöttünk csokorba, amelyek hosz-szabb-rövidebb ideje segítenek abban, hogy igazán szemet gyönyörködtető süticsodákat alkothassunk.


Sikerülni fog! Alapfogalmak sütéshez
Vajon mit takar a vakon sütés vagy a légkeveréses sütési mód fogalma? És miért nem szabad túlkeverni a tésztát? Sütési alapfogalmaink segítenek tisztázni az alapvető tudnivalókat.


Bemutatkozik a Cuisine VEGA, a vegán főzőtejszín alternatíva
Tejmentesen étkezel? Esetleg vegán módon táplálkozol? A selymes főzőtejszín nyújtotta élményről így sem kell lemondanod, erre kínál megoldást a Dr. Oetker új terméke, a Cuisine VEGA.
