Fagyi házilag? - Ezekre lesz szükséged!
2019. július 04.Ahogy egyre melegebbre fordul az idő, nincs is jobb finomság a fagyinál. Most megmutatjuk, milyen eszközökre van szükséged, ha otthon szeretnéd elkészíteni.
Fagylaltkészítő gép nélkül is van megoldás
Sokan azt gondolják, ha nincs otthon fagylaltkészítő gépük, esélyük sincs egy jó kis finom, fagyos otthoni nyalánkságra. Persze a gép sokat könnyíthet, de hasznos lehet átgondolni, hányszor fogjuk használni, biztosan érdemes-e beruházni rá? Ha kétnaponta gyártjuk a család fagyikészletét, jó befektetés lehet, de vannak más megoldások is, amelyekkel elérhetjük a kívánt állagot.
Tippek fagylalt készítéshez
Ha nem a gép mellett döntünk, sok más választásunk is lehet.
Az egyik, hogy az elkészült fagylalt masszát betesszük a fagyasztóba, és nagyjából húsz percenként átkeverjük.
Ennél egy kicsit kényelmesebb, ugyanakkor igen hatékony megoldás, ha csak hatvan percenként vesszük ki a műanyagdobozba töltött masszát és akkor botmixerrel átkeverjük, majd újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Addig ismételjük mindezt, amíg a massza meg nem fagy.
Gyümölcsöket is használhatunk
Pár éve már hazánkban is a hódít a “nice cream” azaz a mindenmentes jégkrém is. Ennek a technikának az a lényege, hogy a megtisztított, darabolt gyümölcsöt lefagyasztjuk, majd a fagyott gyümölcsöt pürésítjük vagy gépi darálón a fagyott masszát nemes egyszerűséggel ledaráljuk.
Édesítéshez használhatunk banánt és egy kevés mézet is, az alap gyümölcs édességétől függően.
Ha jeges nyalánkságok készítésében gondolkodunk, a jégkrém formáknak is nagy hasznát vehetjük. A legegyszerűbb joghurtos jégkrémekhez nem kell mást tennünk, mint a friss gyümölcsöket összeturmixolni joghurttal vagy kefirrel és a formákba önteni. A kicsik imádni fogják ezeket az egyszerű nyalánkságokat, amik könnyű uzsonnaként is megállják a helyüket.
Jégkrém készítés házilag
Azoknak, akik nem fogyasztanak tejet, a kókusztejjel készült finomságok jó alternatívát jelenthetnek.
Akik pedig a hozzáadott finomított cukrot kerülnék, a banánt használhatják édesítéshez.
A jégkrém készítésének van még egy ennél is egyszerűbb módja: szilikonos jégkrémformákba töltsünk jó minőségű vagy esetleg házilag préselt gyümölcslevet.
Tegyük a fagyasztóba és hamarosan fogyaszthatjuk is a hűsítő és egyben alakbarát jeges nyalatot.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.