Fagyi házilag? - Ezekre lesz szükséged!

Dátum 2019. július 04.

Ahogy egyre melegebbre fordul az idő, nincs is jobb finomság a fagyinál. Most megmutatjuk, milyen eszközökre van szükséged, ha otthon szeretnéd elkészíteni.

Fagylaltkészítő gép nélkül is van megoldás

Sokan azt gondolják, ha nincs otthon fagylaltkészítő gépük, esélyük sincs egy jó kis finom, fagyos otthoni nyalánkságra. Persze a gép sokat könnyíthet, de hasznos lehet átgondolni, hányszor fogjuk használni, biztosan érdemes-e beruházni rá? Ha kétnaponta gyártjuk a család fagyikészletét, jó befektetés lehet, de vannak más megoldások is, amelyekkel elérhetjük a kívánt állagot.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tippek fagylalt készítéshez

Ha nem a gép mellett döntünk, sok más választásunk is lehet.

Az egyik, hogy az elkészült fagylalt masszát betesszük a fagyasztóba, és nagyjából húsz percenként átkeverjük.

Ennél egy kicsit kényelmesebb, ugyanakkor igen hatékony megoldás, ha csak hatvan percenként vesszük ki a műanyagdobozba töltött masszát és akkor botmixerrel átkeverjük, majd újra visszatesszük a mélyhűtőbe. Addig ismételjük mindezt, amíg a massza meg nem fagy.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Gyümölcsöket is használhatunk

Pár éve már hazánkban is a hódít a “nice cream” azaz a mindenmentes jégkrém is. Ennek a technikának az a lényege, hogy a megtisztított, darabolt gyümölcsöt lefagyasztjuk, majd a fagyott gyümölcsöt pürésítjük vagy gépi darálón a fagyott masszát nemes egyszerűséggel ledaráljuk.

Édesítéshez használhatunk banánt és egy kevés mézet is, az alap gyümölcs édességétől függően.

Ha jeges nyalánkságok készítésében gondolkodunk, a jégkrém formáknak is nagy hasznát vehetjük. A legegyszerűbb joghurtos jégkrémekhez nem kell mást tennünk, mint a friss gyümölcsöket összeturmixolni joghurttal vagy kefirrel és a formákba önteni. A kicsik imádni fogják ezeket az egyszerű nyalánkságokat, amik könnyű uzsonnaként is megállják a helyüket.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Jégkrém készítés házilag

Azoknak, akik nem fogyasztanak tejet, a kókusztejjel készült finomságok jó alternatívát jelenthetnek.

Akik pedig a hozzáadott finomított cukrot kerülnék, a banánt használhatják édesítéshez.

A jégkrém készítésének van még egy ennél is egyszerűbb módja: szilikonos jégkrémformákba töltsünk jó minőségű vagy esetleg házilag préselt gyümölcslevet.

Tegyük a fagyasztóba és hamarosan fogyaszthatjuk is a hűsítő és egyben alakbarát jeges nyalatot.

Szükséges idő 20-40 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
1 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!