Húsmentes falatkák

Dátum 2019. október 02.

Bár a sütésről sokaknak elsőre talán a habos, édes, csodák juthatnak eszükbe, az édes ízvilágon túl azonban a zöldséggel töltött finomságokról sem érdemes elfeledkezni. A vegetarianizmus világnapja alkalmából pár ínycsiklandó tippet hoztunk nektek!

Zöldség fogyasztás fontossága

Amióta a hús könnyen elérhető árucikk lett, a zöldségek sok estben kicsit háttérbe szorulnak a menütervezésnél.  Ugyanakkor az egészségünknek és a Földnek is jót tehetünk azzal, ha az étkezésünket valamelyest a növényi étkezés irányába toljuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Vegetáriánusok, akik elutasítják a hús fogyasztását

A héten ünnepeljük a vegetarianizmus világnapját, mely nem csupán élelmezési orientáltságot jelent, hanem etikai ünnep is egyben, melynek célja a növényi, a környezettudatos életvitel és az élőlényekhez való humánus hozzáállás népszerűsítése.

A vegetarianizmus a latin eredetű "vegetabilis", azaz növényi szóból származik. A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják mindennemű hús fogyasztását.

Kiváló módja a változatos zöldségek menübe illesztésének, ha finom péksütikbe csempésszük őket. 

A zöldségeket többféleképpen is elrejthetjük. Meg is tölthetjük vele a tésztánkat, tehetjük lepénybe, vagy fel is tekerhetjük. A zöldséges finomságok pedig jól kombinálhatók például különféle sajtokkal, de más zöldségekkel sem fognak feltétlenül összeveszni.

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sütéshez is használhatók a zöldségek

Illetve talán meglepő, de korábban is írtunk már róla, egyes zöldségeket nyugodtan tehetünk édes süteményekbe is, nem kell félni ettől az elsőre talán szokatlannak tűnő kombinációtól. Az édes sütikbe csempészett zöldségek, sok esetben különlegesen jó szerkezetet, ízvilágot adhatnak egy-egy sütemények.

A zöldséges finomságok az uzsonnás dobozba is helyet érdemelhetnek, nem beszélve arról, hogy a kicsik így talán előbb kedvet kapnak a zöldségfogyasztáshoz, mintha csak párolt formában találkoznának velük.

Jó szolgálatot tehetnek gyerekzsúrokon, összejöveteleken, de akár reggelire, vagy vacsorára is fogyaszthatjuk őket.

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!