Húsmentes falatkák
Bár a sütésről sokaknak elsőre talán a habos, édes, csodák juthatnak eszükbe, az édes ízvilágon túl azonban a zöldséggel töltött finomságokról sem érdemes elfeledkezni. A vegetarianizmus világnapja alkalmából pár ínycsiklandó tippet hoztunk nektek!
Zöldség fogyasztás fontossága
Amióta a hús könnyen elérhető árucikk lett, a zöldségek sok estben kicsit háttérbe szorulnak a menütervezésnél. Ugyanakkor az egészségünknek és a Földnek is jót tehetünk azzal, ha az étkezésünket valamelyest a növényi étkezés irányába toljuk.
Vegetáriánusok, akik elutasítják a hús fogyasztását
A héten ünnepeljük a vegetarianizmus világnapját, mely nem csupán élelmezési orientáltságot jelent, hanem etikai ünnep is egyben, melynek célja a növényi, a környezettudatos életvitel és az élőlényekhez való humánus hozzáállás népszerűsítése.
A vegetarianizmus a latin eredetű "vegetabilis", azaz növényi szóból származik. A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják mindennemű hús fogyasztását.
Kiváló módja a változatos zöldségek menübe illesztésének, ha finom péksütikbe csempésszük őket.
A zöldségeket többféleképpen is elrejthetjük. Meg is tölthetjük vele a tésztánkat, tehetjük lepénybe, vagy fel is tekerhetjük. A zöldséges finomságok pedig jól kombinálhatók például különféle sajtokkal, de más zöldségekkel sem fognak feltétlenül összeveszni.
Sütéshez is használhatók a zöldségek
Illetve talán meglepő, de korábban is írtunk már róla, egyes zöldségeket nyugodtan tehetünk édes süteményekbe is, nem kell félni ettől az elsőre talán szokatlannak tűnő kombinációtól. Az édes sütikbe csempészett zöldségek, sok esetben különlegesen jó szerkezetet, ízvilágot adhatnak egy-egy sütemények.
A zöldséges finomságok az uzsonnás dobozba is helyet érdemelhetnek, nem beszélve arról, hogy a kicsik így talán előbb kedvet kapnak a zöldségfogyasztáshoz, mintha csak párolt formában találkoznának velük.
Jó szolgálatot tehetnek gyerekzsúrokon, összejöveteleken, de akár reggelire, vagy vacsorára is fogyaszthatjuk őket.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
