Húsmentes falatkák

Dátum 2019. október 02.

Bár a sütésről sokaknak elsőre talán a habos, édes, csodák juthatnak eszükbe, az édes ízvilágon túl azonban a zöldséggel töltött finomságokról sem érdemes elfeledkezni. A vegetarianizmus világnapja alkalmából pár ínycsiklandó tippet hoztunk nektek!

Amióta a hús könnyen elérhető árucikk lett, a zöldségek sok estben kicsit háttérbe szorulnak a menütervezésnél.  Ugyanakkor az egészségünknek és a Földnek is jót tehetünk azzal, ha az étkezésünket valamelyest a növényi étkezés irányába toljuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A héten ünnepeljük a vegetarianizmus világnapját, mely nem csupán élelmezési orientáltságot jelent, hanem etikai ünnep is egyben, melynek célja a növényi, a környezettudatos életvitel és az élőlényekhez való humánus hozzáállás népszerűsítése.

A vegetarianizmus a latin eredetű "vegetabilis", azaz növényi szóból származik. A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják mindennemű hús fogyasztását.

Kiváló módja a változatos zöldségek menübe illesztésének, ha finom péksütikbe csempésszük őket. 

A zöldségeket többféleképpen is elrejthetjük. Meg is tölthetjük vele a tésztánkat, tehetjük lepénybe, vagy fel is tekerhetjük. A zöldséges finomságok pedig jól kombinálhatók például különféle sajtokkal, de más zöldségekkel sem fognak feltétlenül összeveszni.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Illetve talán meglepő, de korábban is írtunk már róla, egyes zöldségeket nyugodtan tehetünk édes süteményekbe is, nem kell félni ettől az elsőre talán szokatlannak tűnő kombinációtól. Az édes sütikbe csempészett zöldségek, sok esetben különlegesen jó szerkezetet, ízvilágot adhatnak egy-egy sütemények.

A zöldséges finomságok az uzsonnás dobozba is helyet érdemelhetnek, nem beszélve arról, hogy a kicsik így talán előbb kedvet kapnak a zöldségfogyasztáshoz, mintha csak párolt formában találkoznának velük.

Jó szolgálatot tehetnek gyerekzsúrokon, összejöveteleken, de akár reggelire, vagy vacsorára is fogyaszthatjuk őket.

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!