Húsmentes falatkák

Dátum 2019. október 02.
Bár a sütésről sokaknak elsőre talán a habos, édes, csodák juthatnak eszükbe, az édes ízvilágon túl azonban a zöldséggel töltött finomságokról sem érdemes elfeledkezni. A vegetarianizmus világnapja alkalmából pár ínycsiklandó tippet hoztunk nektek!

Amióta a hús könnyen elérhető árucikk lett, a zöldségek sok estben kicsit háttérbe szorulnak a menütervezésnél.  Ugyanakkor az egészségünknek és a Földnek is jót tehetünk azzal, ha az étkezésünket valamelyest a növényi étkezés irányába toljuk.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A héten ünnepeljük a vegetarianizmus világnapját, mely nem csupán élelmezési orientáltságot jelent, hanem etikai ünnep is egyben, melynek célja a növényi, a környezettudatos életvitel és az élőlényekhez való humánus hozzáállás népszerűsítése.

A vegetarianizmus a latin eredetű "vegetabilis", azaz növényi szóból származik. A vegetáriánusok olyan emberek, akik növényi eredetű élelmiszerekkel táplálkoznak, elutasítják mindennemű hús fogyasztását.

Kiváló módja a változatos zöldségek menübe illesztésének, ha finom péksütikbe csempésszük őket. 

A zöldségeket többféleképpen is elrejthetjük. Meg is tölthetjük vele a tésztánkat, tehetjük lepénybe, vagy fel is tekerhetjük. A zöldséges finomságok pedig jól kombinálhatók például különféle sajtokkal, de más zöldségekkel sem fognak feltétlenül összeveszni.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Illetve talán meglepő, de korábban is írtunk már róla, egyes zöldségeket nyugodtan tehetünk édes süteményekbe is, nem kell félni ettől az elsőre talán szokatlannak tűnő kombinációtól. Az édes sütikbe csempészett zöldségek, sok esetben különlegesen jó szerkezetet, ízvilágot adhatnak egy-egy sütemények.

A zöldséges finomságok az uzsonnás dobozba is helyet érdemelhetnek, nem beszélve arról, hogy a kicsik így talán előbb kedvet kapnak a zöldségfogyasztáshoz, mintha csak párolt formában találkoznának velük.

Jó szolgálatot tehetnek gyerekzsúrokon, összejöveteleken, de akár reggelire, vagy vacsorára is fogyaszthatjuk őket.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!