Kísérletezz bátran! - akár új alapanyagokkal is!

Dátum 2019. április 26.
Mutatjuk, mi mindenre érdemes figyelni! Sokszor ódzkodunk az új alapanyagoktól, és félve használjuk őket. Most összegyűjtöttünk pár hasznos tippet ahhoz, hogy ti is bátrabban nyúlhassatok ezekhez az összetevőkhöz.​

Napjainkban szinte követhetetlen számú diéta létezik, sokan ráadásul nem feltétlenül divatból, hanem kényszerből igazodnak valamelyikhez.

Természetesen, ha nem is muszáj valakinek egy adott diétát követni, akkor is érdemes körülnézni a receptek között és a boltok polcain, hogy melyek azok az alapanyagok, amikkel akár csak alkalmanként feldobhatjuk a süteményeket, kipróbálhatunk egy-egy alak, vagy egészségbarátabb verziót is valamilyen receptből.

Álljon bármilyen indok kísérletező kedvünk hátterében, egy dolog biztos: ilyenkor jellemzően új, ismeretlen alapanyagok kerülnek a konyhába, melyek használatára nem mindig érvényesek a korábban már megszokott praktikák.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ma már számtalan féle lisztet találhatunk: teljes kiőrlésű, gluténmentes, manióka vagy éppen főzőbanán liszt - ezeket már mind levehetjük az áruházak polcairól.

Az egyik legfontosabb tanács talán az összes alternatív alapanyagra vonatkoztatva, hogy soha ne próbáljunk meg ugyanabból az alapreceptből, ugyanazokkal az arányokkal dolgozni, amit egy adott süteményhez korábban használtunk.

Eleinte keressünk olyan recepteket, amelyek kifejezetten ezzel a hozzávalóval készülnek, amíg ki nem ismerjük azt.

Sok liszt több folyadékot vesz fel, egyes lisztek viszont épp ellenkezőleg, sokkal szárazabb, “törősebb” tésztát eredményezhetnek.

Ha egy receptben többféle lisztet ajánlanak, azt is érdemes megfogadni, mert többnyire ezek a receptek úgy vannak összeállítva, hogy a lisztek együttes tulajdonságai fogják azt az eredményt adni, amit a recept ígér.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Az édesítőszerekkel kapcsolatban is fontos megfogadni az alaptanácsot: figyelmesen olvassuk el, mit írnak a csomagoláson a használatukról, ugyanis itt biztosan találunk az adagolásra vonatkozó hiteles instrukciókat.

Az édesítőszerek nagy része édesebb, mint a hagyományosan használt kristálycukor, ezért ha ugyanazt a mennyiséget használjuk, amit a hagyományos receptben tennénk, akkor süteményünk szinte biztosan túl édes lesz.

Bizonyos édesítőszereknél a mellékízzel is számolnunk kell: nagyon változó lehet, hogy ki minek tolerálja jobban az ízét. Van, aki kifejezetten kedveli például a sztívia jellegzetes mellékízét és van, akit a világból ki lehet kergetni vele. Ugyanakkor ügyes fűszerezéssel sok mellékízt semlegesíteni lehet.

Az új alapanyagok elsőre szinte mindig furcsák, de kis gyakorlattal elsajátítható a használatuk, és ha már rutint szerzünk a kezelésükben, akkor ezekkel is isteni sütiket készíthetünk a család esetleg diétázó, vagy egy különleges étkezési irányzatot követő tagjai számára.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-18
0 Kedvelés

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!