Mézes csodák

Dátum 2019. január 17.

Ezen a héten a kedvelt mesehős, Micimackó kedvencét, egy csodálatos hozzávalót, a mézet helyeztük összeállításunk középpontjába.

Ha a mézimádatot egyetlen ikonikus személyhez, lényhez kellene kapcsolni, sokaknak talán jogosan Micimackó jutna az eszébe. Nem véletlenül, hiszen a kedvesen és egyszerűen bölcs, puhán gömbölyű pocakos mackó a mesében mindenek felett szereti az aranyló, édes mézet.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Micimackó gondolatai a nap nagy részében a méz körül járnak és nem egyszer valós veszélybe is sodorja magát vagy azzal, hogy próbálja megszerezni az értékes eledelt, vagy azzal, hogy annyit fogyaszt belőle, hogy be is ragad a másik szereplő, Nyuszi lakhelyének ajtajába.

Nekünk szerencsére nem kell nyaktörő mutatványokat végeznünk, ha mézhez szeretnénk jutni, de arra érdemes figyelnünk, hogy jó minőségű mézet vegyünk. Vásárlásnál segítségünkre lehet, ha megmozgatjuk egy kicsit az üveget és ha úgy látjuk, a méz túl híg, akkor lehet, hogy érdemesebb egy másik terméket keresnünk. Ha viszont a mézünk egy idő után kristályos lesz, akkor biztosak lehetünk benne, hogy jó minőségű terméket választottunk, legközelebb is bátran megvehetjük.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

méznek rengeteg pozitív tulajdonsága van, amiket érdemes kihasználni még sütéskor is. Bár igaz, hogy hő hatására az értékes anyagok mennyiségecsökken a mézben, de nem tűnik el belőle minden, illetve a közkeletű hiedelemmel ellentétben mérgezővé sem válik a tudományos kutatások alapján.

Ha mézzel készítjük a süteményünket, ne válasszunk túl karakteres ízű mézeket, mint  amilyen a hárs, a fenyőméz, vagy a gesztenyeméz, mert ezek a jellegzetes aromájú hozzávalók elvihetik a sütemény ízétSütéshez nyugodtan használhatjuk az olcsóbb mézfajtákat is. De választhatunk minél édesebb mézfajtát is, amiből akár kevesebbet is elég használnunk, így kicsit csökkenthetjük a sütemények energiatartalmát. Kiváló lehet erre a célra például az egyik legédesebbként számontartott mézontófűméz.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!