Milyen süteményt vigyünk magunkkal a strandra?

Dátum 2020. július 31.

Első blikkre nem tűnik nehéznek a válasz, hiszen ha úgyis kikapcsolódni megyünk, csomagoljuk a kedvencünket!

Ám ha jobban belegondolunk, hamar rájövünk, hogy ez bizony sokszor nem célravezető, egy „strandsütinek” ugyanis számos kritériumnak kell megfelelnie. És az csak egy, hogy legyen nagyon-nagyon finom.

Az egyik legfontosabb szempont, hogy bírja a meleget. Hiába vagyunk oda a krémes-habos csodákért, ezeket inkább tartogassuk a hazaérkezésünk utánra. Lehet, hogy viszünk hűtőtáskát, de akkor is jobb az óvatosság: a krémes, tejtermékeket tartalmazó, gyorsan romló finomságokat inkább hagyjuk otthon! 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hasonló a helyzet azokkal a sütikkel is, amelyek hajlamosak az olvadásra, igen, ezúttal a csoki sem a barátunk, és jobb, ha cukros bevonatokkal sem próbálkozunk. Bár az egészségünkre szerencsére nem ártalmasak, viszont a rövid idő alatt kiszáradó harapnivalók sem alkalmasak arra, hogy órákat töltsenek a melegben. Szerencsére a kör ezzel nem zárult be, számos süteményt csomagolhatunk magunkkal a strandra, mutatjuk, mi minden kerülhet a piknikkosárba vagy a hűtőtáskába.

Szuper választás a kelt tészta, édesen és sósan is elkészíthetjük a kiruccanásra. Ha szendvicseket pakolnánk a táskánkba, süssünk házi péksüteményt, például tönkölybúzás veknit! Töltsük meg kedvünk szerint, válasszunk szalámit vagy kolbászt, illetve zöldségnek répát, uborkát, ezeket jobban bírják a meleget. De akár humuszt (fűszeres csicseriborsókrémet) is készíthetünk, a veknik tökéletesek lesznek tunkolni. Ha nem vesződnénk külön szendvicsgyártással, egyszerűen gyúrjuk bele a „feltéteket” a kelt tésztába, apróra vágott szalonnával, sonkával, sajttal egyaránt ízesíthetjük a sós kenyerünket vagy kalácsunkat. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A kelt tésztát persze édes töltelékkel is megtölthetjük, például mákkal. Sőt, ha gyerekekkel megyünk strandolni, mókás formájúra is süthetjük, a macifej alakú zsemléket tuti szeretni fogják a legkisebbek. 

Sütőporos kenyérsüteményekben szintén gondolkozhatunk. Az egyszerű kevert tésztát csak összedolgozzuk, gyümölcskenyér formába simítjuk és már mehet is a sütőbe. Az egyik ilyen sütemény a banánkenyér. A masszába érett, összetört banánpép kerül, dúsíthatjuk almával, áfonyával, ribizlivel, keverhetünk hozzá csokidarabokat, pirított olajos magvakat is. „Nyáriasabb”, vagyis fogalmazzunk inkább úgy, szezonálisabb változata a cukkinikenyér, ebben a receptben a banánt nyers, lereszelt cukkini váltja fel. A cukkini annyira semleges ízű, hogy nemcsak sós, hanem édes süteményekben is megállja a helyét.

A palacsinta klasszikus strandétel Magyarországon. Magunkkal vinni azonban nem túl praktikus a töltelék miatt. Helyette süssünk otthon gofrit, az édes, vaníliás tészta önmagában és hidegen is finom, persze némi friss gyümölccsel szintén fogyaszthatjuk. 

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Végezetül térjünk ki arra a lehetőségre is, ha a strandon tervezünk ebédelni. Ebben az esetben elég egy kis rágcsa délelőttre és délutánra. Csomagolhatunk sós, például sajtos krékert vagy mediterrán ízvilágú aszalt paradicsomos-olajbogyós ropogtatnivalót. Édes kekszeket is vihetünk magunkkal, amelyeket csokival, vaníliával, fahéjjal, zabpehellyel tehetünk még izgalmasabbá.

Bárhogy is döntünk, a legfontosabb, hogy a meleget jól tűrő sütemények, rágcsálnivalók közül válogassunk. 

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!