Piskóta trükkök

Dátum 2019. december 18.

Az ünnepek alatt sokféle sütemény kerülhet az asztalra - most a piskótatészta készítés rejtelmeibe fogunk elkalauzolni titeket.

Karácsonykor több megoldás közül választhatunk, mehetünk a jól bejáratott úton, a hagyományos receptjeinkkel, de bátran kísérletezhetünk is.

Az alábbiakban a piskótakészítéshez nyújtunk segítséget, hogy a végeredmény biztosan tökéletesen sikerülhessen.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Nézzük, milyen egyszerű tippekkel lehetünk magabiztosak:

  • Ha gyerekekkel készítjük a tésztát, imádni fogják, ahogy átszitáljuk a lisztet. Látványra is gyönyörű, és a tésztánk is szellősebb lesz tőle, ezért nem érdemes megspórolni ezt a lépést.
  • Nagyon sokat számít, hogy jó és könnyű tésztánk legyen, ha friss tojással dolgozunk. Ez valójában minden tésztatípusra igaz, így mindig tartsuk szem előtt.
  • A tojás szétválasztásánál figyeljünk arra, hogy a fehérjéhez ne kerüljön a sárgájából, mert akkor nehezebb lesz felverni a habot.
  • Szintén nehezítheti a hab felverését, ha a habverőn marad valami maszat, tehát érdemes jól megtisztítani használat előtt.
  • Nagyon fontos, hogy amikor a habot a masszához keverjük, ne “törjük meg”, ezért mindig kézi habverővel, vagy egy keverőlapáttal dolgozzunk, könnyed, laza mozdulatokkal.
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
  • Ha piskótatésztát sütünk, semmiképpen ne nyitogassuk gyakran a sütőt, mert összeeshet a tészta a hirtelen hűvös levegőtől. Ha már feltehetően kész a tésztánk, tűpróbával állapíthatjuk meg, hogy teljesen megsült-e. Szúrjunk egy hústűt a tésztába, ha nem marad rajta semmi, amikor kihúzzuk, akkor a tésztánk elkészült.
  • Fontos az is, hogy a tésztát hagyjuk szép lassan kihűlni. Amikor kész, a formában hagyjuk hűlni tíz percet, utána tegyük át rácsra, amíg teljesen ki nem hűl.
  • Ha a piskótánk teteje kicsit megégett volna, ne essünk kétségbe, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg és a kevésbé sérült részt vonjuk be krémmel, vagy mázzal.
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-04-16
0 Kedvelés

Könnyű desszertek tavaszra

A nagy húsvéti eszem-iszom után jól esnek a könnyedebb édességek. Szerencsére ilyenkor már melegszik az idő, és eleve nem kívánjuk a nehéz ételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-07
0 Kedvelés

Színezd újra! Látványos sütemények Fekete kakaóval

Kakaós sütemények fekete csavarral! Ha nemcsak a finom ízek, hanem az izgalmas, látványos küllem is számít egy sütinél, akkor a Dr. Oetker Fekete zsírszegény kakaópor a te terméked lesz!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-04-01
1 Kedvelés

Dekoráció helyett egy látványos süti – mohatorta

Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!

Elolvasom Elolvasom

Lekvárok, szörpök, befőttek

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes befőzéshez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-03-19
1 Kedvelés

Húsvéti brunch

Közeleg a húsvét, bár a jelenlegi helyzetben a nagy családi események valószínűleg elmaradnak, de szűk körben is feldobhatjuk a húsvéti lakomát. Lenyűgöző receptjeink igazán csodássá varázsolják az ünnepi asztalt!

Elolvasom Elolvasom

Sütemények

1 Kedvelés

Tippek és trükkök a tökéletes sütemények elkészítéséhez.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!