Piskóta trükkök
Az ünnepek alatt sokféle sütemény kerülhet az asztalra - most a piskótatészta készítés rejtelmeibe fogunk elkalauzolni titeket.
Karácsonykor több megoldás közül választhatunk, mehetünk a jól bejáratott úton, a hagyományos receptjeinkkel, de bátran kísérletezhetünk is.
Az alábbiakban a piskótakészítéshez nyújtunk segítséget, hogy a végeredmény biztosan tökéletesen sikerülhessen.
Nézzük, milyen egyszerű tippekkel lehetünk magabiztosak
- Ha gyerekekkel készítjük a tésztát, imádni fogják, ahogy átszitáljuk a lisztet. Látványra is gyönyörű, és a tésztánk is szellősebb lesz tőle, ezért nem érdemes megspórolni ezt a lépést.
- Nagyon sokat számít, hogy jó és könnyű tésztánk legyen, ha friss tojással dolgozunk. Ez valójában minden tésztatípusra igaz, így mindig tartsuk szem előtt.
- A tojás szétválasztásánál figyeljünk arra, hogy a fehérjéhez ne kerüljön a sárgájából, mert akkor nehezebb lesz felverni a habot.
- Szintén nehezítheti a hab felverését, ha a habverőn marad valami maszat, tehát érdemes jól megtisztítani használat előtt.
- Nagyon fontos, hogy amikor a habot a masszához keverjük, ne “törjük meg”, ezért mindig kézi habverővel, vagy egy keverőlapáttal dolgozzunk, könnyed, laza mozdulatokkal.
Sütéssel kapcsolatos tanácsok
- Ha piskótatésztát sütünk, semmiképpen ne nyitogassuk gyakran a sütőt, mert összeeshet a tészta a hirtelen hűvös levegőtől. Ha már feltehetően kész a tésztánk, tűpróbával állapíthatjuk meg, hogy teljesen megsült-e. Szúrjunk egy hústűt a tésztába, ha nem marad rajta semmi, amikor kihúzzuk, akkor a tésztánk elkészült.
- Fontos az is, hogy a tésztát hagyjuk szép lassan kihűlni. Amikor kész, a formában hagyjuk hűlni tíz percet, utána tegyük át rácsra, amíg teljesen ki nem hűl.
- Ha a piskótánk teteje kicsit megégett volna, ne essünk kétségbe, vágjuk le az égett részeket, fordítsuk meg és a kevésbé sérült részt vonjuk be krémmel, vagy mázzal.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
