Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

Dátum 2020. október 14.
A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

A magas vajtartalom ellenére krémes és könnyed, ráadásul otthon is egyszerűen elkészíthető.

A vajkrémes torták igazi klasszikusnak számítanak a krémes torták körében. Az alaprecept ízét kedvünk szerint variálhatjuk pár további hozzávalóval, így nem csoda, hogy ennyire közkedvelt a sütitündérek körében.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Óda a vajkrémhez

Ha finom tortareceptek között nézelődünk, hamar belefutunk a vajkrémbe. Kedvelt töltelékként, de torták burkolására is használhatjuk, azaz valódi jolly joker a konyhában. Rengeteg variációja létezik, lehet könnyebb vagy sűrűbb, és szinte végtelen számú ízben elkészíthetőek. Akár német, francia, olasz vagy angol, egy közös a krémekben: mindegyik tartalmaz finom vajat. A legtöbb receptben további hozzávalók is helyet kaptak, ilyen a cukor, a porcukor, a tojás és legalább egy csipet só. Különbséget jelenthet még a vanília kivonat, tejszín vagy pudingpor használata ízesítésként.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Angol, francia vagy német? Ezek a különbségek

Az angol és német vajkrém egyaránt tartalmaz pudingot vagy más főzött vaníliás krémet. A pudingot készíthetjük magunk is tej, kukoricaliszt és vaníliarúd felhasználásával, de ha nem szeretnénk túlbonyolítani, kész pudingporból is elkészíthetjük a krémünket.

Az olasz krém vajból, tojásfehérjéből és cukorból készül, ez a meringue. A franciák pedig a színtiszta vaj mellett teszik le a voksukat, amelyhez tojást, cukrot és egy csipet sót adnak. A francia változat könnyebb, habos krémmé is felverhető.

A svájci meringue vajkrém az olaszhoz hasonlóan tojásfehérjéből készül. Mindkettő kevésbé vajas és nehéz, de az ízviláguk éppúgy sokféle lehet, mint az előző verzióknak. Ennyit kedvcsinálónak… Egy biztos, valamennyi verzió finom krémet eredményez.

A vajkrém, mint „mindenes”

Hogy miért „mindenes”? A sokrétű felhasználhatósága miatt! Használhatjuk torták megtöltésére, bevonására és díszítésére is.

A francia vajkrém jó alternatívája egy sűrű ganache-nak. Mivel nem tartalmaz tejet, tökéletes alapja a fondant bevonattal készült tortáknak, süteményeknek.

Egyszerűen ízesíthető, például szeszes italok (konyak, likőrök) hozzáadásával. Az ízét őrölt olajos magvakkal, pürésített gyümölcsökkel, gyümölcslével, olvasztott csokoládéval, citromhéjjal, lekvárral, kávéval is felturbózhatjuk.

A német vajkrémet elkészíthetjük különböző ízesítésű pudingokból, nem kell a klasszikus vaníliásra hagyatkoznunk. Lehet tejszínes, karamellás vagy csokis – fő a változatosság!

Válasszuk ki a kedvenc ízünket, és már indulhat is a sütés. Garantáltan finom lesz valamennyi vajkrémes torta, sütemény!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!