Te is meg tudod csinálni: krémes trükkök

Dátum 2019. február 22.

Jajj, de jó a habos sütemény! De vajon milyen apró trükkökkel lehet az otthon készített nyalánkság is isteni?

A házi leveles tésztánál kevés finomabb van - állítják azok, akik már próbálták otthon is előállítani. Ezzel együtt az elkészítése rendkívül macerás. Az alábbiakban most ahhoz nyújtunk segítséget, hogy biztosan jól sikerülhessen ez a népszerű finomság.

Krémes sütemény alapok

Bár sokan a krémeshez sorolják, a mille-feuille nem ugyanaz, mint a krémes.  A franciák izgalmas édessége, noha alapjaiban hasonlít a magyar krémesre, mégis kicsit más.

A magyarul “ezer lapnak” fordítható sütemény három réteg karamellizált vajas lap közé töltött cukrászkrém.

A krémes ezzel szemben a leegyszerűsített mille- feuille-nek is nevezhető, vajas lapok közé töltött cukrászkrém, amelyet recepttől függően akár sok tejszínnel is készíthetnek.

Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Hasznos tanácsok házi krémes készítéséhez

1. Ha magunk készítjük a krémet, használjunk jó minőségű, eredeti vaníliát. Nem baj, ha picit “piszkosnak” hat a krém, a benne lévő vanília magoktól csak még finomabb lesz.

2. Az igazán jó krémben a krém tartását nem zselatin adja, hanem keményítő. Mindenképpen ilyen receptet használjunk, ha pedig a krémet krémalappal készítjük, olyat keressünk, melyben ez utóbbi összetevőt találhatjuk.

3. Ha készen vesszük a leveles tésztát, akkor mielőtt betesszük a sütőbe, szurkáljuk meg villával, így nem fog felpúposodni. 

4. Ha az alsó tésztalapot egyben hagyjuk, a felsőnek szánt tésztalapot pedig előre kis négyzetekre vágjuk, és így helyezzük a krém tetejére, akkor a kész süteményt vizes késsel majd sokkal könnyebben fel tudjuk vágni.

Szükséges idő 20-40 perc között
73 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

5. Ha magunk készítjük a krémet, a tojásfehérjét verjük fel gőz felett, így sokkal jobb lesz a tartása, keményebb marad.

6. A krémes akkor igazán finom, ha a tésztát nem puhítja meg a krém, azaz nem ázik el. Ezt úgy tudjuk elérni, ha a krémest a lehető legkésőbb állítjuk össze és frissen tálaljuk. .

Ha a krémes már megy, könnyen készíthetünk francia krémest is. A francia krémes annyiban tér el a hagyományos krémestől, hogy a tojásos-vaníliás cukrászkrém tetején van még egy réteg tejszínhab is, és a felső tészta réteget karamellel ízesített fondant-nal vonják be.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!