Te is meg tudod csinálni: nem kell félni a tortától!

Dátum 2019. március 26.

Egész pontosan a torta-díszítéstől. Bár elképesztő csodákat láthatunk magazinokban, az interneten és cukrászdákban, az egyszerűbb megoldásokat mi is bátran kipróbálhatjuk otthon.

Készítsünk otthon tortát

A torta nagy kedvenc: a szülinapok kötelező kelléke és az ünnepi asztalokon is helyet követel magának. Bár kedvenc tortája szinte mindenkinek van, a tortakészítést sokan misztikus tudománynak gondolják, ezért neki sem látnak. A cukrászdák kínálata azonban sok esetben kétesélyes: könnyen lehet, hogy a krém nem felel meg a családi ízlésnek, vagy az ízek nem az igaziak - ráadásul az áruk igen borsos is lehet. Ha egy kicsi késztetést is érzünk magunkban a feladathoz, ne nyomjuk el a vágyat: készítsük el mi magunk otthon a család kedvenc tortáját!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Krémes díszítés

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínhabbal vonjuk be. A legegyszerűbb díszítési módhoz nincs másra szükségünk, csak egy villára, amivel egyszerűen hullámokat tudunk karcolni a krémbe. Kevesebben ismerik talán a trükköt, de egy kanál hátával is szép mintát tudunk nyomkodni a torta tetejére kerülő krémbe.

Aki az előbbi megoldásokat olvasva felbátorodott, nyugodtan szerezzen be hab- vagy nyomózsákot és hozzá különböző díszítő csöveket, melyekkel változatos mintákat tudunk a tortánkra varázsolni. Ha új díszítőcsövekkel dolgozunk, ne a tortán próbáljuk ki élesben, hanem egy kicsit gyakoroljunk előtte, esetleg végezzünk próbasütést.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
60 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fondantos vagy marcipános díszítés

A krémes tortadíszítés mellett a másik fontos irányzat a marcipános, vagy fondantos technika, mellyel különösen elegánssá tehetjük tortánkat. A fondantot jól át kell gyúrni használat előtt, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Az átgyúrás technikájának leginkább a dagasztáshoz kell hasonlítania, hogy egyenletes alapanyagot kaphassunk. Ha fondantot gyúrunk, dolgozzunk gyorsan. Ha sokáig dagasztjuk, az már nem tesz jót neki, továbbá könnyen ki is szárad. Nagy, nyári melegben érdemes egy kis keményítőt szórni a munkalapra, így nem fog odatapadni a fondantunk.

A fondant, vagy marcipán alatt a tortát kenjük meg vékonyan vajkrémmel. Ez az úgynevezett “morzsakabát”, ami megakadályozza, hogy morzsák ragadjanak a torta borításába. A bevonatot mindig nyújtsuk nagyobbra, mint amire szükségünk van, így szintén könnyebben tudunk haladni a munkával. A fondantos tortát érdemes legalább hat órára, de akár egy napra is állni hagyni, hogy összeérjenek az alapanyagok.

A torta nem mumus, nem kell tőle félni! Lehet, elsőre nem lesz tökéletes, de némi gyakorlattal látványos finomságokat készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!