Te is meg tudod csinálni: nem kell félni a tortától!

Dátum 2019. március 26.

Egész pontosan a torta-díszítéstől. Bár elképesztő csodákat láthatunk magazinokban, az interneten és cukrászdákban, az egyszerűbb megoldásokat mi is bátran kipróbálhatjuk otthon.

Készítsünk otthon tortát

A torta nagy kedvenc: a szülinapok kötelező kelléke és az ünnepi asztalokon is helyet követel magának. Bár kedvenc tortája szinte mindenkinek van, a tortakészítést sokan misztikus tudománynak gondolják, ezért neki sem látnak. A cukrászdák kínálata azonban sok esetben kétesélyes: könnyen lehet, hogy a krém nem felel meg a családi ízlésnek, vagy az ízek nem az igaziak - ráadásul az áruk igen borsos is lehet. Ha egy kicsi késztetést is érzünk magunkban a feladathoz, ne nyomjuk el a vágyat: készítsük el mi magunk otthon a család kedvenc tortáját!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Krémes díszítés

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínhabbal vonjuk be. A legegyszerűbb díszítési módhoz nincs másra szükségünk, csak egy villára, amivel egyszerűen hullámokat tudunk karcolni a krémbe. Kevesebben ismerik talán a trükköt, de egy kanál hátával is szép mintát tudunk nyomkodni a torta tetejére kerülő krémbe.

Aki az előbbi megoldásokat olvasva felbátorodott, nyugodtan szerezzen be hab- vagy nyomózsákot és hozzá különböző díszítő csöveket, melyekkel változatos mintákat tudunk a tortánkra varázsolni. Ha új díszítőcsövekkel dolgozunk, ne a tortán próbáljuk ki élesben, hanem egy kicsit gyakoroljunk előtte, esetleg végezzünk próbasütést.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fondantos vagy marcipános díszítés

A krémes tortadíszítés mellett a másik fontos irányzat a marcipános, vagy fondantos technika, mellyel különösen elegánssá tehetjük tortánkat. A fondantot jól át kell gyúrni használat előtt, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Az átgyúrás technikájának leginkább a dagasztáshoz kell hasonlítania, hogy egyenletes alapanyagot kaphassunk. Ha fondantot gyúrunk, dolgozzunk gyorsan. Ha sokáig dagasztjuk, az már nem tesz jót neki, továbbá könnyen ki is szárad. Nagy, nyári melegben érdemes egy kis keményítőt szórni a munkalapra, így nem fog odatapadni a fondantunk.

A fondant, vagy marcipán alatt a tortát kenjük meg vékonyan vajkrémmel. Ez az úgynevezett “morzsakabát”, ami megakadályozza, hogy morzsák ragadjanak a torta borításába. A bevonatot mindig nyújtsuk nagyobbra, mint amire szükségünk van, így szintén könnyebben tudunk haladni a munkával. A fondantos tortát érdemes legalább hat órára, de akár egy napra is állni hagyni, hogy összeérjenek az alapanyagok.

A torta nem mumus, nem kell tőle félni! Lehet, elsőre nem lesz tökéletes, de némi gyakorlattal látványos finomságokat készíthetünk.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-01-31
0 Kedvelés

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!

A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-16
0 Kedvelés

Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek

A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
0 Kedvelés

Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!

Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-15
1 Kedvelés

Karácsony Creme VEGA-val

Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-08
0 Kedvelés

Karácsony előtti egészséges finomságok

Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-12-06
1 Kedvelés

Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!

Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!