Te is meg tudod csinálni: nem kell félni a tortától!

Dátum 2019. március 26.

Egész pontosan a torta-díszítéstől. Bár elképesztő csodákat láthatunk magazinokban, az interneten és cukrászdákban, az egyszerűbb megoldásokat mi is bátran kipróbálhatjuk otthon.

Készítsünk otthon tortát

A torta nagy kedvenc: a szülinapok kötelező kelléke és az ünnepi asztalokon is helyet követel magának. Bár kedvenc tortája szinte mindenkinek van, a tortakészítést sokan misztikus tudománynak gondolják, ezért neki sem látnak. A cukrászdák kínálata azonban sok esetben kétesélyes: könnyen lehet, hogy a krém nem felel meg a családi ízlésnek, vagy az ízek nem az igaziak - ráadásul az áruk igen borsos is lehet. Ha egy kicsi késztetést is érzünk magunkban a feladathoz, ne nyomjuk el a vágyat: készítsük el mi magunk otthon a család kedvenc tortáját!

Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
20 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván

Krémes díszítés

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínhabbal vonjuk be. A legegyszerűbb díszítési módhoz nincs másra szükségünk, csak egy villára, amivel egyszerűen hullámokat tudunk karcolni a krémbe. Kevesebben ismerik talán a trükköt, de egy kanál hátával is szép mintát tudunk nyomkodni a torta tetejére kerülő krémbe.

Aki az előbbi megoldásokat olvasva felbátorodott, nyugodtan szerezzen be hab- vagy nyomózsákot és hozzá különböző díszítő csöveket, melyekkel változatos mintákat tudunk a tortánkra varázsolni. Ha új díszítőcsövekkel dolgozunk, ne a tortán próbáljuk ki élesben, hanem egy kicsit gyakoroljunk előtte, esetleg végezzünk próbasütést.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
53 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fondantos vagy marcipános díszítés

A krémes tortadíszítés mellett a másik fontos irányzat a marcipános, vagy fondantos technika, mellyel különösen elegánssá tehetjük tortánkat. A fondantot jól át kell gyúrni használat előtt, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Az átgyúrás technikájának leginkább a dagasztáshoz kell hasonlítania, hogy egyenletes alapanyagot kaphassunk. Ha fondantot gyúrunk, dolgozzunk gyorsan. Ha sokáig dagasztjuk, az már nem tesz jót neki, továbbá könnyen ki is szárad. Nagy, nyári melegben érdemes egy kis keményítőt szórni a munkalapra, így nem fog odatapadni a fondantunk.

A fondant, vagy marcipán alatt a tortát kenjük meg vékonyan vajkrémmel. Ez az úgynevezett “morzsakabát”, ami megakadályozza, hogy morzsák ragadjanak a torta borításába. A bevonatot mindig nyújtsuk nagyobbra, mint amire szükségünk van, így szintén könnyebben tudunk haladni a munkával. A fondantos tortát érdemes legalább hat órára, de akár egy napra is állni hagyni, hogy összeérjenek az alapanyagok.

A torta nem mumus, nem kell tőle félni! Lehet, elsőre nem lesz tökéletes, de némi gyakorlattal látványos finomságokat készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!