Te is meg tudod csinálni: nem kell félni a tortától!

Dátum 2019. március 26.

Egész pontosan a torta-díszítéstől. Bár elképesztő csodákat láthatunk magazinokban, az interneten és cukrászdákban, az egyszerűbb megoldásokat mi is bátran kipróbálhatjuk otthon.

A torta nagy kedvenc: a szülinapok kötelező kelléke és az ünnepi asztalokon is helyet követel magának. Bár kedvenc tortája szinte mindenkinek van, a tortakészítést sokan misztikus tudománynak gondolják, ezért neki sem látnak. A cukrászdák kínálata azonban sok esetben kétesélyes: könnyen lehet, hogy a krém nem felel meg a családi ízlésnek, vagy az ízek nem az igaziak - ráadásul az áruk igen borsos is lehet. Ha egy kicsi késztetést is érzünk magunkban a feladathoz, ne nyomjuk el a vágyat: készítsük el mi magunk otthon a család kedvenc tortáját!

 

Krémes díszítés

A tortát minden esetben tortakrémmel, vagy tejszínhabbal vonjuk be. A legegyszerűbb díszítési módhoz nincs másra szükségünk, csak egy villára, amivel egyszerűen hullámokat tudunk karcolni a krémbe. Kevesebben ismerik talán a trükköt, de egy kanál hátával is szép mintát tudunk nyomkodni a torta tetejére kerülő krémbe.

Aki az előbbi megoldásokat olvasva felbátorodott, nyugodtan szerezzen be hab- vagy nyomózsákot és hozzá különböző díszítő csöveket, melyekkel változatos mintákat tudunk a tortánkra varázsolni. Ha új díszítőcsövekkel dolgozunk, ne a tortán próbáljuk ki élesben, hanem egy kicsit gyakoroljunk előtte, esetleg végezzünk próbasütést.

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Fondantos vagy marcipános díszítés

A krémes tortadíszítés mellett a másik fontos irányzat a marcipános, vagy fondantos technika, mellyel különösen elegánssá tehetjük tortánkat. A fondantot jól át kell gyúrni használat előtt, hogy könnyen lehessen vele dolgozni. Az átgyúrás technikájának leginkább a dagasztáshoz kell hasonlítania, hogy egyenletes alapanyagot kaphassunk. Ha fondantot gyúrunk, dolgozzunk gyorsan. Ha sokáig dagasztjuk, az már nem tesz jót neki, továbbá könnyen ki is szárad. Nagy, nyári melegben érdemes egy kis keményítőt szórni a munkalapra, így nem fog odatapadni a fondantunk.

A fondant, vagy marcipán alatt a tortát kenjük meg vékonyan vajkrémmel. Ez az úgynevezett “morzsakabát”, ami megakadályozza, hogy morzsák ragadjanak a torta borításába. A bevonatot mindig nyújtsuk nagyobbra, mint amire szükségünk van, így szintén könnyebben tudunk haladni a munkával. A fondantos tortát érdemes legalább hat órára, de akár egy napra is állni hagyni, hogy összeérjenek az alapanyagok.

A torta nem mumus, nem kell tőle félni! Lehet, elsőre nem lesz tökéletes, de némi gyakorlattal látványos finomságokat készíthetünk.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2021-11-26
1 Kedvelés

Gombóc gombóc hátán – melyik a kedvenced?

Arról sajnos nincsenek információink, hogy Gombóc Artúr a csokikon kívül rajongott-e a gombócokért, azt viszont biztosan tudjuk, hogy nincs olyan süti/desszert toplista, amelyre ne kerülne fel valamiféle gombóc, golyó, labda…

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-11-19
2 Kedvelés

Édes sütik második fogásnak

Nálunk Magyarországon nagyon népszerűek a tartalmas levesek. Lehet sűrű babgulyás, húsleves vagy raguleves, ezek után második fogásként gyakran tálalunk „ebédsütiket”, azaz édes főételeket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-27
3 Kedvelés

Leveles tészta trükkök

Tarts otthon mindig egy csomag leveles tésztát, hogy a legváratlanabb „süti vészhelyzetekre” is legyen egy gyors és finom megoldásod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-22
2 Kedvelés

Rémisztően finom sütik halloweenra

Tény, hogy halloween nem tradicionális magyar ünnep, de így ősszel nem is lehetne ennél jobb alkalmat találni arra, hogy ijesztő (na jó, inkább mókás) sütiket, desszerteket kreáljunk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-20
2 Kedvelés

Készíts édességeket pillecukorral!

A pillecukor (vagy más néven mályvacukor) az egyik legismertebb amerikai édesség. Ha azonban eddig úgy gondoltuk, hogy karrierjét valóban az Egyesült Államokban kezdte, bizony tévedtünk: az egyiptomiak „találták fel”.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2021-10-15
2 Kedvelés

Pizzából sokfélét!

Különféle alkalmak – egy megoldás: pizza. Finom minden formájában! Kreatív ötletek következnek az apróbb vagy épp nagyobb éhség elűzésére, a főétkezések közötti időre, arra, amikor úton vagyunk vagy kétszemélyes vacsorára. A pizza mindig nyerő!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!