Csokis sütik minden mennyiségben – ezekkel garantáltan sikert aratsz majd!
2020. július 01.Csokis sütik minden mennyiségben – ezekkel garantáltan sikert aratsz majd!
A csokis sütiket mindenki szereti és garantált a siker egy-egy jól sikerült recepttel. A nagy kedvenc brownie évek óta virágkorát éli – a hihetetlenül népszerű amerikai édesség legalább egyszer minden sütni szerető ember konyhájában előfordult már. A titok, hogy nem szabad túlsütni, finoman puha és nagyon gyorsan elkészülő finomságot kínálhatunk a családnak vagy a vendégeknek. Hmmm! Jöhet rá lekvár, mascarpone, ez már mindenkinek az egyéni ízlésén múlik, hogy mivel spékeli meg a csupacsokis élvezeteket.
Jó minőségű kakaóval az igazi
A tortarajongók próbálkozhatnak a marcipános csokoládétortával: ennél csokisabb talán már semmi sem lehet, de a kizárólag 20 % kakaóvaj-tartalom fölötti Holland Kakaóport ajánljuk hozzá! Amilyen nagyszerű, olyan egyszerűen elkészíthető, csak győzzük majd bezsebelni a bókokat a cukrászművészetünkre! Ugye sosem elég kakaós sütikből sem? :) Ebben az esetben is a kifejezetten sütéshez ajánlott Holland Kakaóport javasoljuk, ha biztosra akartok menni! Apropó! Szoktatok még valódi, házilag készült kakaót inni?
Számos édesség elengedhetetlen hozzávalója a kakaó
Egy átlagos háztartásban a családtagok általában odavannak az édességekért, a kakaó pedig szinte minden krémes, piskótás, sütés nélküli desszerthez jól jön. Nem beszélve a jó öreg tejbegrízről, ami gyerekkorunk egyik kedvenc emléke, csakis kakaóval megszórva az igazi! A kakaós csigát, muffint említettük már? Így ha csak kis mennyiségben használjuk is, tényleg nem mindegy, hogy milyen terméket tartasz otthon.
Talán nem is gondoltad, hogy a kakaónak élénkítő hatása is van a benne lévő koffeintartalom miatt (sütik esetében az 1-2 kanálnyi kakaó természetesen eloszlik, így ez a hatás kevésbé érvényesül). Így bár a reggeli kávét nem helyettesíti, de mellé biztosan nagyon passzol egy kakaós süti! :)
Kapcsolódó cikkek
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!