Egykezes tízóraik elfoglalt sulisoknak
2019. október 16.Az iskolások sokszor sajnálják az időt arra is, hogy egyenek, hiszen számtalan, ennél fontosabb dolog izgatja őket. Így aztán nem meglepő, ha a tízóraik sokszor érintetlenül érkeznek vissza kiindulási helyükre, azaz a lakásba.
Könnyen fogyasztható finomságok
Kicselezhetjük a gyerekeket egy kicsit, ha olyan finomságokat csempészünk az uzsonnásdobozukba, amiket egy kézzel is könnyedén tudnak enni - miközben más, nagyon fontos, és érdekes dologgal vannak éppen elfoglalva.
Az egykezes tízóraik egyik fontos tulajdonsága, hogy nem folyik ki belőlük semmi és nem maszatolnak, akár egy kézben is elférnek. Egy jó pereccel nem lőhetünk mellé, nyugodtan csinálhatunk belőle kisebbeket is. Hasonlóan jó szolgálatot tehenek a sörkiflik is, foszlósak, finomak, jó helyük lehet a tízórais csomagban.
Izgalmas péksüteméynyek
Szintén nyert ügyünk lehet egy csavart péksüteménnyel. Ezekben nem a töltelék dominál, mégis izgalmasabbak, mint egy ízesítés nélküli tészta. Tehetünk beléjük akár édes, mondjuk fahéjas, vagy kakaós tölteléket is, de bolondíthatjuk zöldségekkel, sajttal, sonkával is.
A csavart tészták mellett a különböző rudacskáknak is bérelt helye lehet a tízóraik között. Az ízesítésnek itt is tág terepe van, maradhatunk a klasszikus sajtos rúdnál, de akár meg is tölthetjük olyan töltelékkel, ami jó eséllyel nem folyik ki minden irányba.
Változatos formák és izek
A muffin egy igazi jolly-joker sütemény, így aztán a suliba is bátran küldhetjük a kicsikkel. Azzal trükközhetünk még tovább, ha kisebb formába töltjük, így valóban egykezes finomság válhat belőlük. Ízesítés terén az előzőekhez hasonlóan hálás műfaj a muffin, édes és sós verziói is lehetnek a kicsik kedvencei.
Ezeknek a péksüteményeknek a nagy része le is fagyasztható, így előre is dolgozhatunk velük. Ha mondjuk olyan tésztát választunk, amit akár édesen vagy sósan is tudunk ízesíteni, akkor még a változatosságra sem lehet panasz. Bár a gyerekek sokszor rákattannak egy ízre és képesek viszonylag hosszan ugyanazt enni, ha épp az a kedvenc.
Kapcsolódó cikkek
Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.
Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.
Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.
Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.
Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.