Húsvéti brunch
A húsvét ideális alkalmat teremt egy jó brunch-ra. És hogy mi is a brunch? A reggeli és az ebéd tökéletes ötvözete, nem „hajnalban” fogyasztjuk, így nem kell korán nekiállni az elkészítésének, és bőven marad időnk összeállítani a finomságokat.
Brunch – mindenki talál magának való finomságot!
A nagy családi ünnepek esetében hajlamosak vagyunk elveszni a legapróbb részletekben, nagy alapossággal számláljuk a falatnyi snackeket, és fáradságos munkával pakoljuk az apró ételeket a legfelső polc rejtekéből előhalászott kistányérokra. Mi lenne, ha idén ezt elfelejtenénk? Koncentráljunk inkább azokra az ételekre, amelyeket mindenki szeret! Az alábbi receptekkel bátran dicsekedhetünk a Facebookon, olyan jól néznek ki, hogy a többi dekorációt akár el is hagyhatjuk. És mi az, amit mindenki szeret posztolni? Sütemény, torta és pite! Legyenek édesek vagy sósak, ez a mi döntésünk, az eredmény mindenképpen fantasztikus lesz. Mutatjuk hogyan!
A sós sütik rajongóinak kedvence lesz ez a tart. Jellegzetes mintájával és zöldfűszeres krémjével olyan, mint egy ehető növénygyűjtemény. Tölteléke sárgarépa, tejföl és szalámi, de pár apró változtatással akár vegetáriánus módon is elkészíthető. Tálaljuk salátával és vinaigrette-tel vagy például petrezselymes-sajtos mártogatóssal.
Az édességek kedvelői számára mennyei kombináció a gyümölcs olvasztott csokoládé ganache-sal, az ebből készül tart pedig lenyűgözően finom. Dekoráljuk színes csokitojásokkal, ebbe a munkafolyamatba akár a gyerekeket is bevonhatjuk. A bogyós gyümölcsös tölteléket saját ízlésünkre formálhatjuk úgy, hogy a kedvenc gyümölcsünkből készítjük el. Ha pedig a ganache-t nem találjuk elég krémesnek, fejeljük meg tálaláskor némi tejszínhabbal. Határ a csillagos ég!
Mi kerüljön az ünnepi asztalra?
Ahhoz, hogy a tartok a brunch sztárjaiként tündököljenek, már csak pár apróságra lesz szükségünk. Ezek a brunch klasszikus ételei, szinte kihagyhatatlanok:
- italok: kávé, tea és narancslé, illetve egy kis prosecco (habzóbor) a felnőtteknek
- különböző kenyerek: fehér, barna, magos
- vaj, dzsem és lekvár – ha tehetjük, válasszunk házit
- zöldséghasábok mártogatóssal vagy gyümölcsök az egészséges táplálkozás híveinek.
Rakjuk meg különböző sós és édes ételekkel az asztalt, húsosakkal és vegán fogásokkal. Jöhetnek még tipikus reggelik is: különbözőképpen elkészített tojásételek és croissant, a sós ételek jól fognak esni a csokis tart után. Vagy egyszerűen azoknak, akik ki nem hagynák, hogy a kenyerüket belemártogassák a lágy tojásba.
Dekoráció helyett egy látványos süti
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!
A linkre kattintva mutatjuk, hogyan készítheted el a mohatortát!
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
