Húsvéti brunch
A húsvét ideális alkalmat teremt egy jó brunch-ra. És hogy mi is a brunch? A reggeli és az ebéd tökéletes ötvözete, nem „hajnalban” fogyasztjuk, így nem kell korán nekiállni az elkészítésének, és bőven marad időnk összeállítani a finomságokat.
Brunch – mindenki talál magának való finomságot!
A nagy családi ünnepek esetében hajlamosak vagyunk elveszni a legapróbb részletekben, nagy alapossággal számláljuk a falatnyi snackeket, és fáradságos munkával pakoljuk az apró ételeket a legfelső polc rejtekéből előhalászott kistányérokra. Mi lenne, ha idén ezt elfelejtenénk? Koncentráljunk inkább azokra az ételekre, amelyeket mindenki szeret! Az alábbi receptekkel bátran dicsekedhetünk a Facebookon, olyan jól néznek ki, hogy a többi dekorációt akár el is hagyhatjuk. És mi az, amit mindenki szeret posztolni? Sütemény, torta és pite! Legyenek édesek vagy sósak, ez a mi döntésünk, az eredmény mindenképpen fantasztikus lesz. Mutatjuk hogyan!
A sós sütik rajongóinak kedvence lesz ez a tart. Jellegzetes mintájával és zöldfűszeres krémjével olyan, mint egy ehető növénygyűjtemény. Tölteléke sárgarépa, tejföl és szalámi, de pár apró változtatással akár vegetáriánus módon is elkészíthető. Tálaljuk salátával és vinaigrette-tel vagy például petrezselymes-sajtos mártogatóssal.
Az édességek kedvelői számára mennyei kombináció a gyümölcs olvasztott csokoládé ganache-sal, az ebből készül tart pedig lenyűgözően finom. Dekoráljuk színes csokitojásokkal, ebbe a munkafolyamatba akár a gyerekeket is bevonhatjuk. A bogyós gyümölcsös tölteléket saját ízlésünkre formálhatjuk úgy, hogy a kedvenc gyümölcsünkből készítjük el. Ha pedig a ganache-t nem találjuk elég krémesnek, fejeljük meg tálaláskor némi tejszínhabbal. Határ a csillagos ég!
Mi kerüljön az ünnepi asztalra?
Ahhoz, hogy a tartok a brunch sztárjaiként tündököljenek, már csak pár apróságra lesz szükségünk. Ezek a brunch klasszikus ételei, szinte kihagyhatatlanok:
- italok: kávé, tea és narancslé, illetve egy kis prosecco (habzóbor) a felnőtteknek
- különböző kenyerek: fehér, barna, magos
- vaj, dzsem és lekvár – ha tehetjük, válasszunk házit
- zöldséghasábok mártogatóssal vagy gyümölcsök az egészséges táplálkozás híveinek.
Rakjuk meg különböző sós és édes ételekkel az asztalt, húsosakkal és vegán fogásokkal. Jöhetnek még tipikus reggelik is: különbözőképpen elkészített tojásételek és croissant, a sós ételek jól fognak esni a csokis tart után. Vagy egyszerűen azoknak, akik ki nem hagynák, hogy a kenyerüket belemártogassák a lágy tojásba.
Dekoráció helyett egy látványos süti
Nincs ötletünk a húsvéti dekorációra? Semmi gond! Készítsünk egy igazán látványos sütit az asztalra, a mohatortát!
A linkre kattintva mutatjuk, hogyan készítheted el a mohatortát!
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
