Így lehet igazán finom a pudingod!

Dátum 2019. április 18.

“A puding próbája az evés” mondást mindannyian ismerjük. Most összeszedtük azokat a tippeket, amivel a pudingok a legjobb eséllyel mehetnek át ezen a teszten.

Előzzük meg, hogy főzés közben odakapjon a puding

A puding alapvetően egyszerűen elkészíthető nyalánkságnak tűnik, de van pár dolog, amire érdemes figyelni, illetve pár trükkel még finomabbá varázsolhatjuk a kedvenc édességünket.

Sokan azért tartanak a puding készítésétől, mert a keverék könnyen odakaphat a lábos aljára. Megelőzhetjük ezt, ha a lábost, amiben a pudingot fogjuk főzni az elkészítés előtt átöblítjük hideg vízzel.

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Tippek puding főzéshez

Még a pudingok szerelmesei sem mindig rajonganak az édesség tetején képződő “bőrért”. Megakadályozhatjuk a bőrösödést, ha miután poharakba töltöttük a krémet, azon melegében lefedjük celofánnak, vagy alufóliával.

A puding a műfaj, amit nem ildomos sorsára hagyni a tűzhelyen. Jó eséllyel nem fog kifutni a pudingunk, ha készítés közben kevergetjük, ugyanis ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével kavargatjuk, meg tudjuk akadályozni, hogy gázbuborékok képződjenek. Ezek a buborékok kevergetés nélkül tejhabbá állhatnak össze, és így a tej robbanásszerű gyorsasággal kifuthat.

Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Dobjuk fel a pudingot gyümölcsökkel, fűszerekkel

Krémesebb állagot kaphatunk, ha főzés közben habverővel kevergetjük a keveréket, illetve akkor is, ha miután elkészült, robotgéppel egyszer átdolgozzuk a krémet.

Tálalásnál dobjuk fel a pudingunkat valamiféle idénygyümölccsel. A desszertünk megjelenése is jobb lesz és különleges ízharmóniákat hozhatunk létre. Ha pedig emelnénk a tétet és még izgalmasabb ízeket szeretnénk a desszertes poharakba varázsolni, nyugodtan próbálkozhatunk fűszerekkel is. Kipróbálhatjuk a fahéjat, vagy akár a kardamomot is, melyek használatával egészen egzotikus desszertet kaphatunk.

Szükséges idő 20-40 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Használd a pudingot!

Ha nem csak önálló desszertet szeretnél, használd a pudingot süteményeidhez! Töltelékként csigák, kalácsok, rétes hozzávalója lehet, de akár tésztát is ízesíthetsz egyszerű pudingporral. Engedd szabadon képzeletedet, és alkoss valami egyedit!

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
4 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!