Így lehet igazán finom a pudingod!

Dátum 2019. április 18.

“A puding próbája az evés” mondást mindannyian ismerjük. Most összeszedtük azokat a tippeket, amivel a pudingok a legjobb eséllyel mehetnek át ezen a teszten.

 

A puding alapvetően egyszerűen elkészíthető nyalánkságnak tűnik, de van pár dolog, amire érdemes figyelni, illetve pár trükkel még finomabbá varázsolhatjuk a kedvenc édességünket.

Sokan azért tartanak a puding készítésétől, mert a keverék könnyen odakaphat a lábos aljára. Megelőzhetjük ezt, ha a lábost, amiben a pudingot fogjuk főzni az elkészítés előtt átöblítjük hideg vízzel.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Még a pudingok szerelmesei sem mindig rajonganak az édesség tetején képződő “bőrért”. Megakadályozhatjuk a bőrösödést, ha miután poharakba töltöttük a krémet, azon melegében lefedjük celofánnak, vagy alufóliával.

A puding a műfaj, amit nem ildomos sorsára hagyni a tűzhelyen. Jó eséllyel nem fog kifutni a pudingunk, ha készítés közben kevergetjük, ugyanis ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével kavargatjuk, meg tudjuk akadályozni, hogy gázbuborékok képződjenek. Ezek a buborékok kevergetés nélkül tejhabbá állhatnak össze, és így a tej robbanásszerű gyorsasággal kifuthat.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Krémesebb állagot kaphatunk, ha főzés közben habverővel kevergetjük a keveréket, illetve akkor is, ha miután elkészült, robotgéppel egyszer átdolgozzuk a krémet.

Tálalásnál dobjuk fel a pudingunkat valamiféle idénygyümölccsel. A desszertünk megjelenése is jobb lesz és különleges ízharmóniákat hozhatunk létre. Ha pedig emelnénk a tétet és még izgalmasabb ízeket szeretnénk a desszertes poharakba varázsolni, nyugodtan próbálkozhatunk fűszerekkel is. Kipróbálhatjuk a fahéjat, vagy akár a kardamomot is, melyek használatával egészen egzotikus desszertet kaphatunk.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!