Így lehet igazán finom a pudingod!
“A puding próbája az evés” mondást mindannyian ismerjük. Most összeszedtük azokat a tippeket, amivel a pudingok a legjobb eséllyel mehetnek át ezen a teszten.
Előzzük meg, hogy főzés közben odakapjon a puding
A puding alapvetően egyszerűen elkészíthető nyalánkságnak tűnik, de van pár dolog, amire érdemes figyelni, illetve pár trükkel még finomabbá varázsolhatjuk a kedvenc édességünket.
Sokan azért tartanak a puding készítésétől, mert a keverék könnyen odakaphat a lábos aljára. Megelőzhetjük ezt, ha a lábost, amiben a pudingot fogjuk főzni az elkészítés előtt átöblítjük hideg vízzel.
Tippek puding főzéshez
Még a pudingok szerelmesei sem mindig rajonganak az édesség tetején képződő “bőrért”. Megakadályozhatjuk a bőrösödést, ha miután poharakba töltöttük a krémet, azon melegében lefedjük celofánnak, vagy alufóliával.
A puding a műfaj, amit nem ildomos sorsára hagyni a tűzhelyen. Jó eséllyel nem fog kifutni a pudingunk, ha készítés közben kevergetjük, ugyanis ha a forralás közben egy fakanál vagy habverő segítségével kavargatjuk, meg tudjuk akadályozni, hogy gázbuborékok képződjenek. Ezek a buborékok kevergetés nélkül tejhabbá állhatnak össze, és így a tej robbanásszerű gyorsasággal kifuthat.
Dobjuk fel a pudingot gyümölcsökkel, fűszerekkel
Krémesebb állagot kaphatunk, ha főzés közben habverővel kevergetjük a keveréket, illetve akkor is, ha miután elkészült, robotgéppel egyszer átdolgozzuk a krémet.
Tálalásnál dobjuk fel a pudingunkat valamiféle idénygyümölccsel. A desszertünk megjelenése is jobb lesz és különleges ízharmóniákat hozhatunk létre. Ha pedig emelnénk a tétet és még izgalmasabb ízeket szeretnénk a desszertes poharakba varázsolni, nyugodtan próbálkozhatunk fűszerekkel is. Kipróbálhatjuk a fahéjat, vagy akár a kardamomot is, melyek használatával egészen egzotikus desszertet kaphatunk.
Használd a pudingot!
Ha nem csak önálló desszertet szeretnél, használd a pudingot süteményeidhez! Töltelékként csigák, kalácsok, rétes hozzávalója lehet, de akár tésztát is ízesíthetsz egyszerű pudingporral. Engedd szabadon képzeletedet, és alkoss valami egyedit!
Kapcsolódó cikkek

Így süss Airfryerben – Alap tudnivalók és praktikák
A népszerű konyhai eszköz nem csak a ropogós sült krumpli elkészítésében remekel, hanem finom és változatos sütemények is készíthetők benne.


Régi receptek modern csavarokkal
Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.


Modern vívmányok a Dr. Oetker életében
Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.


Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja
A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.


Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében
Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.


Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására
Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!
