Kánikulasütik – ezzel lepd meg a családot a legnagyobb melegben

Dátum 2020. július 22.
A nyári hőségben is vágyunk egy kis édességre. Legyen könnyed ízvilágú, gyümölcsös, túrós vagy éppen joghurtos, és az sem baj, ha hamar összedobható (vagy legalábbis kevés az aktív munka vele).

Hiszen ki szeretne órákat tölteni a konyhában akkor, amikor a hőmérő higanyszála 30 °C fölé kúszik. Szerencsére egyáltalán nem lehetetlen küldetés ilyenkor is elkápráztatni a családot, sőt kompromisszumokat sem kell kötnünk. Csupa finom kánikulasüti csak arra vár, hogy elkészítsük.

Indítsuk a sort a rétesekkel! A réteslapokkal nem szükséges sokat bíbelődni: csak előkapjuk a hűtőből, megtöltjük, feltekerjük, aztán már süthetjük is. A töltelék pedig legyen ezúttal igazán nyárias! Például túrós vagy túrós-gyümölcsös. Finom sárga- vagy őszibarackkal, ribizlivel, szederrel vagy akár málnával is.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha nem réteslapot, hanem egy-két csomag leveles tésztát rejt a hűtőnk, szintén nyert ügyünk van, hiszen leveles sütik esetén sem kell hosszú sütési idővel számolnunk. Készíthetünk túrós, pudingos, gyümölcsös sütiket vagy klasszikus krémest, de ha kerti partit szervezünk, a sós ropogtatnivalókat is megoldhatjuk leveles tésztával.

Persze előfordulhat, hogy egyáltalán nincs kedvünk bekapcsolni a sütőt. Semmi gond, a nyár a sütés nélküli sütemények időszaka. És most nem csupán a pohárdesszertekre vagy a gyümölcs- és tejberizses finomságokra gondolunk, némi zselatin segítségével könnyed ízvilágú tortákat is készíthetünk. 

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha 100%-ban sütésmentes tortában gondolkozunk, a tésztát finomra darált kekszből és olvasztott zsiradékból (vajból vagy margarin) készült masszával válthatjuk ki. Ezt elég a kapcsos formánk aljába nyomkodni, majd hűtőbe tenni. Amíg szilárdul, el is készül a krém, amely állhat joghurtból, tejfölből, mascarponéból, túróból vagy ricottából, ízesíthetjük vaníliával, citromhéjjal, lazíthatjuk tejszínhabbal. Tetszés szerint friss gyümölcsöket vagy gyümölcspürét, lekvárt is keverhetünk hozzá.

Az instant zselatin fix lesz a legjobb barátunk: elég egyszerűen – melegítés nélkül – a krémhez keverni, nem szükséges melegíteni. Ezután nincs más dolgunk, mint a krémet a kekszrétegre simítani, majd várni pár órát, amíg a hűtő és a zselatin elvégzi a dolgát. 

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Léteznek „hibrid” torták is. Bár az ilyen sütik alját, azaz a tésztás réteget sütőben sütjük, a krém azonban hasonlóan sütés nélkül, zselatinnal készül. Lehetnek sajttorták, túrótorták, de a divatos mousse torták is ide sorolhatók. A piskótatekercs ugyancsak hálás süti a legnagyobb melegben: a tésztát sütjük, a krém viszont nem igényel hőkezelést. Válasszunk ezúttal frissítő citromot, ha ilyen krémmel töltjük meg a tekercsünket, úgy érezhetjük, mintha egy nagy pohár limonádéba harapnánk bele.

Végül, de nem utolsó sorban ejtsünk pár szót a fagylalt- és parfétortákról! A fagyasztóból házi fagyi és jégkrém mellett akár krémes-jeges tortákat is elővarázsolhatunk. Keksszel, csokival, gyümölcsökkel, ahogy csak szeretnénk. Sőt! A jól ismert klasszikusokat, például a feketeerdő-tortát is tálalhatjuk „fagyos köntösbe” bújtatva

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-18
0 Kedvelés

Tippek a tökéletes gyerekzsúrhoz

Szervezz bulit egyszerűen! Az alábbi tippekkel a gyerkőc születésnapi összejövetelét fantasztikus tematikus délutánná varázsolhatod.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!