Kevesebb műanyaggal a konyhában is!

Dátum 2019. július 24.

Még tart a műanyagmentes július, ezért most mutatunk pár tippet arra, hogy használhatunk a konyhánkban kevesebbet ebből a nehezen lebomló anyagból.

Bár hivatalosan a műanyagmentes július véghajrájában vagyunk, bármikor elkezdhetünk tudatosan figyelni arra, mennyi műanyagot használunk.

Az első, és sokak számára talán már unalmasnak is tűnő tipp: bevásárlásainkhoz vigyünk magunkkal saját szatyrokat.

Fontos: ehhez nem kell feltétlenül új vászonszatyrokat vásárolnunk, ha van strapabíró műanyag, vigyük azt, és használjuk, amíg csak lehet.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Tervezzünk előre! Rengeteg hulladék és műanyaghulladék is elkerülhető, ha nem munka után impulzus-vásárolunk a sarki közértben, hanem legalább nagy vonalakban előre megtervezzük a heti menüt.

A zöldségek, gyümölcsök szállításához is használhatunk kis szütyőket.

Azoknak a gyümölcsöknek, amelyek könnyen sérülnek, tegyünk be kisebb dobozokat.

Amikor sütéshez edényt választunk, érdemes olyat keresnünk, aminek eleve van teteje. Így a legtöbb esetben elhagyhatjuk az alufóliát.

Igaz ez a tárolásnál is: a hűtőbe a maradékokat tegyük el zárható dobozban. Nem baj, ha csak műanyag van otthon, használjuk, amíg csak lehet, ne vegyünk erre a célra külön üvegdobozokat.

Ha viszont épp dobozt vásárolnánk, jól mérjük fel a piacot! Vannak olyan darabok is, amiket használhatunk a sütőben és egyben tárolásra is alkalmasak.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Ha szendvicset csomagolunk, tegyük többször használható dobozkába, vagy “újraszalvétába”, amit kimoshatunk és újra használhatunk.

Ha nincs speciális oka a használatuknak, hagyjuk el a szívószálat!

Vágódeszkából is érdemes a műanyag helyett a fát választanunk: kutatások szerint a műanyagban a baktériumok is jobban megtelepednek.

Ha befőzéshez veszünk gyümölcsöt, érdemes fa rekeszben szállítanunk, amit akár vissza is adhatunk a piacon a gazdának, ha ezt előre megbeszéljük.

A műanyagokat teljesen talán nem fogjuk tudni elhagyni, de ha tudatosabban kezeljük őket, drasztikusan lecsökkenthetjük a mennyiségüket.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-28
1 Kedvelés

Ősszel, télen süss melengető fűszerekkel!

Beköszöntött az ősz, lassan megérkezik a tél, egyre rövidülnek a nappalok és hosszabbodnak az éjszakák. Vágyunk a bekuckózásra: vastag plédre, nagy bögre forró teára és egy jó könyvre.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
1 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!