Répatorta van?

Dátum 2019. április 03.

Zöldséget a sütibe? Ráadásul répát? Régen azt hittük, csak a viccben van ilyen, de napjainkra nagy kedvenc lett a répatorta, ami már a húsvéti menüben is helyet kapott.

A középkorban még nem volt korlátlanul elérhető a cukor a háztartásokban, így aztán a háziasszonyok más, elérhető eszközökkel édesítették a süteményeket. Ekkor került képbe először a répa, melyből torta, de akár puding is készülhetett.

A répatorta eredete

Az elmúlt évszázadban egyre inkább felértékelődött a répatorták jelentősége. A II. világháború idején az angol kormány például aktív répa-felhasználásra buzdította a háziasszonyokat. Olyannyira, hogy még egy Walt Disney által rajzolt répacsalád is ösztönözte a lakosságot, hogy használják cukor helyett a kellően édes gyökérzöldséget. A háború után a répával készült sütemények Amerikában is nagy kedvenccé váltak, helyet béreltek magunknak a cukrászdák polcain és a mai napig megtalálhatjuk ott őket.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
15 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Répatorta napjainkban

A répatorta egy ideje már itthon is népszerű, a kedvelt finomság a kreatív receptfejlesztőknek hála pedig már nem csak a klasszikus torta verzióban ismert.

Muffin, különböző kevert tészták, de még akár kuglóf is készülhet répából. Illetve nem csak és kizárólag répából, hiszen a répa remekül társítható más gyümölcsökkel: almával, naranccsal, vagy akár magvakkal, például mogyoróval is.

Szerencsére a répás sütik általában könnyen kezelhető tésztákból készülnek, azok is nyugodtan belevághatnak egy répás recept elkészítésébe, akik még nem érzik magukat annyira magabiztosnak a konyhában.

Ráadásul a húsvéti menü tervezése kapcsán is aktuális lehet ez a finomság. Miután a nyuszi, a húsvéti ünnepkör egyik főszereplője szereti a répát, így aztán kézenfekvő lehet a párhuzam, mely szerint a répatorta a húsvéti ünnepi asztal kedvelt desszertje is lehet. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-05-12
0 Kedvelés

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!

Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
0 Kedvelés

Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!

A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-05-09
1 Kedvelés

Mentes desszertcsodák pudingból

Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-27
1 Kedvelés

Szereted a perecet?

Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-22
0 Kedvelés

Készíts változatos édességeket pudinggal!

A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-04-08
2 Kedvelés

Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra

Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!