Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin és cookies
Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Akár pihe-puha, csokidarabos muffinra, akár ropogós kekszre vágyunk, csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!
A Dr. Oetker Muffin alappor és Csokis Muffin alappor doboza tartalmazza a süteményport, külön kis tasakban a csokidarabokat (ebből jut a muffin tésztájába és a tetejére), sőt még 12 darab papír sütőformát is. Csupán néhány friss hozzávaló (tojás, étolaj, víz) szükséges a sütik elkészítéséhez: bekeverjük, a formákba adagoljuk, és már süthetjük is.
Ha szeretnénk, az elkészült muffinokat tovább variálhatjuk, nyomhatunk a tetejükre különböző krémeket, így a muffinok rögtön cupcake-ekké alakulnak, vagy megdíszíthetjük kedvünkre. Lássunk erre pár ötletet! A muffinok tetejét többféleképpen is díszíthetjük. Szúrhatunk beléjük különböző figurás vagy szöveggel ellátott pálcikákat, vagy klasszikus fondant díszítéssel, illetve színes cukorkákkal is feldobhatjuk. Ha pedig cupcake-ekben gondolkozunk, jöhetnek a különböző krémek! Készíthetünk például étcsokis-tejszínes krémet, a csokis muffin tetejére nyomva kész az egyik legnagyobb magyar klasszikus, a rigójancsi új külsővel. Ízesített tejszínhab vagy tortakrém szintén lehet a muffinjaink kalapja. A krémeket meglocsolhatjuk csokis vagy gyümölcsös öntettel, megszórhatjuk csokireszelékkel, pirított mandulával vagy díszítő cukorkákkal.
A Zabpelyhes Cookies alapporból hasonlóan kreatív sütiket alkothatunk. A doboz ugyanúgy tartalmazza a süteményport, vajat vagy margarint és mézet kell csak hozzáadnunk, aztán már formázhatjuk is a kekszeinket. A por 16 kekszhez elegendő, fogyaszthatjuk reggelire, csomagolhatjuk a tízórais vagy uzsonnás dobozokba, de gyors nasinak is tökéletes egy pohár tejjel, kakaóval vagy a délutáni kávénkhoz. Ha pedig kreatívkodnánk, gondoljuk tovább az alapreceptet! Például két-két kekszet összeragaszthatunk csokoládés (vagy más tetszőleges) krémmel. Ebből a süteményporból nemcsak kekszeket gyúrhatunk, hanem morzsasütemények tésztáját is elkészíthetjük belőle. A morzsalékos állagú tésztát osszuk két részre, felét nyomkodjuk egyenletesen egy forma aljába, majd halmozzunk rá tölteléket, például gyümölcsöset, mondjuk meggyeset, vagy túrósat, túrós-almásat. Fedjük be a többi tésztával, és süssük készre a morzsasütit.
Akár alaprecept, akár felturbózott verzió, az alapporokkal nem lehet mellélőni! Érdemes tartani belőlük otthon egy-egy dobozzal, hogy pillanatok alatt frissen sült sütit tehessünk az asztalra.
Kapcsolódó cikkek

Indítsd változatos zabkásákkal a reggeled!
Rengeteg érvet tudunk, hogy miért fogyassz reggelire zabkását. Változatos, tápláló, egészséges…és azt mondtuk már, hogy nagyon-nagyon finom?


Tavaszi piknik? Készülj villámgyors sütikkel!
A Dr. Oetker sütemény alapporokkal még akkor sem kell lemondanod a frissen sült süti élményéről, ha váratlan piknik-meghívást kapsz a barátoktól.


Mentes desszertcsodák pudingból
Glutén- vagy laktózérzékenységgel élsz? Netán vegán étrendet követsz? Kevesebb cukrot fogyasztanál? A pudingos desszertekről neked sem kell lemondanod!


Szereted a perecet?
Vásárok, állatkerti és vidámparki látogatások „ikonikus” sós sütije a perec. Ha szeretnéd, kimozdulnod sem kell érte, hiszen otthon is könnyedén megsütheted.


Készíts változatos édességeket pudinggal!
A puding igazán sokoldalú: desszertes tálkából elkanalazgatva is sokak kedvenc édessége, de süteményekbe is tehetjük: akár a tésztába vagy a töltelékbe.


Kelt tésztás sütemények a húsvéti asztalra
Húsvét kalács nélkül? Elképzelni sem tudjuk! Sőt más kelt tésztás, élesztővel, illetve kovásszal készült süteményeket is szívesen sütünk a locsolóknak, ugye?
