Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin
Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Ha pihe-puha, csokidarabos muffinra vágyunk csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!
Egyszerű, gyors!
A Dr. Oetker Muffin alappor és Csokis Muffin alappor doboza tartalmazza a süteményport, külön kis tasakban a csokidarabokat (ebből jut a muffin tésztájába és a tetejére), sőt még 12 darab papír sütőformát is. Csupán néhány friss hozzávaló (tojás, étolaj, tej) szükséges a sütik elkészítéséhez: bekeverjük, a formákba adagoljuk, és már süthetjük is.
Ha szeretnénk, az elkészült muffinokat tovább variálhatjuk
Nyomhatunk a tetejükre különböző krémeket, így a muffinok rögtön cupcake-ekké alakulnak, vagy megdíszíthetjük kedvünkre. Lássunk erre pár ötletet! A muffinok tetejét többféleképpen is díszíthetjük. Szúrhatunk beléjük különböző figurás vagy szöveggel ellátott pálcikákat, vagy klasszikus fondant díszítéssel, illetve színes cukorkákkal is feldobhatjuk. Ha pedig cupcake-ekben gondolkozunk, jöhetnek a különböző krémek! Készíthetünk például étcsokis-tejszínes krémet, a csokis muffin tetejére nyomva kész az egyik legnagyobb magyar klasszikus, a rigójancsi új külsővel. Ízesített tejszínhab vagy tortakrém szintén lehet a muffinjaink kalapja. A krémeket meglocsolhatjuk csokis vagy gyümölcsös öntettel, megszórhatjuk csokireszelékkel, pirított mandulával vagy díszítő cukorkákkal.
Akár alaprecept, akár felturbózott verzió, az alapporokkal nem lehet mellélőni! Érdemes tartani belőlük otthon egy-egy dobozzal, hogy pillanatok alatt frissen sült sütit tehessünk az asztalra.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
