Sütemény alapporokkal gyerekjáték a sütés! 1. rész – muffin

Dátum 2021. április 23.

Gyorsan szeretnél illatos sütit varázsolni az asztalra? Szuper választás a praktikus csomagolású sütemény alappor. Ha pihe-puha, csokidarabos muffinra vágyunk csak kapjunk le a polcról egy doboz alapport, és indulhat is a sütés!

Egyszerű, gyors!

A Dr. Oetker Muffin alappor és Csokis Muffin alappor doboza tartalmazza a süteményport, külön kis tasakban a csokidarabokat (ebből jut a muffin tésztájába és a tetejére), sőt még 12 darab papír sütőformát is. Csupán néhány friss hozzávaló (tojás, étolaj, tej) szükséges a sütik elkészítéséhez: bekeverjük, a formákba adagoljuk, és már süthetjük is.

Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Ha szeretnénk, az elkészült muffinokat tovább variálhatjuk

Nyomhatunk a tetejükre különböző krémeket, így a muffinok rögtön cupcake-ekké alakulnak, vagy megdíszíthetjük kedvünkre. Lássunk erre pár ötletet! A muffinok tetejét többféleképpen is díszíthetjük. Szúrhatunk beléjük különböző figurás vagy szöveggel ellátott pálcikákat, vagy klasszikus fondant díszítéssel, illetve színes cukorkákkal is feldobhatjuk. Ha pedig cupcake-ekben gondolkozunk, jöhetnek a különböző krémek! Készíthetünk például étcsokis-tejszínes krémet, a csokis muffin tetejére nyomva kész az egyik legnagyobb magyar klasszikus, a rigójancsi új külsővel. Ízesített tejszínhab vagy tortakrém szintén lehet a muffinjaink kalapja. A krémeket meglocsolhatjuk csokis vagy gyümölcsös öntettel, megszórhatjuk csokireszelékkel, pirított mandulával vagy díszítő cukorkákkal.

Szükséges idő 20-40 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
27 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Akár alaprecept, akár felturbózott verzió, az alapporokkal nem lehet mellélőni! Érdemes tartani belőlük otthon egy-egy dobozzal, hogy pillanatok alatt frissen sült sütit tehessünk az asztalra.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
27 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2023-09-15
0 Kedvelés

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc

Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-09-05
0 Kedvelés

Gyors sütemények rohanó hétköznapokra

Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-20
0 Kedvelés

Crème brûlée, a francia desszertcsoda

A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
3 Kedvelés

Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez

Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-19
0 Kedvelés

Édesen vagy sósan sütöd a rétest?

Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-07-07
2 Kedvelés

Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!

Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!