Virágba borult sütemények

Dátum 2019. március 08.

Március idusának közeledtével már az ajtón kopogtat a tavasz, a napfény finoman ébresztgeti a rügyeket, hogy lassan virágba borulhasson a természet.

A tavasz kezdetét most egy fantasztikus, virágos süteményeket csokorba gyűjtő összeállítással ünnepeljük.

A virágszimbolika használata egészen kora időkre vezethető vissza. Már a középkorban sem volt mindegy, milyen virággal, mint üzentek egymásnak például a szerelmesek.

A virágok több vallásban és a népi hagyományokban is szimbolikus jelentéssel bírtak. Általában a piros, narancssárgás, “tüzes” virágok a férfierőt szimbolizálták, míg a kék és zöld színűeket inkább a nőkhöz társították.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

A virág a lélek tükre. Mindig minden kor megtalálja benne, amit épp keres. A középkorban az áhitathoz kapcsolódtak a virágszimbólumok, illetve a játékos természetet jelenítették meg, a barokk idején a pompát szimbolizálta. Természetesen a népművészetekben is mindig előkelő helyet foglaltak el a virágos motívumok. Nem csoda hát, ha sütemények készítésénél is rendszeresen előkerülnek a virágos minták.

A rózsa az egyik legősibb női szimbólumok közé tartozik, ami süteményeken is gyakran megjelenik. Az egyik legismertebb formája a rózsás almasüti, ami amellett, hogy a lényegét a finom zamatos gyümölcs adja, megjelenésre is igen dekoratív, minden kínálótál éke lehet.

Készíthetünk virágcsokrot csokoládéból is, ami a csokiimádóknak lehet tökéletes kedvesség,  vagy akár a kalácsot is süthetjük virág alakúra, egy finom, vasárnapi ebéd utáni asztal díszeként.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

De ha már a virágoknál járunk, egyáltalán nem kell leragadnunk az édes megoldásoknál.  Vannak, akik nem fogyaszthatják, vagy csak egyszerűen nem rajonganak az édességekért, nekik akár még egy virág alakú pizzával is kedveskedhetünk. De készíthetünk sajtos, sonkás vagy akár túrós virágokat is.

A virágok amellett, hogy szimbolikájukban is izgalmasak és érdekesek, a kicsik kedvencei is, hiszen ők maguk is könnyen le tudják rajzolni, meg tudják formázni az egyszerűbb mintákat. Vonjuk be őket nyugodtan a sütésbe-főzésbe, hadd éljék ki ők is a kreativitásukat ezekkel a mindenki számára tetszetős és népszerű formákkal, színekkel.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!