Virágba borult sütemények
Március idusának közeledtével már az ajtón kopogtat a tavasz, a napfény finoman ébresztgeti a rügyeket, hogy lassan virágba borulhasson a természet.
Üzenetek virágokkal
A tavasz kezdetét most egy fantasztikus, virágos süteményeket csokorba gyűjtő összeállítással ünnepeljük.
A virágszimbolika használata egészen kora időkre vezethető vissza. Már a középkorban sem volt mindegy, milyen virággal, mint üzentek egymásnak például a szerelmesek.
A virágok több vallásban és a népi hagyományokban is szimbolikus jelentéssel bírtak. Általában a piros, narancssárgás, “tüzes” virágok a férfierőt szimbolizálták, míg a kék és zöld színűeket inkább a nőkhöz társították.
Virágos motívumok sütemények készítésénél
A virág a lélek tükre. Mindig minden kor megtalálja benne, amit épp keres. A középkorban az áhitathoz kapcsolódtak a virágszimbólumok, illetve a játékos természetet jelenítették meg, a barokk idején a pompát szimbolizálta. Természetesen a népművészetekben is mindig előkelő helyet foglaltak el a virágos motívumok. Nem csoda hát, ha sütemények készítésénél is rendszeresen előkerülnek a virágos minták.
A rózsa az egyik legősibb női szimbólumok közé tartozik, ami süteményeken is gyakran megjelenik. Az egyik legismertebb formája a rózsás almasüti, ami amellett, hogy a lényegét a finom zamatos gyümölcs adja, megjelenésre is igen dekoratív, minden kínálótál éke lehet.
Készíthetünk virágcsokrot csokoládéból is, ami a csokiimádóknak lehet tökéletes kedvesség, vagy akár a kalácsot is süthetjük virág alakúra, egy finom, vasárnapi ebéd utáni asztal díszeként.
Kreatív megoldások kicsik segítségével
De ha már a virágoknál járunk, egyáltalán nem kell leragadnunk az édes megoldásoknál. Vannak, akik nem fogyaszthatják, vagy csak egyszerűen nem rajonganak az édességekért, nekik akár még egy virág alakú pizzával is kedveskedhetünk. De készíthetünk sajtos, sonkás vagy akár túrós virágokat is.
A virágok amellett, hogy szimbolikájukban is izgalmasak és érdekesek, a kicsik kedvencei is, hiszen ők maguk is könnyen le tudják rajzolni, meg tudják formázni az egyszerűbb mintákat. Vonjuk be őket nyugodtan a sütésbe-főzésbe, hadd éljék ki ők is a kreativitásukat ezekkel a mindenki számára tetszetős és népszerű formákkal, színekkel.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
