A zsúrok sztárja: készíts te is sütinyalókát!

Dátum 2019. szeptember 25.

A hagyományos értelemben vett nyalóka sajnos nem nevezhető ideális nyalánkságnak, de csavarhatunk egyet a koncepción és elvarázsolhatjuk a kicsiket pár igazán finom sütinyalókával.

A kicsiknek alkohol nélkül, gyümölcslével készítsük. 

A forma megmarad, csak a tartalom változik „fogbarátabbá”, ha mi magunk állítjuk össze a kicsik kedvenc sütinyalókáit. Ráadásul a nyalókára oly jellemző pálcika miatt még a maszatolás mértékét is jelentősen csökkenthetjük.

A sütinyalóka valójában többféle finomság egyedi transzformációja. Mert bár formájában nyalóka, elkészítése során a torták elkészítési módjából kell kiindulnunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tippek a formázáshoz

A kiválasztott recept tésztáját érdemes már előző nap megsütni, hogy elérhessük a kívánt állagot. Fontos, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni, mielőtt nekilátnánk a sütinyalóka készítésének.

A krémet, amivel a tésztát össze szeretnénk dolgozni, fokozatosan adjuk az összemorzsolt tésztához. Amikor hozzáadunk egy újabb adag krémet, mindig ellenőrizzük, nem lett-e túl lágy a tésztás-krémes keverék, mert ebben az esetben a kis golyónk leeshet a pálcikáról.

Ha elkészült a massza, kihagyhatatlan fázis, hogy ismét pihenjen egy kicsit a hűtőben, mert csak így fog szépen összeállni. Hűtés után elkezdhetjük a formázást, de ne sajnáljuk az időt arra, hogy a golyókat még egy fél órára hűvösre tegyük.

Amíg a golyóbisok hűsölnek, el tudjuk készíteni a bevonatot. A csokimáz könnyebben kezelhető, ha teszünk bele egy kevéske, adagonként nagyjából teáskanálnyi étolajat.

Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Bevonás és díszítés 

Amikor kivesszük a hűtőből a golyókat, szúrjuk bele a pálcikákat. Fontos, hogy a golyó felénél tovább ne nyomjuk a pálcikát, mert széteshet. Minden egyéb eszközt készítsünk elő a dekoráláshoz, mert a csokimázzal történő bevonás után tempósan kell majd dolgoznunk. A  tartót is készítsük elő, amibe a kész nyalókákat állítani fogjuk.

Ha elkészültünk a bevonással és a díszítéssel, ismét mehetnek a golyók a hűtőbe. Akkor nevezhetjük késznek a sütinyalókánkat, ha a csokimáz már teljesen megszilárdult.

A sütinyalóka készítés akár egy szülinapi zsúr programja is lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Ilyenkor nem kell, hogy a tökéletességre törekedjünk, a kicsiknek az alkotás öröme fontosabb, mint a hiba nélküli végeredmény.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-06-13
0 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2023-12-13
1 Kedvelés

Karácsony lemondások nélkül – mentes desszertcsodák

Kerülnéd a finomított cukrot karácsonykor is? Netán ételérzékenység miatt tiltólistás a glutén, laktóz, tejfehérje, tojás? Mindenre van megoldásunk!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!