A zsúrok sztárja: készíts te is sütinyalókát!
A hagyományos értelemben vett nyalóka sajnos nem nevezhető ideális nyalánkságnak, de csavarhatunk egyet a koncepción és elvarázsolhatjuk a kicsiket pár igazán finom sütinyalókával.
A kicsiknek alkohol nélkül, gyümölcslével készítsük.
A forma megmarad, csak a tartalom változik „fogbarátabbá”, ha mi magunk állítjuk össze a kicsik kedvenc sütinyalókáit. Ráadásul a nyalókára oly jellemző pálcika miatt még a maszatolás mértékét is jelentősen csökkenthetjük.
A sütinyalóka valójában többféle finomság egyedi transzformációja. Mert bár formájában nyalóka, elkészítése során a torták elkészítési módjából kell kiindulnunk.
Tippek a formázáshoz
A kiválasztott recept tésztáját érdemes már előző nap megsütni, hogy elérhessük a kívánt állagot. Fontos, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni, mielőtt nekilátnánk a sütinyalóka készítésének.
A krémet, amivel a tésztát össze szeretnénk dolgozni, fokozatosan adjuk az összemorzsolt tésztához. Amikor hozzáadunk egy újabb adag krémet, mindig ellenőrizzük, nem lett-e túl lágy a tésztás-krémes keverék, mert ebben az esetben a kis golyónk leeshet a pálcikáról.
Ha elkészült a massza, kihagyhatatlan fázis, hogy ismét pihenjen egy kicsit a hűtőben, mert csak így fog szépen összeállni. Hűtés után elkezdhetjük a formázást, de ne sajnáljuk az időt arra, hogy a golyókat még egy fél órára hűvösre tegyük.
Amíg a golyóbisok hűsölnek, el tudjuk készíteni a bevonatot. A csokimáz könnyebben kezelhető, ha teszünk bele egy kevéske, adagonként nagyjából teáskanálnyi étolajat.
Bevonás és díszítés
Amikor kivesszük a hűtőből a golyókat, szúrjuk bele a pálcikákat. Fontos, hogy a golyó felénél tovább ne nyomjuk a pálcikát, mert széteshet. Minden egyéb eszközt készítsünk elő a dekoráláshoz, mert a csokimázzal történő bevonás után tempósan kell majd dolgoznunk. A tartót is készítsük elő, amibe a kész nyalókákat állítani fogjuk.
Ha elkészültünk a bevonással és a díszítéssel, ismét mehetnek a golyók a hűtőbe. Akkor nevezhetjük késznek a sütinyalókánkat, ha a csokimáz már teljesen megszilárdult.
A sütinyalóka készítés akár egy szülinapi zsúr programja is lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Ilyenkor nem kell, hogy a tökéletességre törekedjünk, a kicsiknek az alkotás öröme fontosabb, mint a hiba nélküli végeredmény.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
