A zsúrok sztárja: készíts te is sütinyalókát!

Dátum 2019. szeptember 25.

A hagyományos értelemben vett nyalóka sajnos nem nevezhető ideális nyalánkságnak, de csavarhatunk egyet a koncepción és elvarázsolhatjuk a kicsiket pár igazán finom sütinyalókával.

A kicsiknek alkohol nélkül, gyümölcslével készítsük. 

A forma megmarad, csak a tartalom változik „fogbarátabbá”, ha mi magunk állítjuk össze a kicsik kedvenc sütinyalókáit. Ráadásul a nyalókára oly jellemző pálcika miatt még a maszatolás mértékét is jelentősen csökkenthetjük.

A sütinyalóka valójában többféle finomság egyedi transzformációja. Mert bár formájában nyalóka, elkészítése során a torták elkészítési módjából kell kiindulnunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Tippek a formázáshoz

A kiválasztott recept tésztáját érdemes már előző nap megsütni, hogy elérhessük a kívánt állagot. Fontos, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni, mielőtt nekilátnánk a sütinyalóka készítésének.

A krémet, amivel a tésztát össze szeretnénk dolgozni, fokozatosan adjuk az összemorzsolt tésztához. Amikor hozzáadunk egy újabb adag krémet, mindig ellenőrizzük, nem lett-e túl lágy a tésztás-krémes keverék, mert ebben az esetben a kis golyónk leeshet a pálcikáról.

Ha elkészült a massza, kihagyhatatlan fázis, hogy ismét pihenjen egy kicsit a hűtőben, mert csak így fog szépen összeállni. Hűtés után elkezdhetjük a formázást, de ne sajnáljuk az időt arra, hogy a golyókat még egy fél órára hűvösre tegyük.

Amíg a golyóbisok hűsölnek, el tudjuk készíteni a bevonatot. A csokimáz könnyebben kezelhető, ha teszünk bele egy kevéske, adagonként nagyjából teáskanálnyi étolajat.

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Bevonás és díszítés 

Amikor kivesszük a hűtőből a golyókat, szúrjuk bele a pálcikákat. Fontos, hogy a golyó felénél tovább ne nyomjuk a pálcikát, mert széteshet. Minden egyéb eszközt készítsünk elő a dekoráláshoz, mert a csokimázzal történő bevonás után tempósan kell majd dolgoznunk. A  tartót is készítsük elő, amibe a kész nyalókákat állítani fogjuk.

Ha elkészültünk a bevonással és a díszítéssel, ismét mehetnek a golyók a hűtőbe. Akkor nevezhetjük késznek a sütinyalókánkat, ha a csokimáz már teljesen megszilárdult.

A sütinyalóka készítés akár egy szülinapi zsúr programja is lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Ilyenkor nem kell, hogy a tökéletességre törekedjünk, a kicsiknek az alkotás öröme fontosabb, mint a hiba nélküli végeredmény.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2022-09-28
0 Kedvelés

A süti, ha vega – október 1-je a vegetáriánusok világnapja

Amíg november 1-jén a vegánok, addig október első napján a vegetáriánusok ünnepelnek. A jeles alkalom tehát adott, mi pedig arra is adunk ötleteket, hogy mi kerüljön a sütis tálra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-09-27
0 Kedvelés

Kalandok karamellel – sütéstől a díszítésig

A karamell(a) időtlen finomság, a klasszikus és a legtrendibb desszertekben is megállja a helyét. Nézzük, hogyan használhatod süteményekhez, desszertekhez.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-31
0 Kedvelés

Kezdődik a suli! Uzsonnaötletek ételérzékeny gyerekeknek

Sokszor fejtörést okoz a szülőknek, hogy mit csomagoljanak tízóraira és uzsonnára az ételérzékenységgel, táplálék-intoleranciával élő gyerekeknek. Ebben segítünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-13
0 Kedvelés

Így készíts gyümölcskompótot!

Gyönyörű szilvák, őszibarackok, almák, körték közül válogathatunk a piacon, épp itt az ideje, hogy ízletes, fűszeres kompótot főzzünk belőlük.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-08-05
1 Kedvelés

Lángos, a nyári kedvenc

Nem telhet el nyár lángos nélkül! A klasszikus sajtos-tejfölös az egyik legkedveltebb strandétel, de itt még nem állunk meg, lássuk mennyiféle lángost süthetünk!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2022-07-27
0 Kedvelés

Dobd fel a nyárestéket hűsítő italokkal!

Grillezés a kertben vagy egy nagy beszélgetés a teraszon? Bárhogy is döntesz, finom, behűtött italokra biztosan szükséged lesz a tökéletes bulihangulathoz.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!