A zsúrok sztárja: készíts te is sütinyalókát!
A hagyományos értelemben vett nyalóka sajnos nem nevezhető ideális nyalánkságnak, de csavarhatunk egyet a koncepción és elvarázsolhatjuk a kicsiket pár igazán finom sütinyalókával.
A kicsiknek alkohol nélkül, gyümölcslével készítsük.
A forma megmarad, csak a tartalom változik „fogbarátabbá”, ha mi magunk állítjuk össze a kicsik kedvenc sütinyalókáit. Ráadásul a nyalókára oly jellemző pálcika miatt még a maszatolás mértékét is jelentősen csökkenthetjük.
A sütinyalóka valójában többféle finomság egyedi transzformációja. Mert bár formájában nyalóka, elkészítése során a torták elkészítési módjából kell kiindulnunk.
Tippek a formázáshoz
A kiválasztott recept tésztáját érdemes már előző nap megsütni, hogy elérhessük a kívánt állagot. Fontos, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni, mielőtt nekilátnánk a sütinyalóka készítésének.
A krémet, amivel a tésztát össze szeretnénk dolgozni, fokozatosan adjuk az összemorzsolt tésztához. Amikor hozzáadunk egy újabb adag krémet, mindig ellenőrizzük, nem lett-e túl lágy a tésztás-krémes keverék, mert ebben az esetben a kis golyónk leeshet a pálcikáról.
Ha elkészült a massza, kihagyhatatlan fázis, hogy ismét pihenjen egy kicsit a hűtőben, mert csak így fog szépen összeállni. Hűtés után elkezdhetjük a formázást, de ne sajnáljuk az időt arra, hogy a golyókat még egy fél órára hűvösre tegyük.
Amíg a golyóbisok hűsölnek, el tudjuk készíteni a bevonatot. A csokimáz könnyebben kezelhető, ha teszünk bele egy kevéske, adagonként nagyjából teáskanálnyi étolajat.
Bevonás és díszítés
Amikor kivesszük a hűtőből a golyókat, szúrjuk bele a pálcikákat. Fontos, hogy a golyó felénél tovább ne nyomjuk a pálcikát, mert széteshet. Minden egyéb eszközt készítsünk elő a dekoráláshoz, mert a csokimázzal történő bevonás után tempósan kell majd dolgoznunk. A tartót is készítsük elő, amibe a kész nyalókákat állítani fogjuk.
Ha elkészültünk a bevonással és a díszítéssel, ismét mehetnek a golyók a hűtőbe. Akkor nevezhetjük késznek a sütinyalókánkat, ha a csokimáz már teljesen megszilárdult.
A sütinyalóka készítés akár egy szülinapi zsúr programja is lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Ilyenkor nem kell, hogy a tökéletességre törekedjünk, a kicsiknek az alkotás öröme fontosabb, mint a hiba nélküli végeredmény.
Kapcsolódó cikkek

Babapiskóta, a gyerekkori kedvenc
Babapiskótát könnyedén készíthetünk házilag, a roppanós sütit pedig nemcsak önmagában majszolhatjuk el, hanem számos süteményhez, desszerthez is felhasználhatjuk.


Gyors sütemények rohanó hétköznapokra
Visszarázódás a munka vagy a suli világába, ezernyi elintéznivaló – erről szól a szeptember. Pánikra azonban nincs ok, most is kerülhet friss süti az asztalra


Crème brûlée, a francia desszertcsoda
A francia elnevezés – jelentése: „égetett krém” – könnyű desszertet takar, lágy vaníliakrém roppanós karamellréteggel a tetején. Alaprecept és változatok következnek.


Így készíts kekszalapot sütés nélküli desszertekhez
Egész évben szeretjük, nyáron pedig egyenesen rajongunk azokért az édességekért, amelyekhez nem kell bekapcsolni a sütőt. Hagyományos tészta helyett jöhet a kekszalap!


Édesen vagy sósan sütöd a rétest?
Mi nem tudunk dönteni, hiszen mindkettő annyi lehetőséget rejt magában! Cikkünkben klasszikus réteseket és különlegességeket is mutatunk, így kedvedre bővítheted a repertoárod.


Nyári gyerekzsúrt szervezel? Ki ne hagyd ezeket a finomságokat!
Itt a szünidő, szervezzünk zsúrt, kerti partit a gyerekeknek! Mutatjuk a legkisebbek és a kicsit nagyobbak kedvenceit mókás sütiktől kezdve a sós rágcsákig.
