A zsúrok sztárja: készíts te is sütinyalókát!

Dátum 2019. szeptember 25.

A hagyományos értelemben vett nyalóka sajnos nem nevezhető ideális nyalánkságnak, de csavarhatunk egyet a koncepción és elvarázsolhatjuk a kicsiket pár igazán finom sütinyalókával.

A forma megmarad, csak a tartalom változik „fogbarátabbá”, ha mi magunk állítjuk össze a kicsik kedvenc sütinyalókáit. Ráadásul a nyalókára oly jellemző pálcika miatt még a maszatolás mértékét is jelentősen csökkenthetjük.

A sütinyalóka valójában többféle finomság egyedi transzformációja. Mert bár formájában nyalóka, elkészítése során a torták elkészítési módjából kell kiindulnunk.

Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

A kiválasztott recept tésztáját érdemes már előző nap megsütni, hogy elérhessük a kívánt állagot. Fontos, hogy a tészta teljesen ki tudjon hűlni, mielőtt nekilátnánk a sütinyalóka készítésének.

A krémet, amivel a tésztát össze szeretnénk dolgozni, fokozatosan adjuk az összemorzsolt tésztához. Amikor hozzáadunk egy újabb adag krémet, mindig ellenőrizzük, nem lett-e túl lágy a tésztás-krémes keverék, mert ebben az esetben a kis golyónk leeshet a pálcikáról.

Ha elkészült a massza, kihagyhatatlan fázis, hogy ismét pihenjen egy kicsit a hűtőben, mert csak így fog szépen összeállni. Hűtés után elkezdhetjük a formázást, de ne sajnáljuk az időt arra, hogy a golyókat még egy fél órára hűvösre tegyük.

Amíg a golyóbisok hűsölnek, el tudjuk készíteni a bevonatot. A csokimáz könnyebben kezelhető, ha teszünk bele egy kevéske, adagonként nagyjából teáskanálnyi étolajat.

Szükséges idő 40-60 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Amikor kivesszük a hűtőből a golyókat, szúrjuk bele a pálcikákat. Fontos, hogy a golyó felénél tovább ne nyomjuk a pálcikát, mert széteshet. Minden egyéb eszközt készítsünk elő a dekoráláshoz, mert a csokimázzal történő bevonás után tempósan kell majd dolgoznunk. A  tartót is készítsük elő, amibe a kész nyalókákat állítani fogjuk.

Ha elkészültünk a bevonással és a díszítéssel, ismét mehetnek a golyók a hűtőbe. Akkor nevezhetjük késznek a sütinyalókánkat, ha a csokimáz már teljesen megszilárdult.

A sütinyalóka készítés akár egy szülinapi zsúr programja is lehet, ha megfelelően előkészítjük a terepet. Ilyenkor nem kell, hogy a tökéletességre törekedjünk, a kicsiknek az alkotás öröme fontosabb, mint a hiba nélküli végeredmény.

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!