Bevásárlási tippek a karácsonyi sütéshez
Ha már novemberben átgondoljuk, milyen finomságok kerüljenek az ünnepi asztalra és időben elkezdjük a készülődést, beszerzést, akkor nagyon sok felesleges idegeskedéstől kímélhetjük meg magunkat.
Ha úgy döntenénk, hogy új süteményeket illesztünk a karácsonyi menübe, akkor mindenképpen érdemes még időben próbasütést végeznünk. Így, ha vannak a receptnek nehézségei, esetleges buktatói, azok még időben kiderülhetnek, nem pedig az ünnep délutánján kell fognunk a fejünket a sütőből kivett, lapos és értelmezhetetlen képződmény miatt. A próbasütés mindenképpen hálás műfaj, hiszen a család is örül a kis extra kényeztetésnek.
Ha pedig már kikristályosodott bennünk a családi menü, akkor érdemes a beszerzendőket több csoportra osztanunk.
Ami eláll
A lisztek, porok hosszabban elállnak, ezeket megvehetjük előre. Ha tudjuk, hogy többféle süteményt fogunk sütni, akkor adjuk össze a mennyiségeket és úgy vegyük meg például a szükséges mennyiségű lisztet. Ebben az esetben mindig dolgozzunk némi ráhagyással, mert nagyon bosszantó tud lenni, ha bármilyen oknál fogva kevés van otthon valamiből és a boltokban már hatalmas a tülekedés, vagy rosszabb esetben már nyitva sincsenek.
Lisztet, kakaóport, pudingporokat, porélesztőt, magvakat nyugodtan vehetünk előre is.
A magvakat akár a mélyhűtőben is tárolhatjuk felhasználásig, illetve az is hasznos, ha a liszteket is betesszük legalább egy éjszakára, így elkerülhetjük, hogy esetleg váratlan vendégként molyok rondítsanak bele a karácsonyi sütés-főzésbe. Ha a receptünk fagyasztott gyümölcsöt tartalmaz, azt is nyugodtan megvehetjük előre.
Ami frissen jó
Tojást, tejet, tejszínt, friss élesztőt jobb a sütés előtt nem sokkal megvenni. Vannak olyan sütemények, melyeknél rövid ideig tart a hőkezelés, jobb biztosra menni.
Amit mindenki imád
Ha olyan alapanyagokat is vásárolunk, amit a család magában is szokott falatozgatni (például étcsokoládé, aszalt gyümölcsök), a legjobb, ha valami biztos rejtekhelyre tesszük ezeket. Nincs annál bosszantóbb, mint amikor nekilátnánk a sütésnek, és azt látjuk, hogy felére csappant az étcsoki mennyisége.
Összességében elmondható, hogy érdemes mind a menüt, mind pedig a beszerzést alaposan megterveznünk, így sokkal nyugodtabban tudunk felkészülni az ünnepekre és a stressz helyét átveheti a jó hangulatú együttlét.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
