Ismerd meg a fagyi fajtákat!
Kevesen vannak, akik nem rajonganak a fagyiért. Érthető is, hiszen ahogy jön a melegebb idő, tökéletes nyalánkság: édeskés és hűvös egyszerre.
Inspiratív receptek
Bár idén sajnos nem rendezik meg a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, alábbi cikkünkben összeszedtünk pár tökéletes fagylalt receptet, amit otthon is elkészíthettek könnyedén.
Összeállításunkban különböző fagyifajtákat mutatunk, újabb kísérletezésre bátorítva mindenkit, aki rajongója ennek az ízletes nyalánkságnak.
Hűsítő finomságok
Sorbet: nem tartalmaz tejterméket, vízből, szörpből, vagy gyümölcsléből készül. A legistenibb hűsítő a kánikulában.
Granita: abban különbözik a sorbet-től, hogy nem homogén állagú. Eredetileg kézzel készítették, két fémedényben. Jégdara - esetleg hó - só, víz, cukor és gyümölcs kell hozzá. Vállalkozó kedvűek fűszerekkel is megbolondíthatják.
Parfé: a tejes alapú fagylaltot a legtöbb esetben tejszínhabbal dúsítják, és formában fagyasztják meg. Sokan használják erre a célra az őzgerinc formát, de tehetjük a masszát torta vagy muffin formába is. A formát előzetesen érdemes kibélelni műanyag fóliával, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából.
Különleges fagyicsodák
Tej, vagy tejszín alapú fagylaltok: a Magyarországon közkedvelt fagyik főbb alapanyagai a tej/tejszín, cukor és tojás sárgája. Ebbe az alapba kerülhetnek a különböző ízesítő anyagok, mint a csokoládé, vanília, gyümölcsök, fűszerek. Ezek a fagylaltok nagyon krémesek és gazdagok, mind ízben, mind tápértéküket tekintve.
Philadelphiai stílusú fagylaltok: ezek a krémes csodák tejszínnel, de tojás nélkül készülnek. Nem annyira selymesen lágy az állaguk és keményebbre is fagynak az előzőnél, cserébe sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetők.
Fagylaltok újszerű megközelítésben
Froyo-k azaz “frozen yoghurt-ok”: itthon a joghurtos fagyikat illetik ezzel a névvel. Elkészítése egyszerű, mint a vonatfütty: a joghurtot, esetleg kefírt friss gyümölcsökkel össze kell turmixolni és tetszőleges édesítővel, cukorral, mézzel édesíteni, és már mehet is pálcikás formákban a fagyaztóba. Ezt a kicsik is bátran fogyaszthatják minden nap és kellőképpen alakbarát megoldás is egyben.
N’ice cream: az első “nice cream”-eket eredetileg vegánoknak és laktóérzékenynek találták ki, szuper nyalánkság gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.
A n’ice cream-ek legjobb alapanyaga a banán, mert kellően édes és a textúrája is jó alapot ad a házi jeges nyalatnak.
Ezt a fagylaltot akár “mindenmentes”-nek is hívhatjuk, mert a legtöbbször a banán miatt nem szükséges további cukrot hozzáadni.
Kapcsolódó cikkek

Töltsük fel a vitaminraktárainkat!
A tél vége felé hatalmas szükségünk van egy kis vitaminpótlásra. Válogassunk szezonális alapanyagokból, és süssünk tápanyagokban gazdag finomságokat!


Pitesütésre fel! Változatos formák, izgalmas töltelékek
A pite sosem unalmas! Készíthetjük nagyra és falatnyira, a tetejét kedvünkre dekorálhat-juk. Arról pedig még nem is beszéltünk, hogy mennyi töltelék variáció létezik!


Brownie-tól a mézeskalácsig: süss és díszíts kreatívan karácsonyra!
Legyen az idei karácsony igazán kreatív! Engedd szabadon a fantáziád, és készíts finom, ötletes sütiket a családdal vagy a barátokkal, ebben segítenek a Dr. Oetker ünnepi termé-kei.


Karácsony Creme VEGA-val
Vegán karácsonyi menüt tervezel? Laktóz- vagy tejfehérje-érzékeny vendégeket vársz? Az ünnepi ételeket is elkészítheted Creme VEGA-val előételtől egészen a desszertig.


Karácsony előtti egészséges finomságok
Karácsonykor nagy a kísértés: otthon és vendégségben is nehéz nemet mondani a kedvenc sütinkre. Készüljünk fel tudatosan erre az időszakra, ebben segítenek tippjeink.


Készítsd el otthon az adventi vásárok finomságait!
Nincs karácsonyvárás adventi vásár nélkül! A vásár pedig langalló, kürtőskalács és illatos rétes nélkül elképzelhetetlen! Az sem baj, ha nem jutsz el idén, mutatjuk a házi verziókat.
