Ismerd meg a fagyi fajtákat!

Dátum 2018. július 25.

Kevesen vannak, akik nem rajonganak a fagyiért. Érthető is, hiszen ahogy jön a melegebb idő, tökéletes nyalánkság: édeskés és hűvös egyszerre. 

Inspiratív receptek

Bár idén sajnos nem rendezik meg a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, alábbi cikkünkben összeszedtünk pár tökéletes fagylalt receptet, amit otthon is elkészíthettek könnyedén.

Összeállításunkban különböző fagyifajtákat mutatunk, újabb kísérletezésre bátorítva mindenkit, aki rajongója ennek az ízletes nyalánkságnak.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hűsítő finomságok

Sorbet: nem tartalmaz tejterméket, vízből, szörpből, vagy gyümölcsléből készül. A legistenibb hűsítő a kánikulában.

Granita: abban különbözik a sorbet-től, hogy nem homogén állagú.  Eredetileg kézzel készítették, két fémedényben. Jégdara - esetleg hó - só, víz, cukor és gyümölcs kell hozzá. Vállalkozó kedvűek fűszerekkel is megbolondíthatják.

Parfé:  a tejes alapú fagylaltot a legtöbb esetben tejszínhabbal dúsítják, és formában fagyasztják meg. Sokan használják erre a célra az őzgerinc formát, de tehetjük a masszát torta vagy muffin formába is. A formát előzetesen érdemes kibélelni műanyag fóliával, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Különleges fagyicsodák

Tej, vagy tejszín alapú fagylaltok: a Magyarországon közkedvelt fagyik főbb alapanyagai a tej/tejszín, cukor és tojás sárgája. Ebbe az alapba kerülhetnek a különböző ízesítő anyagok, mint a csokoládé, vanília, gyümölcsök, fűszerek. Ezek a fagylaltok nagyon krémesek és gazdagok, mind ízben, mind tápértéküket tekintve.

Philadelphiai stílusú fagylaltok: ezek a krémes csodák tejszínnel, de tojás nélkül készülnek. Nem annyira selymesen lágy az állaguk és keményebbre is fagynak az előzőnél, cserébe sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetők.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Fagylaltok újszerű megközelítésben

Froyo-k azaz “frozen yoghurt-ok”: itthon a joghurtos fagyikat illetik ezzel a névvel. Elkészítése egyszerű, mint a vonatfütty: a joghurtot, esetleg kefírt friss gyümölcsökkel össze kell turmixolni és tetszőleges édesítővel, cukorral, mézzel édesíteni, és már mehet is pálcikás formákban a fagyaztóba. Ezt a kicsik is bátran fogyaszthatják minden nap és kellőképpen alakbarát megoldás is egyben.

N’ice cream: az első “nice cream”-eket eredetileg vegánoknak és laktóérzékenynek találták ki, szuper nyalánkság gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.

A n’ice cream-ek legjobb alapanyaga a banán, mert kellően édes és a textúrája is jó alapot ad a házi jeges nyalatnak.

Ezt a fagylaltot akár “mindenmentes”-nek is hívhatjuk, mert a legtöbbször a banán miatt nem szükséges további cukrot hozzáadni.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
16 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
29 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
34 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
17 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-06-13
1 Kedvelés

Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!

A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-05-03
0 Kedvelés

Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc

Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!