Ismerd meg a fagyi fajtákat!

Dátum 2018. július 25.

Kevesen vannak, akik nem rajonganak a fagyiért. Érthető is, hiszen ahogy jön a melegebb idő, tökéletes nyalánkság: édeskés és hűvös egyszerre. 

Bár idén sajnos nem rendezik meg a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, alábbi cikkünkben összeszedtünk pár tökéletes fagylalt receptet, amit otthon is elkészíthettek könnyedén.

Összeállításunkban különböző fagyifajtákat mutatunk, újabb kísérletezésre bátorítva mindenkit, aki rajongója ennek az ízletes nyalánkságnak.

Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Sorbet: nem tartalmaz tejterméket, vízből, szörpből, vagy gyümölcsléből készül. A legistenibb hűsítő a kánikulában.

Granita: abban különbözik a sorbet-től, hogy nem homogén állagú.  Eredetileg kézzel készítették, két fémedényben. Jégdara - esetleg hó - só, víz, cukor és gyümölcs kell hozzá. Vállalkozó kedvűek fűszerekkel is megbolondíthatják.

Parfé:  a tejes alapú fagylaltot a legtöbb esetben tejszínhabbal dúsítják, és formában fagyasztják meg. Sokan használják erre a célra az őzgerinc formát, de tehetjük a masszát torta vagy muffin formába is. A formát előzetesen érdemes kibélelni műanyag fóliával, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. 

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Tej, vagy tejszín alapú fagylaltok: a Magyarországon közkedvelt fagyik főbb alapanyagai a tej/tejszín, cukor és tojás sárgája. Ebbe az alapba kerülhetnek a különböző ízesítő anyagok, mint a csokoládé, vanília, gyümölcsök, fűszerek. Ezek a fagylaltok nagyon krémesek és gazdagok, mind ízben, mind tápértéküket tekintve.

Philadelphiai stílusú fagylaltok: ezek a krémes csodák tejszínnel, de tojás nélkül készülnek. Nem annyira selymesen lágy az állaguk és keményebbre is fagynak az előzőnél, cserébe sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetők.

Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Froyo-k azaz “frozen yoghurt-ok”: itthon a joghurtos fagyikat illetik ezzel a névvel. Elkészítése egyszerű, mint a vonatfütty: a joghurtot, esetleg kefírt friss gyümölcsökkel össze kell turmixolni és tetszőleges édesítővel, cukorral, mézzel édesíteni, és már mehet is pálcikás formákban a fagyaztóba. Ezt a kicsik is bátran fogyaszthatják minden nap és kellőképpen alakbarát megoldás is egyben.

N’ice cream: az első “nice cream”-eket eredetileg vegánoknak és laktóérzékenynek találták ki, szuper nyalánkság gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.

A n’ice cream-ek legjobb alapanyaga a banán, mert kellően édes és a textúrája is jó alapot ad a házi jeges nyalatnak.

Ezt a fagylaltot akár “mindenmentes”-nek is hívhatjuk, mert a legtöbbször a banán miatt nem szükséges további cukrot hozzáadni.

Szükséges idő 20-40 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Receptajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
3 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő Több, mint 60 perc
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
0 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2020-10-21
0 Kedvelés

Pogácsát, de milyet? Így lesz a legfinomabb az örök klasszikus

Ha azt mondjuk, sós sütemény, sör- vagy borkorcsolya, a legtöbb embernek azonnal a pogácsa jut eszébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-14
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Vajkrémet a süteményekbe!

A vajkrémes torták és sütemények ínycsiklandozóan finomak. A vajkrém sokoldalúsága abban rejlik, hogy mind töltelékként (krémként), mind pedig bevonatként, külső díszítésként megállja a helyét.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-09
0 Kedvelés

Oktoberfest otthon

Bár beköszöntött az október, idén elmaradnak a nagyszabású Oktoberfest rendezvények. Bízzunk benne, hogy jövőre ismét együtt, nagy társaságban kortyolgathatjuk a sörünket, ebben az évben viszont ünnepeljünk inkább otthon, szűk körben.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-10-07
0 Kedvelés

Süss és dekorálj! Milyen bevonat kerülhet a tortára, süteményre?

A változatosság gyönyörködtet! Legyen szó csokoládéról, citrusokról és egyéb gyümölcsökről vagy valami egészen másról, egy biztos: valamennyi tortához csodás bevonat dukál.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-28
0 Kedvelés

Most van szezonja: szőlő

Nincs is jobb, mint szezonális gyümölcsökkel sütni. Nemcsak azért, mert nyilván ilyenkor szerezhetők be igazán jó áron, hanem azért is, mert szezonban a legfinomabbak.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2020-09-23
0 Kedvelés

Süssünk olajos magvakkal!

Bár egész évben kaphatóak, mégis leginkább az őszi évszakhoz kötjük az olajos magvakat. Talán azért, mert ilyenkor van szezonja például a diónak, és jól passzolnak az őszi gyümölcsökhöz: az almához, a körtéhez, a szilvához és a birsalmához.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!