Ismerd meg a fagyi fajtákat!

Dátum 2018. július 25.

Kevesen vannak, akik nem rajonganak a fagyiért. Érthető is, hiszen ahogy jön a melegebb idő, tökéletes nyalánkság: édeskés és hűvös egyszerre. 

Inspiratív receptek

Bár idén sajnos nem rendezik meg a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, alábbi cikkünkben összeszedtünk pár tökéletes fagylalt receptet, amit otthon is elkészíthettek könnyedén.

Összeállításunkban különböző fagyifajtákat mutatunk, újabb kísérletezésre bátorítva mindenkit, aki rajongója ennek az ízletes nyalánkságnak.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
26 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Hűsítő finomságok

Sorbet: nem tartalmaz tejterméket, vízből, szörpből, vagy gyümölcsléből készül. A legistenibb hűsítő a kánikulában.

Granita: abban különbözik a sorbet-től, hogy nem homogén állagú.  Eredetileg kézzel készítették, két fémedényben. Jégdara - esetleg hó - só, víz, cukor és gyümölcs kell hozzá. Vállalkozó kedvűek fűszerekkel is megbolondíthatják.

Parfé:  a tejes alapú fagylaltot a legtöbb esetben tejszínhabbal dúsítják, és formában fagyasztják meg. Sokan használják erre a célra az őzgerinc formát, de tehetjük a masszát torta vagy muffin formába is. A formát előzetesen érdemes kibélelni műanyag fóliával, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából. 

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Különleges fagyicsodák

Tej, vagy tejszín alapú fagylaltok: a Magyarországon közkedvelt fagyik főbb alapanyagai a tej/tejszín, cukor és tojás sárgája. Ebbe az alapba kerülhetnek a különböző ízesítő anyagok, mint a csokoládé, vanília, gyümölcsök, fűszerek. Ezek a fagylaltok nagyon krémesek és gazdagok, mind ízben, mind tápértéküket tekintve.

Philadelphiai stílusú fagylaltok: ezek a krémes csodák tejszínnel, de tojás nélkül készülnek. Nem annyira selymesen lágy az állaguk és keményebbre is fagynak az előzőnél, cserébe sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetők.

Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
9 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Fagylaltok újszerű megközelítésben

Froyo-k azaz “frozen yoghurt-ok”: itthon a joghurtos fagyikat illetik ezzel a névvel. Elkészítése egyszerű, mint a vonatfütty: a joghurtot, esetleg kefírt friss gyümölcsökkel össze kell turmixolni és tetszőleges édesítővel, cukorral, mézzel édesíteni, és már mehet is pálcikás formákban a fagyaztóba. Ezt a kicsik is bátran fogyaszthatják minden nap és kellőképpen alakbarát megoldás is egyben.

N’ice cream: az első “nice cream”-eket eredetileg vegánoknak és laktóérzékenynek találták ki, szuper nyalánkság gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.

A n’ice cream-ek legjobb alapanyaga a banán, mert kellően édes és a textúrája is jó alapot ad a házi jeges nyalatnak.

Ezt a fagylaltot akár “mindenmentes”-nek is hívhatjuk, mert a legtöbbször a banán miatt nem szükséges további cukrot hozzáadni.

Receptajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
17 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
30 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
39 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
20 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Kapcsolódó cikkek

Dátum 2024-10-17
0 Kedvelés

Régi receptek modern csavarokkal

Hagyományőrzés vagy trendkövetés? A kettő nem zárja ki egymást, ha a klasszikus receptek összetevőit, ízvilágát, külső megjelenését többé-kevésbé újragondoljuk.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Modern vívmányok a Dr. Oetker életében

Elérkeztünk a Dr. Oetker történetéről szóló cikksorozatunk záró részéhez, amelyben az elmúlt évtizedek újdonságait vesszük górcső alá a magyar nyelvű szakácskönyvek megjelenésétől kezdve egészen az online felületeken publikált receptekig.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-06
0 Kedvelés

Klasszikus krémes, és ahogy a Dr. Oetker ajánlja

A Dr. Oetker történetét bemutató cikksorozatunk első részéből már kiderült, hogy a márka megszületésekor milyen forradalmi újításnak számítottak az Oetker receptfüzetek. Lássuk, hogyan folytatódott a történet, és fonódott össze a népszerű krémessel.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-09-02
0 Kedvelés

Tízórai- és uzsonnaötletek a gazdaságosság jegyében

Szeptembertől ismét fejtörést okoz, hogy mi kerüljön nap mint nap az uzsonnás dobozba. Legyenek finomak és változatosak a receptek, és a családi költségvetést se terheljék meg túlzottan.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-08-06
0 Kedvelés

Mentsd a menthetőt! Tippek sütési bakik megelőzésére és korrigálására

Akár veteránok, akár kezdő sütögetők vagyunk, hiba mindig csúszhat a számításunkra. Aggodalomra azonban semmi ok, gyakran a legreménytelenebbnek tűnő helyzet is megoldható!

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-07-05
1 Kedvelés

Retró vendégváró sütemények

Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!