Ismerd meg a fagyi fajtákat!
Kevesen vannak, akik nem rajonganak a fagyiért. Érthető is, hiszen ahogy jön a melegebb idő, tökéletes nyalánkság: édeskés és hűvös egyszerre.
Inspiratív receptek
Bár idén sajnos nem rendezik meg a Magyar Kézműves Fagylalt Napját, alábbi cikkünkben összeszedtünk pár tökéletes fagylalt receptet, amit otthon is elkészíthettek könnyedén.
Összeállításunkban különböző fagyifajtákat mutatunk, újabb kísérletezésre bátorítva mindenkit, aki rajongója ennek az ízletes nyalánkságnak.
Hűsítő finomságok
Sorbet: nem tartalmaz tejterméket, vízből, szörpből, vagy gyümölcsléből készül. A legistenibb hűsítő a kánikulában.
Granita: abban különbözik a sorbet-től, hogy nem homogén állagú. Eredetileg kézzel készítették, két fémedényben. Jégdara - esetleg hó - só, víz, cukor és gyümölcs kell hozzá. Vállalkozó kedvűek fűszerekkel is megbolondíthatják.
Parfé: a tejes alapú fagylaltot a legtöbb esetben tejszínhabbal dúsítják, és formában fagyasztják meg. Sokan használják erre a célra az őzgerinc formát, de tehetjük a masszát torta vagy muffin formába is. A formát előzetesen érdemes kibélelni műanyag fóliával, hogy könnyen ki tudjuk szedni a formából.
Különleges fagyicsodák
Tej, vagy tejszín alapú fagylaltok: a Magyarországon közkedvelt fagyik főbb alapanyagai a tej/tejszín, cukor és tojás sárgája. Ebbe az alapba kerülhetnek a különböző ízesítő anyagok, mint a csokoládé, vanília, gyümölcsök, fűszerek. Ezek a fagylaltok nagyon krémesek és gazdagok, mind ízben, mind tápértéküket tekintve.
Philadelphiai stílusú fagylaltok: ezek a krémes csodák tejszínnel, de tojás nélkül készülnek. Nem annyira selymesen lágy az állaguk és keményebbre is fagynak az előzőnél, cserébe sokkal gyorsabban és egyszerűbben elkészíthetők.
Fagylaltok újszerű megközelítésben
Froyo-k azaz “frozen yoghurt-ok”: itthon a joghurtos fagyikat illetik ezzel a névvel. Elkészítése egyszerű, mint a vonatfütty: a joghurtot, esetleg kefírt friss gyümölcsökkel össze kell turmixolni és tetszőleges édesítővel, cukorral, mézzel édesíteni, és már mehet is pálcikás formákban a fagyaztóba. Ezt a kicsik is bátran fogyaszthatják minden nap és kellőképpen alakbarát megoldás is egyben.
N’ice cream: az első “nice cream”-eket eredetileg vegánoknak és laktóérzékenynek találták ki, szuper nyalánkság gyerekeknek és az édesszájú felnőtteknek is.
A n’ice cream-ek legjobb alapanyaga a banán, mert kellően édes és a textúrája is jó alapot ad a házi jeges nyalatnak.
Ezt a fagylaltot akár “mindenmentes”-nek is hívhatjuk, mert a legtöbbször a banán miatt nem szükséges további cukrot hozzáadni.
Kapcsolódó cikkek
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Retró vendégváró sütemények
Nosztalgikus időutazásra hívjuk az olvasót: idézzük fel együtt a régi idők süteményeit, amelyek bár retrónak tekinthetők, mégis a mai napig ugyanúgy szeretjük és készítjük őket.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Készítsünk mesés desszerteket a nyár gyümölcseivel!
A nyári gyümölcsök színeivel és ízeivel nem lehet betelni! Alkossunk belőlük könnyű, a nagy melegben is jóleső desszerteket, süteményeket, jeges finomságokat!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Tavaszi befőzés: porondon az eper, a rebarbara és a többi korai kedvenc
Egy lelkes befőzőnek már tavasszal elindul a szezon, hiszen az első friss finomságok csak arra várnak, hogy üvegbe téve felkerülhessenek a kamrapolcra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)
![Kedvelés](https://sutnijo.hu/img/icons/heart-regular.png)
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
![Elolvasom](https://sutnijo.hu/img/icons/arrow-right-circle-fill-regular.png)